Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Lego Jurassic World

Lego Jurassic World

Etter å ha skildret både Middle-earth og Gotham City i firkantet format, har Lego-serien til TT Games vendt blikket mot klossete dinosaurer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har for det meste vært entusiastiske til Lego-spillene fra TT Games. De har satt sammen en smakfull oppskrift, som har fungert godt i snart et tiår. Star Wars, Indian Jones, Harry Potter og så videre, det meste tar seg tydeligvis godt ut i Lego-stil, ikke minst hvis man krydrer det hele med litt uhøytidelig og selvironisk humor. Det hjelper også at det potensielle publikummet er enormt. Alle liker Lego, både store og små, og det finnes få andre spill som er like godt egnet til å nytes sammen med unge barn som nettopp Lego-spillene.

Etter suksessen til Lego Lord of the Rings- og Lego The Hobbit-spillene har TT fått øynene opp for spill basert på filmens verden. Derfor falt det naturlig å lage et nytt spill med tilknytning til den kommende Jurassic World-filmen. Samtidig holder ikke spillet seg kun til den nye filmen. I stedet er inspirasjon hentet fra hele Jurrasic Park-merkevaren, altså fire filmer satt til to ikoniske øyer. Faktisk danner filmene grunnlaget for hver av spillets seksjoner (med fem nivåer for hver film), mens øyene er bygget opp som såkalte Hub-områder der man kan ferdes fritt.

Lego Jurassic World

Og nok en gang fungerer oppskriften! Vi fikk riktig nok bare prøve fire ulike nivåer hentet fra de to første filmene, men appetitten ble vekket. Det er ikke grensesprengende innovativt, men det er morsomt, og dét er tross alt fremdeles ganske viktig for de fleste spill.

Dette er en annonse:

Hvis du håpet på noe nyskapende må det likevel nevnes at Lego Jurassic Verden trolig vil skuffe deg litt. Med en formel som begynner å bli godt slitt i førersetet, har TT Games' nye dinosaur-eventyr arvet spillmekanikkene fra de tidligere spillene, og nyhetene beskrives best som justeringer. De er riktignok justeringer på størrelse med dinosaurer, da man får sjansen til å kontrollere de digre dyrene selv fra tid til annen. Man kan også kombinere de ulike kroppsdelene til de forskjellige artene for å danne nye "super-dinos", som man kan spille med i Hub-områdene. Egenskapene til dyret ditt er avhengig av hvordan det er satt sammen, og eksempelvis vil hodet til en Triceratop-dinosaur gi deg muligheten til å stange med stor kraft.

Antall dinosaurer du kan kontrollere er foreløpig rundt tjue, og ettersom spillet gjenspeiler hendelsene i filmene, kan du gjette hva du skal kontrollere når. Eksempelvis helbreder Dr. Sattler en Triceratop i den første filmen, og når denne sekvensen er forbi i spillet får du styre skapningen. Med de kraftige hornene sine kan dyret åpne opp nye områder på brettet å utforske.

Denne typen oppgaveløsing ved hjelp av egenskapene til de ulike figurene og dinosaurene, er en av bærebjelkene til spillet. I tillegg kommer leting er samleobjekter. Som seg hør og bør kan man finne dinosaurbein skjult rundt omkring på brettene, og finner du et helt sett kan du bygge skjelettet til en av flere forhistoriske skapninger.

Lego Jurassic World
Dette er en annonse:

Ellers dreier mye seg naturligvis om å oppleve kjente og kjære scener fra Jurrasic Park-filmserien i en ny innpakning. Det beste eksempelet er nok den berømte sekvensen fra den første filmen, der en diger T-Rex jager etter Jeepen din. I spillet får man selvsagt oppleve denne intense jakten, og her må man løse små gåter og minispill underveis for å hindre at man blir dino-mat. Hele tiden er dessuten den særegne parodiske humoren Lego-spillene har blitt kjent for på plass.

Denne scenen kommer nokså tidlig, ettersom spillet jobber seg gjennom de fire filmene i kronologisk rekkefølge, med høydepunktene fra sommerens storfilm som finalen. Det er en grei måte å strukturerer handlingen på, men vi må selvsagt innrømme at vi blir mer gira av tanken på å gjenoppleve den klassiske første filmen fra 1993 enn de to etterfølgerne. Vi fikk prøve et brett fra Jurrasic Park: The Lost World, altså den andre filmen, etter møtet med T-Rex, og det var ikke like spennende å hoppe fra tak til tak gjennom en landsby for å unngå Raptorene, som det var å flykte fra sjefen selv. Den nostalgsike biten manglet på en måte.

Samtidig klarte Lego Jurassic World å pirre oss. Å få spille som dinosaurer av og til tilfører noe nytt til opplevelsen, og gjør Lego-oppskriften mer fornøyelig igjen. Derfor gleder vi oss til å se mer av Lego Jurassic World, på samme måte som vi venter spent på filmen!

HQ

Relaterte tekster

2
Lego Jurassic WorldScore

Lego Jurassic World

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Eiser

I anledning den nye Hollywood-filmen står TT Games klare med en humoristisk vri på hele Jurassic-serien. Vi har anmeldte det første legospillet med dinosaurer...

0
Lego Jurassic World

Lego Jurassic World

FORSPILL. Skrevet av Fabrizia Malgieri

Etter å ha skildret både Middle-earth og Gotham City i firkantet format, har Lego-serien til TT Games vendt blikket mot klossete dinosaurer...

0
GRTV: Vi snakker legosaurer med TT Games

GRTV: Vi snakker legosaurer med TT Games

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vår GRTV-avdeling har fått snakke med TT Fusions Fusions head of design, Mike Taylor, og samtalen handlet naturligvis om det nylig annonserte Lego Jurassic World. Der...Loading next content