Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Jostein la fra seg pokerspillingen for å teste den åpne betaen av Blizzards kommende kortspill, og han er farlig nær å få diagnosen spillegal...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da Hearthstone: Heroes of Warcraft først ble annonsert under Penny Arcade Expo i mars i fjor reagerte spillverdenen med et rungende «meh...». Avsløringen kom som Blizzards nest største anti-klimaks i 2013, bare slått av at deres tilstedeværelse under avdukingen av Playstation 4 ikke ga oss et nytt storspill, bare Diablo III til konsoll. Hearthstones lunkne mottakelse står i skarp kontrast til hvordan spillverdenen reagerte et halvt år senere da Blizzard presentere et spillbart produkt. Kampen for å komme med i betatestingen har vært hard, men nå kan alle som vil bli med i betaen.

Hearthstone: Heroes of Warcraft simpelten oser av kvalitet allerede i betastadiet. I utgangspunktet skulle en ikke tro at et virtuelt kortspill skulle tjene spesielt mye på glitter og glans, men når man spiller Hearthstone føles det ut som man har et godt håndverk i hendene. Forskjellen er subtil, men det løfter spillopplevelsen på samme måter som skinnseter og treinteriør løfter opplevelsen av å sitte i en bil, selv om de ikke får bilen til å gå noe bedre. Det er enkle ting, for eksempel animasjonene når man spiller et kort og detaljene på spillbrettene, som får Hearthstone til å føles premium.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Det er altså lett å bli imponert over Hearthstone: Heroes of Warcraft ved første øyekast, men hva med de underliggende mekanismene? Det hjelper lite med skinnseter dersom motoren i den metaforiske bilen er kaputt. Det korte svaret er en simpel bekreftelse på at, joda, spillmekanismene er bunnsolide. Det lange svaret er at det kanskje ikke er det du ser etter i et samlekortspill.

Dette er en annonse:

I denne sjangeren er det vanskelig å ignorere monolitten Magic: The Gathering. Sammenliknet med Magic vil Hearthstone virke mye enklere, noe det da også er. Reglene er enklere og det er færre kort og mekanismer å sette seg inn i. Dette er for all del ikke en kritikk, for Hearthstones styrke ligger nettopp i hvor enkelt det er å sette seg inn i uten at det går ut over dybden. Likevel, hvis du er vant til Magics kompleksitet kan Hearthstone kanskje virke for enkelt, men det er en smakssak.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Jeg vil likevel argumentere at Hearthstone slår de eksisterende digitale versjonene av Magic ned i støvlene. Der Magic har flere mekanismer som vanskelig lar seg overføre til en digital platform, har Hearthstone blitt designet fra grunnen av som et digitalt kortspill. I Magic må man stadig vekk reagere på det motstanderen gjør i løpet av sin tur, noe som i de digitale utgavene er tungvindt og skaper mye dødtid alle gangene man ikke ønsker å foreta seg noe. I Hearthstone kan man ikke foreta seg noe under motstanderens tur, noe som skaper bedre flyt. Hearthstone har også flere tilfeldige elementer som ville vært vanskelig å gjennomføre uten en datamaskin til å gjennomføre beregningene.

Det er liten tvil om at Blizzard har truffet spikeren på hodet med Hearthstone. Med det sagt er det noen problemer som må løses før spillet kan slippes endelig. Først av alt finnes det ennå en del grafiske bugs, og noen av dem får deg til å spille feil. I tillegg har man ikke mulighet til å gjenopprette tilkoblingen dersom man mister nettilgangen midt i en kamp, men taper automatisk kampen. Dette er ting som må fikses før spillet slippes, men jeg savner også en mulighet til å se på avsluttede spill for å se hva man kunne gjort annerledes, samt et større utvalg kort.

Dette er en annonse:
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Tross dette storkoser jeg meg i betaen, og har du selv en minste interesse for samlekortspill bør du virkelig holde et øye med Hearthstone: Heroes of Warcraft. Det koster ikke en krone å prøve, og prisene på mikrotransaksjonene er forfriskende rimelige. Man klarer seg også helt greit uten å betale noe som helst.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterte teksterLoading next content