Norsk
Gamereactor
forspill
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Kobolds and Catacombs

Hearthstone-fans klatrer ned i mystiske katakomber på søken etter legendariske skatter.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

En av kunngjøringene på Blizzcon det var knyttet mye forventninger til var avdukingen av den nye utvidelsen til Hearthstone. På arrangementet i Anaheim ble det avslørt at etter at man har utforsket Un'Goro-krateret og bekjempet Lich-kongens Death Knights, får man kose seg med litt god gammeldags "dungeon crawling" i Kobolds and Catacombs.

Det nye settet har 135 samlekort, som inkluderer noen veldig spennende elementer! Ett av disse nye elementene er legendariske våpen, et for hver klasse. Disse gjør at det blir dyrere å samle alle de nye legendariske kortene, men de bidrar med flashy action og har større innvirkning på spillet. Et godt eksempel er det legendariske våpenet til Mages, Aluneth, som gir spilleren tre ekstra kort hver omgang. Men det er et 0/3 våpen så man kan ikke kvitte seg med det, hvilket betyr at overtrekk og utmattelse er en seriøs trussel, med mindre man kan drepe motstanderen litt kjapt.

I intervjuet mittt med Hearthstones produksjonsregissør Jason Chayes og utvikler Steve Shimizu ble jeg forsikret om at de sprø effektene til de nye kortene ikke var ment å snu alt i metaen på hodet. De var heller ment til å lage uforglemmelige situasjoner, og gi spilleren muligheten til å mekke så mange forskjellige typer decks som mulig.

Dette er en annonse:

Det nye nøkkelordet i denne utvidelsen er Recruit, som i all hovedsak forkorter "summon a minion to the battlefield"-frasen. De nye kortene som hadde denne funksjonen virket ikke særlig spektakulære, men de åpner opp noen interessante muligheter for å omgå negative 'battlecries' og få større undersåtter ut på brettet fortere. Det kan minne litt om de såkalte 'Big Priest' og 'Big Druid'-decksene. Jeg syntes Spellstone-kortene var langt mer interessante, for det er noe vi ikke har sett i Hearthstone før. Disse kan oppgraderes på hånden ved å gjøre ting som å få tak i armour med Warrior, eller bli overbelastet med Shaman.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Som i Knights of the Frozen Throne er det en del enspillerinnhold inkludert. Ifølge Chayes hadde de lyst til å gjøre noe helt nytt, noe som resulterte i en PvE spillmodus kalt Dungeon Run. I Dungeon Run må spillere bekjempe åtte bosser, den ene etter den andre, med bare en deck. Du begynner spillet med bare 12 kort i decken din, men for hver gang du bekjemper en boss får du tre nye kort, og en absurd mektig skatt. Bossene blir stadig vanskeligere etter hvert som du bekjemper dem, noe som gjør det å velge ut hvilke kort som vil hjelpe deg mest til en stor utfordring. Utviklerne sa at det finnes 48 forskjellige scenarioer, så hver omgang med Dungeon Run burde føles ny og spennende.

Dette er en annonse:

Jeg prøvde en demo av Dungeon Run på BlizzCon og det virket veldig gøy. Jeg kunne velge mellom 3 forskjellige klasser (Mage, Warrior, og Priest) og hver omgang var relativt unik, selv om demoen bare inneholdt en håndfull med fiender. Det var også ganske vanskelig, så det å få til en suksessfull omgang med hver klasse kommer til å bli litt av en utfordring. Greier man det blir man belønnet med et spesielt kort, men Chayes og Shimizu holdt kortene tett til brystet når de ble spurt om hvilke andre belønninger man kunne få.

De sa, derimot, at hver spiller kom til å få to eller tre legendariske kort gratis. Når utvidelsen kommer ut i desember kommer alle til å få et tilfeldig legendarisk våpen, og alle som logget inn 6. november fikk automatisk et legendarisk kort, samt en bandittsjef ved navn Marin the Fox. Det er en flott måte å introdusere utvidelsen på, og jeg håper Blizzard gir ut flere enkeltkort i fremtiden. Marin virker som et veldig morsomt kort - det gir deg en skattekiste, men på motstanderens side. Så for å få tak i det som er inni må du ødelegge den. Skattene som befinner seg inni er helt sprø, så det ville ikke overraske meg om Marin dukket opp i hver eneste kontrolldeck fremover.

Alt i alt virker Kobolds and Catacombs som en solid utvidelse til spillet. Den er tydelig inspirert av D&D og WoW, så fans av disse universene kommer nok til å bli glade for denne utvidelsen. Når det er sagt er jeg ikk helt overbevist, og vil gjerne se mer av utvidelsen før jeg bestemmer meg for om jeg liker den eller ikke. Men nå skal det godt gjøres å leve opp til hvor fantastisk kul Knights of the Frozen Throne var, da. Likevel, utvidelsen har noen kule konsepter, og jeg ser virkelig frem til å få testet Dungeon Run ordentlig. La eventyret begynne!

HQ
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterte teksterLoading next content