Norsk
Gamereactor
forspill
Lego Pirates of the Caribbean

Lego Pirates of the Caribbean

Jack Sparrow og gjengen har reist til et virtuelt Legoland. Vi dro til London for å se på resultatet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ok, jeg innrømmer det - det er en stund siden jeg unnet meg en lekestund med de fargerike Lego-klossene fra Billund. I den anledning bør jeg også innrømme at jeg ikke har latt meg fenge av Lego-spillene ennå, men mitt besøk hos Traveller's Tales har virkelig potensiale til å endre det.

En kort flytur og en enda kortere taxitur fra flyplassen i Manchester har nemlig ført meg til et lite kontor i England, der utvikleren bak de populære Lego-spillene holder til. Vi er her for å teste Lego Pirates of the Caribbean, og produsent Phillip Ring er fra seg av glede over å endelig kunne introdusere det.

Det tar nøyaktig ett sekund før jeg kjenner suget etter å slå meg selv i pannen og utbryte "selvfølgelig!", men den første videoen fra spillet ruller over lerrettet før jeg rekker å gjøre tanker til handling. Og jammen fanget den ikke oppmerksomheten min, også.

Lego Harry Potter: Years 1-4 var kanskje ikke min greie, og det var ikke Lego Batman, Lego Star Wars og Indiana Jones heller. Men ærlig talt - hvem kan motstå Johnny Depps fantastiske Captain Jack Sparrow i Lego-form?

Dette er en annonse:

Videoen starter med en Lego-gjengivelse av en scene fra den første filmen. Det er selvfølgelig snakk om da Jack deiser i land på et synkende skip, mens han redder føttene fra å bli våte ved å klatre til topps på skipsmasten. Skipets forfall ser desto mer fascinerende ut i Lego-design, siden du kan se det rives fra hverandre kloss for kloss. Likevel er det ingen som er mer imponerende eller morsom enn Jack, men noe annet hadde jeg heller ikke forventet.

De Lego-figurene vi lekte med i barndommen har kanskje vanskelig for å gjengi ansiktsuttrykk, men den britiske utvikleren har gjengitt den pratsomme piraten akkurat slik vi husker han. En vanskelig oppgave, ettersom han er laget av virtuell plastikk. Figuren har alle de kjente uttrykkene til Captain Sparrow, som virker like forvirret og malplassert som før.

Men det er ikke bare Jack som er seg selv lik. Til og med brettene er som stjålet fra filmene. Av den grunn får vi servert scenen der Jack bryter seg inn hos den sovende smeden, som også er arbeidsstedet til Will Turner. Her tar man kontroll over Will, som skal fange Jack ved å gjenbygge maskineriet til smeden, ri på et esel og gå inn i sverdkamp. Her får utvikleren mulighet til å vise to av de nye elementene, derav den ene går under navnet "sticky platforms". Her kan man ikke falle ned, som betyr at du kan vie hundre prosent av din oppmerksomhet til kampen og sverdduellen. I denne omgang kan man også kontre og unnvike angrep, alt avhengig av hvor vanskelige motstanderne er.

Lego Pirates of the Caribbean inneholder flere av de kjente personlighetene fra filmene, og av den grunn kan du låse opp hele 70 figurer. Mest interessant er det imidlertid at figurene har ulike egenskaper, som gir dem forskjellige fordeler og ulemper. Barbosa og hans besetning kan for eksempel gå på havbunnen og bli skjeletter i månelys. De unike egenskapene fører dermed til at du bytter mannskap flere ganger i løpet av spillet, for å finne de mange hemmelighetene som skjuler seg i kulissene.

Dette er en annonse:

Utvikleren fortsetter i samme spor som med Lego Harry Potter: Years 1-4, og har bestemt seg for å dekke alle fire filmene i serien. Det innebærer også at de bruker hendelsene i den kommende filmen On Stranger Tides, som de lovte å fylle med masse spennende piratstæsj.

Traveller's Tales har uoffisiell doktorgrad i å gjengi kjente miljøer og figurer fra filmer i Lego-klosser, og det samme gjelder i Lego Pirates of the Caribbean. Om du er fan av Lego-serien vil du selvfølgelig se flere likhetstrekk til deres tidligere utgivelser, men på den andre siden har utvikleren tatt seg mer tid til å gjøre grafikken penere, morsomhetene mer underholdende og oppgavene vanskeligere. Det er med andre ord svært vanskelig å ikke bli sjarmert av Jack Sparrow, og av den grunn gleder vi oss umåtelig til å oppleve alle filmene i Lego-format.

Lego Pirates of the Caribbean
Lego Pirates of the Caribbean
Lego Pirates of the Caribbean
Lego Pirates of the Caribbean
Lego Pirates of the Caribbean
Lego Pirates of the Caribbean

Relaterte tekster

9
LEGO: Pirates of the Carribbean

LEGO: Pirates of the Carribbean

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Sjarmen fra filmene er intakt i det nye Lego-eventyret, og Jack Sparrow er feminin og småbrisen som aldri før. Men er det nok? Her er anmeldelsen...Loading next content