Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Whispers of the Old Gods

Tentakler, mørke skikkelser og gamle guder: Det er endetider i Hearthstone-universet, og vi har allerede fått en smakebit på Whispers of the Old Gods ...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så var det endelig show time. Hoveddesigner Ben Brode og produsent Young Woo har nettopp inntatt scenen foran et kinolerrett i Blizzards hovedkvarter i Irvine, California. En liten gruppe journalister, streamere og esport-utøvere utgjør publikum, mens duoen setter tonen for hva vi er i ferd med å se. En skummel stemning skal ha senket seg over Hearthstone-tavernaen den siste tiden. Lufta virker uvanlig kald, mystiske gjester har samlet seg i et eget hjørne av baren, og hvis du er helt stille, kan du høre det som høres ut som hvisking i det fjerne.

Også på Internett har det vært en del hvisking de siste dagene, og jeg sitter i salen med en rimelig klar formening om hva jeg er i ferd med å få se. Ben og Young trer til side, en trailer begynner å rulle over skjermen, og så ser vi det endelig, annonseringstraileren til Whispers of the Old Gods.

Whispers of the Old Gods er en tilleggspakke til Hearthstone på 134 nye kort som bygger på de gamle gudene fra Warcraft-universet. Disse gudene er monstre som dveler dypt under bakken, og som utøver sin ondskap ved å hviske instrukser til skapningene som lever på overflaten. Som Brode sier, så er dette slemmingene bak slemmingene i Warcraft-universet.

HQ
Dette er en annonse:

Hovedteamet i Whispers of the Old Gods er disse fire gudene, og hvordan de korrumperer og forderver Warcraft-universet. Selv de snilleste, mest uskyldige skapninger blir gjort om til mørke, sykelige bizarro-utgaver av seg selv. Antique Healbot, for eksempel, har fått nytt liv som Corrupted Healbot - en langt kraftigere robot som leger den andre spilleren i stedet for sin egen eier. Den en gang så søte og fredelige Loot Hoarder er blitt til en fæl og motbydelig sak, og til sist har vi Doomsayer, kortet som har spådd verdens ende siden før spillets lansering. «I was right all along» erklærer han triumferende, idet han settes til live på spillebrettet som «Validated Doomsayer».

Men dette er kun småtterier. Av de seks kortene som ble vist frem i løpet av vår USA-visitt var det mest oppsiktsvekkende utvilsomt C'Thun, den første guden vi har fått et glimt av, og et 10-mana tentakkelbeist som kan gjøre enorm skade allerede fra første sekund. Det mest interessante aspektet ved dette monsteret er at det vil finnes flere andre kort som forsterker det. Ta for eksempel Beckoner of Evil, som gir din C'Thun 2 ekstra livspoeng og angrepspoeng, uavhengig av om du har C'Thun på hånda, på brettet eller i dekket ditt.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Denne mekanikken produserte noen minneverdige øyeblikket i løpet av min egen tid med ekspansjonen. Med hjelp av Beckoner of Evil og Twillight Elder var jeg i stand til å gjøre C'Thun voldsomt mektig, og jeg klarte ved et par anledninger å doble, nesten triple, angrepskraften dens. Ettersom C'Thun sprer skade tilsvarende angrepskraften sin blant tilfeldige fiender, er det heller ikke mulig å stanse den fullstendig med Big Game Hunter eller trylleformularer som Polymorph. Blizzard vil at spillere skal bygge dekkene sine rundt de fire gudene, og basert på mitt førsteinntrykk, tviler jeg ikke på at det vil bli tilfelle for C'Thun.

Dette er en annonse:

C'Thun var midtpunktet i alle kampene jeg spilte. Hver gang man styrket sin C'Thun dukket en portal opp på skjermen, og begge spillere fikk se et lite glimt av tentakkelguden og hvor sterk den var blitt. Slik hadde man alltid C'Thun hengende over seg som en trussel, og det ble livsviktig å sørge for at man var forberedt på monsterets inntog.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

De andre kortene gjorde ikke et like sterkt inntrykk. Polluted Hoarder kostet hele 4 mana, noe som virker som en grov overprisning. Den overlever ikke engang et angrep fra en vanlig Loot Hoarder. Corrupted Healbot og Validated Doomsayer virket heller ikke spesielt kraftige på egenhånd, men jeg kan i det minste forestille meg at de kan fungere hvis de pares med riktig kort.

Nei, den store stjernen var utvilsomt C'Thun. Dette burde kanskje ikke komme son noen overraskelse, ettersom dekkene vi brukte i demoen åpenbart var designet for å fremheve forskjellige interaksjoner med C'Thun. Om den store stygge guden kan ha en like sentral rolle i rangert spill gjenstår å se, men det var givende både å spille med og mot Hearthstones siste beist.

HQ

Så langt har vi bare fått se seks nye kort, med flere på vei de kommende ukene. Whispers of the Old Gods vil etter planen omfatte både bizarro-versjoner av gamle kort, samt flere helt nye karakterer. Ettersom det kommende Standard-formatet kun tillater bruk av kort fra nyere tilleggspakker, blir jeg ikke overrasket om Antique Healbot kun er den første av mange 2014-favoritter som blir lansert i ny og forvridd utgave.

Kanskje er det ikke verdens ende for Curse of Naxxramas og Goblins VS Gnomes-ekspansjonene allikevel. Vi får utvilsomt ikke se alle kortene på nytt, og de vi får se vil være forvrengte utgaver av originalene, men et lite glimt av fortiden får vi likevel. «Dette er det mørkeste Hearthstone noensinne vil gjøre», påstod Ben Brode i et gruppeintervju, senere samme dag. Og joda, visst er det mørkere enn det vi har sett tidligere, men det er Hearthstone-mørkt. Det er fjollete, fargerikt, og selv til gjenbruk å være, både gjennomført og kreativt.

HQ

Relaterte teksterLoading next content