Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Killzone

Killzone

Killzone er et fremtidsspill både historiemessig og grafisk. Per har inntatt frontlinjen og sloss mot de ondsinnede Helghast soldatene som strømmer gjennom forsvarsverkene som sultne rotter.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Et spill som har fått mye omtale i spillverdenen gjennom sommeren er Killzone, en ny høsttittel fra den nederlandske utvikleren Guerrilla. Alt vi har sett av spillet så langt har sett veldig bra ut. Killzone har ikke release før i slutten av november, men det hindret ikke våre nederlandske venner i å sende Gamereactor en aldri så liten preview-kode. Som relativt drevne FPS-fans var det bønnhørlig jubel i heimen da postkassa ble åpnet. Så kom problemet. Hvem av oss skulle få det? Det var da jaktinstinktet slo inn hos undertegnede og til og med høvdingredaktør Jon skjønte at her var det bare å vike unna. Så var det bare å fornøyd sette seg ned med kontrollen i hånd å la discen snurre i PS2’en.

Killzone utspiller seg i nær fremtid og mennesket har startet med planetkolonisering. For å sørge for ro og orden planetene imellom dannes organisasjonen ISA. Systemet hadde vært idiotsikkert hadde det ikke vært for den opprørske organisasjonen Helghast, som i all hemmelighet har planlagt å gå til krig mot ISA. Killzone starter i utkanten av byen Vecta City, på planeten Vecta. På mystisk vis har Helghast klart å komme seg forbi planetens angrepsvern og har klart å ta byens forsvar på senga. Du blir kastet inn i et kaos uten like, der ingen har særlig oversikt over situasjonen. For å gjøre det hele litt mer spennende er du den høyest rangerende offiseren på stedet og folkene dine stoler på at du vet hva som må til. Her begynner din kamp mot Helghast, som nå har klart å komme seg gjennom forsvarslinjene og inn i byen. De er i ferd med å skape et helvete inne i byen, med snipere og bakholdsangrep gjemt rundt i sønderskutte bygninger.

Killzone foregår som sagt i fremtiden, men er inspirert av mange av historiens kriger. Alt fra skyttergravene i første verdenskrig og bykampene i andre verdenskrig, til geriljakrigføringen i Vietnamkrigen. Spillets 27 forskjellige våpen er også modifiserte versjoner av det du finner i dagens arsenaler. Dette gjør det lett å kjenne igjen de forskjellige taktikkene og våpnene. Så er du en ekte FPS-gamer kan du fort nyte godt av et og annet innøvd trekk fra andre spill innen denne genren.

Guerrilla er samme utvikler som i disse dager er aktuelle med spillet Shellshock Nam’67 - og det spillet imponerte ikke stort grafikkmessig. Derfor var undertegnede heller skeptisk til alle skjermisene vi har blitt foret med fra Killzone også. Men faktisk byr Killzone meg på en grafikk som får meg til å dobbeltsjekke at det virkelig var Playstation 2 jeg satte spillet inn i og ikke Xboxen. For dette er pent! Guerillas geniale grafikkteknoligi sparer nemlig på kreftene og tegner bare de nødvendige detaljene i bakgrunnen, mens alt som er nært er gjengitt klart, tydelig og nydelig. Grafikkmotoren jobber altså på spreng og tegner detaljene fortløpende, etter hvert som spilleren beger seg gjennom de sønderskutte landskapene. Vecta er et herlig kaos av ødelagte veier, biler og bygninger, som tydelig bærer preg av å være en by i krig. I de ødelagte veiene har soldatene anlagt skyttergraver og satt opp piggtrådgjerder overalt, så friheten til spilleren blir noe begrenset. Du får altså ikke løpe fritt rundt. Lydmessig har Killzone faktisk sine egne originale bakgrunnsmelodier. Det er Prahas filharmoniske orkester og kor som har laget mye av musikken unikt for Killzone. Lyden blir derfor en mektig og imponerende effekt i spillopplevelsen.

Dette er en annonse:

Killzone skal være mulig å spille i multiplayer både hjemme og online, når det kommer ut. I heimen kan man både spille co-op og head-to-head, og online kan det være så mange som 12 spillere på samme server. På nett kan spilleren også ta i bruk USB-headset for å gjøre spillopplevelsen enda bedre. Dette har Gamereactor imidlertid ikke fått sett på ennå, siden den tidlige koden vår ikke inneholdt disse alternativene.

Det vi fikk sett av Killzone var imponerende både gameplay-, lyd-, og ikke minst grafikkmessig. Spillet innfrir de krav som var satt og skjermisene lyver altså ikke. Det gjenstår fortsatt å se hvordan multiplayerdelen fungerer, men hvis den er i samme gate som singelplayeren kan dette bli en stor suksess på et alltid spillsultent Playstation 2-marked. Dessverre er Killzone unikt for Playstation 2, så verken Xbox- eller PC-gamere får gleden av det. Desto større grunn til å gå til anskaffelse av en Sony-konsoll.

Killzone
Killzone
Dette er en annonse:
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone
Killzone

Relaterte tekster

7
KillzoneScore

Killzone

ANMELDELSE. Skrevet av Per Skøien

Per verver seg i Guerillas fremtidsepos og han er ikke alene om å bli imponert. Hele redaksjonen sitter nå og sikler foran skjermen.Loading next content