Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Guitar Hero Live

Guitar Hero Live

Det er ingen lett oppgave å gjenopplive et enkelt spillkonsept som døde ut for omlag fem år siden, men Activision bestemte seg for å gjøre et forsøk...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ingen lett oppgave å gjenopplive et enkelt spillkonsept som døde ut for omlag fem år siden, ikke minst hvis man samtidig skal tilføre noe nytt. Likevel bestemte Activision seg for å gjøre et forsøk.

Hvem av oss har vel ikke rocket et kosteskaft eller en tennisracket foran speilet noen gang? De fleste av oss har spilt litt luftgitar i løpet av livet, og på mange måter er Guitar Hero-spillene en fortsettelse av dette. Det er en mellomting mellom luftgitar og ordentlig gitar. Mellom et liksom-band og et ekte band.

Ideen har hele veien vært enkel. Du bruker en plastgitar som kontroller, og forsøker så godt koordinasjonen og rytmesansen din tillater å følge lyden såvel som bildet på TV-skjermen. Enkelt å lære, men vanskelig å mestre, og i en periode en monstersuksess i spillbransjen.

Guitar Hero Live
Dette er en annonse:

Men dette er nå fem år siden. Etter en rekke ulike lanseringer og drøssevis med nedlastbart ekstra innhold, ble fansen mettet. Dessuten forsvant mye av innovasjonen etter at man gikk over til fullt band. Hvorfor skulle man kjøpe nye spill når det ikke var noe nytt på agendaen, utover noen nye sanger? Det var et spørsmål mange ikke klarte å svare på etter hvert, og sjangeren gikk over i dvalemodus.

Frem til nå. Overgangen til den nye konsollgenerasjonen har nemlig inspirert skaperne av både Rock Band og Guitar Hero til å si at nok er nok. Fem år fikk være en lang nok pause, og nylig annonserte Harmonix Rock Band 4. Det var bare et spørsmål om tid før rivalen også kom på banen, og nå har Activision presentert Guitar Hero Live.

Gjennom årene har spillentusiaster blitt mer kravstore. Vi forventer å bli blåst av banen, og banebrytende grafikk er sjelden nok til å øke pulsen vår på egenhånd. Derfor visste utviklerne bak Guitar Hero Live at de måtte heve listen. Borte er dagene da et generisk band fylte scenen mens du spilte. Guitar Hero Live spilles i førsteperson, det er du som står er helten og grafikken er erstattet av ekte film.

Guitar Hero Live
Dette er en annonse:

Du står kanskje ikke på scenen med Metallica, men det er likefull ekte musikere rundt deg, og på opptakene spiller de den samme sangen som du i hvert fall forsøker å gjengi fra stuegulvet. Tanken bak er skape en ektefølt atmosfære, og med dette i bakhodet har utviklerne jobbet ekstra mye med lyden. Det er ikke lenger studio-versjonen av en sang du spiller til, nå er lyden preget av de digitale omgivelsene, og låten høre helt annerledes ut på en liten klubbscene kontra et digert konsertlokale. Uavhengig av lokalene fikler man likevel nervøst med plekteret før man får beskjed om at tiden er inne. Man jobber seg gjennom de trange gangene backstage, forbi digre høyttalere og forsterkere, før man kommer ut på scenen og hører brølet fra elleville fans.

Dette har faktisk en effekt, for jeg er faktisk nervør idet jeg entrer scenen. Nå gjelder det å ha gode fingerferdigheter, ellers synker stemningen raskt. Fansen på første rad vil ha underholdning, og de kan sangene utenat - i motsetning til meg. Jeg er ingen musiker, og min erfaring med Guitar Hero er begrenset. Det er likevel ikke noe vanskelig å forstå prinsippet her, for det er fortsatt snakk om å trykke på de rette knappene til enhver tid.

Guitar Hero Live

Jeg sliter uansett med å treffe tonene, og det hagler drinker fra publikum. Han på keyboard rister bare oppgitt på hodet. Dette er også noe av grunnen til at det er vanskelig å konsentrere seg - mine medmusikanter er kanskje gode på instrumentene sine, men de er elendige skuespillere. Det har alltid vært vært et snev av humor i disse sekvensene, men jeg føler at dette kommer til å bli kjedelig litt for fort. Disse filmscenene vil neppe være like gøyale den tyvende og førtiende gangen du ser dem.

Dette er nok også mye av grunnen til at utviklerne har lagt inn det de kaller Guitar Hero TV. Her vises i stedet ekte videoer fra låtene du spiller, eller du kan velge ulike kanaler som lar deg opptre live online samtidig med andre spillere. Rangeringen din vises til enhver tid på skjermen, så det gjelder å levere. Det er uansett et velkomment gjensyn med spillserien, og vi håper at låtutvalget vil rocke sokkene av oss når spillet slippes i slutten av 2015.

HQ
Guitar Hero Live
Guitar Hero Live
Guitar Hero Live
Guitar Hero Live

Relaterte tekster

0
Guitar Hero LiveScore

Guitar Hero Live

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Nye, levende kulisser og en ny gitar med nye knapper. Guitar Hero Live tilby utvilsomt noe nytt, men er det egentlig en forbedring over den gode, gamle oppskriften?

0
Hardrockhelter i Guitar Hero Live

Hardrockhelter i Guitar Hero Live

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Guitar Hero Live har fått et nytt Premium Set, og det har fått det forføreriske navnet Hard Rock Heroes. Dette innebærer som vanlig at forrige ukes låter havner på On...

0
Seks nye låter til Guitar Hero Live

Seks nye låter til Guitar Hero Live

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne uken kunne vi markere verdens kvinnedag, noe de ikke glemte hos Activision og Freestyle Games heller. De feirer ved å legge til et Premium Set til Guitar Hero Live...Loading next content