Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego Star Wars: The Force Awakens

For kort tid siden i et land langt, langt borte (relativt langt i alle fall) fikk vi spille TT Fusions tolkning av Star Wars: The Force Awakens.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Kylo Ren og Darth Vader i samme rom som oss? We kunne føle fanboy-hjertene våre nærmest eksplodere. Som om det ikke var nok skulle vi få spille Lego Star Wars: The Force Awakens, og snakke om det med Tim Wileman (Produsent) og Graham Goring (Forfatter). Må. Prøve. Å. Holde. Forventningene. I. Sjakk.

Det hele startet med en 30 minutters presentasjon, hvor Goring spilte gjennom de to oppdragene vi skulle få spille senere. "Med så mange Star Wars-fans i studioet hadde vi ikke problemer med å fylle spillet med bittesmå detaljer og easter eggs", sier Goring mens han viser til Luggabeast-et sine bevegelser og raiderene som soler seg i bakgrunnen mens de venter på å spawne. Det er ikke tvil om at Lego Star Wars: The Force Awakens ser pent ut, og byr på en rekke detaljer mange ikke vil legge merke til engang. Som Star Wars-fans tok vi oss selv i å le høyt da vi fikk se noen av TT Fusions humoristiske tolkning av scener fra filmen og små nikk til andre klassiske ting i Star Wars-universet. Med 200 spillbare karakterer og 40 kjøretøy/skapninger vil nok de fleste finne favorittene sine i spillet. Så du en karakter i fem sekunder i The Force Awakens er sjansen veldig stor for at de ikke blir å se i spillet på en eller annen måte. Til og med karakterer fra de andre filmene og annet media blir å finne i spillet. Mye godt for fansen her altså, men spillet bør by på mer enn Star Wars-godis. Hva med gameplayet?

Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego-spillene blir stadig bedre. De gjør sjeldent enorme byks, men akkurat nok til at de yngste ikke blir overrumplet av nyvinningene. Dette blir tydeligvis ikke et unntak. Kjernen i kampsystemet er fortsatt den samme. Trykk på slåknappen til fiendene bryter sammen (host dør host). Vi får dog også et nytt element. Ved helsemåleren din finnes det nå en måler som fylles opp ettersom du fortsetter å kjempe. Bruker du denne før den er full vil du gjøre et ekstra sterkt angrep som dreper en normal fiende med ett slag. Venter du derimot til den er full vil du kunne gjøre et superangrep som dreper alle fiender i et stort område. Det er en fin mekanikk som gir kampene litt ekstra variasjon.

Dette er en annonse:

Vi fikk også ta del i "blaster battles". Dette er i hovedsak dekningsbasert skyting, og det åpner for at utvikleren kan legge inn filmatiske hendelser. Under en scene fra nærmere slutten av filmen kan du se X-Wings krasjlande, store eksplosjoner og så videre mens du kjemper fra bak dekning. Det vil imidlertid ikke bli likt hver gang, for både du og fienden kan bygge turrets på slagmarken, ødelegge hverandres dekke og lignende som endrer premissene.

Blant de mer nevneverdige oppgraderingene finner vi byggingen. Hvor ofte kan du egentlig kun bygge én ting fra virkelig lego? Aldri, og dette har TT Fusion også innsett og dermed utviklet systemet multi build. Med dette systemet kan du bygge et utvalg av ulike ting avhengig av situasjonen du er i. Det er dessuten mulig å rive det ned og bygge noe annet hvis du skulle ombestemme deg. I vår prøvespilling måtte vi bygge og bruke tingene i en bestemt rekkefølge for å løse en puzzle, og dette var mer utfordrende enn tidligere. Her har faktisk TT Fusion funnet frem til noe som kan stimulere puzzle-løsere over 12 år, og det liker vi.

Lego Star Wars: The Force Awakens

Siden utvikleren har tatt seg noen kunstneriske friheter tok det ikke lang tid fra vi møtte BB8 til vi fløy Millenium Falcon, og kontrollen i luften er mye bedre denne gangen. Til å begynne med skulle vi unnslippe Jakku, og denne sekvensen var mer arkadeaktig med begrenset bevegelse. Her fant vi også flere utfordringer å gjennomføre, og det kan absolutt bidra til å øke gjenspillingsverdien. Selv om vi ikke ble straffet for å dø, så var det likevel spennende å skulle ødelegge fire broer mens vi unngikk fiendens lasersalver.

Dette er en annonse:

Forbedringene ble mer synlige i den andre delen av flyvingen da vi skulle ta ut 15 TIE fighters (slapp av, kun to stykker ville jo ikke utgjort rare spillet). Endelig skjønte vi hvor raskt Falcon var. Uten å nøle, og med dødelig presisjon, tok vi looper, halve looper og stup så enkelt som bare det. Her spiller dessuten måleren for "Special" inn, og når denne er full kan du merke og ta ut flere fiender samtidig. Dessverre fikk vi ikke se dette ettersom Goring feilet to ganger på rad. Det blir nok enklere i co-op, for der kan dere dele flyvingen og skytingen på to spillere.

Lego Star Wars: The Force Awakens

Wileman og Goring snakket mye om å holde det ekte og polert, og det var lett å se på produktet at det var sant. For selv om gameplayet stort sett er det samme som i tidligere Lego-spill, så er humoren og detaljnivået helt på topp. Det er vanskelig å holde smilet tilbake i møte med Lego Star Wars: The Force Awakens. Fans vil også se at teksten som ruller over skjermen før hvert oppdrag har den rette fonten, høre at skuespillerne har lest inn ekstra replikker for de nye oppdragene, og naturligvis John Williams' nydelige musikk. TT Fusion fortsetter å legge til små forbedringer, men det er neppe nok for de som er lei av Lego-spill. Liker du imidlertid både Lego og Star Wars, så er dette absolutt verdt å holde øye med.

Lego Star Wars: The Force Awakens

Relaterte tekster

0
Lego Star Wars til topps i Storbritannia

Lego Star Wars til topps i Storbritannia

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den nyeste Lego-eventyret ved navn Lego Star Wars: The Force Awakens har klatret rett til topps på den britiske salgslisten, en liste som baserer seg på solgte fysiske...Loading next content