Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Ivy Bridge i 2012

Intel har enda en plattform opp ermet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Intel har nettopp lansert sin nyeste plattform rettet mot menigmann i det stasjonære markedet, Sandy Bridge. I tråd med Intels "tick-tock"-strategi vil evolusjonen av disse brikkene, Ivy Bridge, dukke opp omkring et år senere. Intels CEO, Paul S. Otellini, melder at produksjonen vil igangsettes i fjerde kvartal 2011, om alt går etter planen.

I følge Intels nyeste planoversikt ser det altså ut til at Ivy Bridge er ventet i løpet av første kvartal 2012. De nye brikkene vil produseres på 22 nm produksjonsteknikk, noe som vil bety forbedret effektivitet og plass til langt flere transistorer. Sammen med diverse annen optimalisering av arkitekturen burde dette føre til markant bedre ytelse i forhold til strømforbruk. Stort sett nøyaktig det samme som med hver krymping av produksjonteknikken hittil, med andre ord.

Av nyheter utover mindre produksjonsteknikk er at de innebygde grafikkprosessorene vil ha støtte for DirectX 11 og opptil tre monitorer. Det er (endelig) også offisiell støtte for USB 3.0 med Ivy Bridge. Ivy Bridge kommer til sokkel LGA1155, altså samme sokkel som nåværende Sandy Bridge-prosessorer. Men dette betyr ikke nødvendigvis at du vil kunne plassere en Ivy Bridge i et eldre sokkel LGA1155-hovedkort og nyte nye funksjoner. For å ha offisiell støtte for USB 3.0 trengs et nytt PCH-brikkesett (Platform Controller Hub), som dessverre igjen betyr nytt hovedkort.

Vi satser på at alt går etter planen, og at Intel har 22 nm prosessorer ute på markedet i løpet av starten av 2012, forhåpentligvis januar.

Dette er en annonse:
Ivy Bridge i 2012


Loading next content