Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Final Fantasy XIII-trilogien avsluttes senere i år, og vi dro til Paris for første smakebit av Lightning Returns...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Dommedagsklokken tikker mot midnatt. Når Lightning vandrer gjennom den majestetiske byen Luxerion, har det gått 500 år siden slutten i Final Fantasy XIII-2. Det er en ny verden, men om 13 dager eksisterer den ikke lenger. Vår helt har blitt sendt hit av gudene, og oppdraget hennes er å redde verden før det er for sent.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII er det avsluttende kapittelet i historien om Lightning, og Square Enix lover at dette skal bli det største om mest komplette Final Fantasy-spillet noensinne. Denne gangen styres alt i spillverdenen av tiden. Dag følger natt, været skifter og figurene lever normale liv. De går på jobben tidlig om morgenen, og kommer hjem igjen på ettermiddagen. Folk går sammen i gatene, er sosiale og besøker restauranter. Selv Lightning er en slave av tiden, for i det høyre hjørnet av skjermen finnes det en klokke som konstant minner henne om hvor lenge det er igjen til verdens undergang.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Hvert døgn i spillet består av 24 timer, men det er ennå ikke avklart hvor lenge en time skal vare i virkeligheten.

De 13 skjebnesvangre dagene består dessuten av mange spesielle sekvenser som må oppleves for at Lightning skal kunne komme nærmere målet sitt. Hun vil dessuten kunne kjøpe seg litt tid ved å ta på seg sideoppdrag i tillegg til å beseire utvalgte fiender.

Dette er en annonse:

Skulle dommedagsklokken slå tolv før Lightning rekker å redde verden så er spillet over, hvilket fører til en avsluttende mellomsekvens og muligheten til å begynne på nytt. Lightning Returns handler nemlig om å få oppleve et unikt eventyr hvor det er umulig å fullføre alle oppdrag og se alle sekvenser i løpet av én og samme gjennomspilling. Det er i stedet meningen at man skal kaste seg inn i en ny runde, og da får man selvfølgelig starte med alle egenskaper og hjelpemidler man har opparbeidet seg fra tidligere.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning kan ta i bruk en egenskap kalt Overclock som sakker ned tiden for alle andre. Det er praktisk når man møter mange fiender samtidig, og den får samtidig dommedagsklokken til å gå saktere.

Tidspresset virker interessant, men det er ikke den eneste forandringen i gameplayet. Lightning Returns: Final Fantasy XIII ser nemlig ut til å bli mye mer actionfokusert sammenlignet med de to tidligere spillene i denne serien. Verdenen er fortsatt åpen for utforsking, men denne gangen handler det ikke bare å ta seg fra punkt A til punkt B. Lightning kan løpe, hoppe og snike rundt i den nye verdenen Novus Partus, og det vil i tillegg finnes innslag av parkour i de større spillområdene.

Det er ingen hemmelighet at de har lat seg inspirere av Assassin's Creed, men det er heller ikke negativt. I en tidlig sekvens skal Lightning forsøke å løse en mordgåte i Luxerion, og dermed må hun finne spor og spionere på mistenkte. Det virker spennende å få gjøre litt mer varierende oppdrag i den åpne verdenen, og forhåpentligvis vil det være et rikt utvalg av disse i det ferdige spillet.

Dette er en annonse:
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Luxerion er den største byen i Novus Partus, og her vil det finnes nok av ting å søle bort tiden på.

Spillet skal også by på mer enn å bare løpe rundt og leke detektiv. To av de fire kontinentene som utgjør Novus Partus er åpne landskaper hvor livsfarlige monstre ligger på lur, og urgamle grotter ligger skjult og klare til å utforskes. Wildlands består av store skoger og små byer, mens Dead Dunes er en stor ørken som kan utforskes etter eget ønske.

Det er uansett i kampsystemet vi finner de største forandringene. Lightning er den eneste spillbare figuren, og ved å bevege ventre analogspak kan hun nå forflyttes i sanntid under kampene. Enten for å angripe fiendens svake punkt fra en viss vinkel, eller for å unngå et innkommende angrep. Som om ikke det var nok kan man legge Lightnings egenskaper til de fire knappene på kontrollen, noe som igjen betyr at man velge en manuell blokk hvis det trengs.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII
De såkalte Active Time-målerne fra tidligere spill dukker opp igjen, men nå trenger de ikke å være fulle før de kan brukes igjen. Det nye systemet kalles Amazing Active Time Battle.

I teorien vil man altså kunne spille Lightning Returns: Final Fantasy XIII som et rent actioneventyr, noe som gjør det mer tilgjengelig for nye spillere. Det virker som om Square Enix prøver å kvitte seg med mye av de tingene som gjør kampene i rollespill litt trege, men de lover at det fortsatt vil være nok av dybde for å tilfredstille kjernefansen.

Selv om Lightning er den eneste spillbare figuren, så er hun sterkere og flinkere enn noensinne, og hun vil kunne bytte mellom kampstiler etter ønske. Disse stilene kan ses på som klasser, og kan utrustes med ulike våpen, skjold og rustninger. Videre kan man skreddersy deres respektive egenskaper og hvordan man vil fordele dem på håndkontrollen.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII
En av de nye figurene i spillet er mystiske Lumina, som forøvrig minner veldig om Lightnings avdøde søster.

Lightning er likevel ikke den eneste figuren fra de tidligere spillene som befinner seg på Novus Partus, og man av de som dukker opp er infiserte av et mystisk mørke som får dem til å angripe henne. Blant disse finner vi både Noel og Snow Villiers fra Final Fantasy XIII-2.

Selv om verdens undergang er nært forestående, så ser fremtiden lys ut for Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Vi er ikke overbevist før vi får testet alle nyhetene på egenhånd, men Square Enix har uansett lykkes med å vekke interessen vår på nytt. Det finnes altså nok av grunner til å se frem til Lightning hjemkomst senere i høst.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Relaterte tekster

4
Lightning Returns: Final Fantasy XIIIScore

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Eiser

Vi har prøvd å redde menneskeheten på under 13 dager, men til tross for en interessant historie er vi likevel litt forvirret. Her er vår dom av Lightning Returns...Loading next content