Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Kona

Kôna

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En oktobernatt i 70-tallets Québec
Carl Faubert har vanskelig for å se for seg W. Hamilton, en velstående grunneier fetet opp på trøfler og Chardonney-vin, sittende mellom en liter olje og en bunke aviser i en landhandel. Likevel er det her Carl skal møte sin klient, midt i en snøstorm..

Kona
Polaroidkameraet nede til høyre brukes til å dokumentere bevisene du kommer over. Etter hvert som du samler biter av puslespillet vil du kunne få se hva som har skjedd.

Det er begynnelsen på en lang oktobernatt i nordlige Québec i 1970 og Hamilton forventer tilsynelatende at jeg skal finne fram til denne landhandelen ute i villmarken, flere tiår før GPS- navigasjonen i bilen ble allemannseie.

Industrialisten Hamilton har lagt seg ut med Cree-indianerne som påstår at han har ødelagt hellige områder for å øke profitten i sine kobbergruver. Kort tid etter anklagene blir industrialistens sommerresidens og jakthytte vandalisert. Privatetterforskeren Carl Faubert blir bedt om å etterforske hendelsen.

Dette er en annonse:

Da jeg svinger inn foran bensinpumpene utenfor landhandelen hvor jeg skal treffe Hamilton er parkeringsplassen tom. Det er først når jeg trer ut av varebilen og spaserer til inngangen at jeg ser de knuste vinduene og kloremerkene som har skrapt seg dypt inn i treverket på den låste døra.

Kona

På baksiden av bygningen er det en ulåst dør og en dieselgenerator som rakk å smelte snøen på taket før den ble slått av. På hyllene er det tomme bensinkanner, blikkbokser med mais, tomater, krabbe... og cola i glassflasker. Knust glass dekker gulvet og hvert skritt knaser.

Kona
Dette er en annonse:

"Carl må innse at det ikke er noen her", sier en mannsstemme på nedlatende fransk. Fortelleren kommer med vittige observasjoner og kommentarene vil endre seg etter hvert som puslespillets biter faller på plass. Utvikleren Parabole lover en fullverdig engelsk fortellerstemme, men den franske fortellerens særegne sjarm blir vanskelig å kopiere. Fransk forteller med engelsk undertekst anbefales.

Etter hvert viser det seg at det ikke bare et Hamilton som er borte. Det blir din oppgave å etterforske de mystiske forsvinnelsene av flere av Québecs innbyggere.

Kona
Ved å ta bilder av bevis kan Carl se for seg hvordan ulike scenarioer kan ha utspilt seg. Når Carl begynner å dagdrømme sendes du tilbake i tid til hendelsen og får selv oppleve hva som skjedde.

For å finne ut hva som har skjedd må du søke etter spor. Papirbiter med uleselig løkkeskrift kan inneholde informasjon som hjelper deg videre. Hvis du dytter en køyeseng som har falt sammen i en forlatt hytte, avdekker du gjerne et hull i gulvet som du kan klatre ned i. Men for komme deg videre er det ikke nok å utforske, du må finne ut hvordan ulike biter passer sammen. Da jeg skrudde på generatoren bak bensinstasjonen ble det liv i et kontrollpanel inne i bygningen, som styrte bensinpumpene. Etter å ha trykket på en av panelets knapper kunne jeg ta med meg en bensinkanne fra butikkhyllen, fylle den og ta den med meg videre. Det var først da jeg fant en hytte i fjellet med en snøskuter utenfor at jeg kunne bruke bensinkannen til å fylle skutertanken.

Kona

Snøskuteren lar meg kjøre slalåm mellom furutrærne. Når jeg enser en trebro lenger fremme slår det meg ikke å sakke farten, og innen jeg oppdager at broen har falt sammen er det for sent å stanse. Det er bare å gi full gass og håpe at metallbeistet jeg rir kommer seg til andre siden. Idet skien foran på skuteren løftes av trebroen blir det åpenbart at jeg ikke har truffet hoppet skikkelig og at jeg kommer til å tryne. Men rett før Carl slenges i trebroen blir skjermen sort. Demoen er over.

Kona
Kôna støtter Oculus Rift.

Kôna er et episodisk førstepersons overlevelsesspill i fire deler. Den første delen ble finansiert gjennom Kickstarter på søndag. Hver del vil ta en til to timer, avhengig av hvor mye tid du vier til å utforske. Den første episoden utgis i løpet av andre kvartal i 2015. Prøv gjerne demoen mens du venter, den er tilgjengelig på Kickstarter.

Kôna betyr 'snø' på Cree-indianernes språk.

Relaterte tekster

4
KonaScore

Kona

ANMELDELSE. Skrevet av Fredrik Walløe

Vi sendte Fredrik ut i Québecs villmark for å leke privatdetektiv, men usynlige vegger hindret ham i både å gjøre jobben sin og å ha det gøy...

2
Kôna

Kôna

FORSPILL. Skrevet av Fredrik Walløe

Første episode er nettopp finsiert via Kickstarter, så vi sendte Fredrik tilbake til 70-tallets Québec for å se hva indieutviklerne Parabole har på gang med Kôna...Loading next content