Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Little Big Planet Karting

Little Big Planet Karting

Media Molecule har sendt Sackboy i hendene til en annen utvikler for å forbedere tøydukken på sin debut som gokart-racer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

William Ho elsker tre ting: Sackboy, karting og Play, Share, Create-konseptet. Han er designleder hos United Front Games (som tidligere har gitt oss Modnation Racers), og er en ganske lykkelig mann for øyeblikket. Nå får han nemlig lov til å skape et spill der alle disse tre tingene spiller en stor rolle. Media Molecule, skaperne av Little Big Planet-serien, kom nemlig til United Front med spørsmål om de ville lage Little Big Planet Karting. De hadde tross alt ekspertisen.

Etter å ha spilt Little Big Planet Karting kan vi meddele at serien er i gode hender. Det er definitivt et Little Big Planet-spill. Alt fra designet og sjarmen til banebyggerverktøyet ser ut til å leve opp til navnet. Store deler av spillmotoren består av kode fra Little Big Planet 2, slik at fansen får en jevn overgang. Den andre store forskjellen er at Sackboy har gokart, og det er jo ikke en dårlig ting?

Little Big Planet Karting

Du får alt du ønsker deg av et kartracing-spill i Little Big Planet Karting. Åtte spillere konkurrerer om å komme først over målstreken på fantasifulle baner, fulle av fallgruver og forhindringer. Weaponators er også strødd langs banene, som skal gjøre livet surt for de andre spillerne. En evne vil eksempelvis forvandle spillerens kjøretøy til en stor boksehanske, som smadrer alt den kommer over. Tenk Bullet Bill fra Mario Kart.

Dette er en annonse:

Våpnene fremstår som ubalanserte til å begynne med, ettersom flere målsøkende missiler gjør det frustrerende å lede løpet. Heldigvis kan alle våpen rettes bakover, og har man god timing er det til og med mulig å unnvike innkommende missiler ved å la sitt eget utstyr ta slaget. Styringen er perfekt - til og med drifting i svingene føles bra ut.

Little Big Planet Karting

Det grunnleggende gameplayet føles stabilt, men vi må ikke glemme at kjernen ligger i å skreddersy din spillopplevelse. Figurskaperen har samme dybde som tidligere Little Big Planet-spill, med solbriller, afroparykker og annet tilbehør. Hvis du vil kan du til og med gi Sackboy et skjegg av bacon - en fjerde ting William Ho elsker av hele sitt hjerte.

På samme måte skaper du ditt eget kjøretøy. Du starter med å velge en type (motorsykkel, panservogn, svevefly og så videre), for så å utsmykke den med hundrevis av forskjellige gjenstander. Vil du ha sitroner som hjul? Null problem! Skal karten din kanskje minne om en stueplante eller en bikube? Fullt mulig! En rekke populære gjenstander fra serien dukker også opp, så om du vil kjøre rundt i de onde muffinsene fra Little Big Planet 2 er det også mulig.

Dette er en annonse:
Little Big Planet Karting

De som har spilt Modnation Raacer vil gjenkjenne flere av disse elementene. Men der Modnation Racers var en typisk kartracer har Little Big Planet alltid handlet om å skape ditt helt egne spill. Dette er selvfølgelig videreført til Little Big Planet Karting. Spillet bruker samme programmering som Little Big Planet 2, hvilket betyr at fans av serien vil kunne sette seg ned med Karting og scripte med det samme. Hvis du ikke bryr deg spesielt om hvem som kommer først over målstreken kan du alltids sette poengbobler eller andre gjenstander på banen, og la spillerne forsøke å samle så mange som mulig på tid.

Eller hva med å samarbeide på en helt åpen bane mens du beseirer bølger av fiender? Vil du skape en datastyrt rival kan du alltids endre en figurs kunstige intelligens for å gjøre dem bedre og mer hevnlystne på banen. Man kan til og med skape sine egne bosskamper og få spillet til å minne om et plattformspill med kjøretøyer fremfor tradisjonell kartracing. Selv kameraperspektivet kan endres, slik at du kan lage sideskrollende baner.

Little Big Planet Karting

Hvis det er kjøretøyene du er misfornøyd med kan du endre tyngdekraften for å skape en helt ny fysikk og kjøreopplevelse. Kanskje du ikke engang vil bruke veiene, og i stedet ønsker deg kjøretøyer som kan bevege seg vertikalt? Også våpen skal skreddersys i Little Big Planet Karting, noe flere savnet i Little Big Planet.

Bare spillerens egen fantasi setter grenser for mulighetene, og det er en av de mange grunnene til at vi gleder oss til Little Big Planet Karting. Spillet slippes til nyåret, men hvis du ikke klarer å vente så lenge kan du prøve å knabbe til deg en plass i betaen på Playstation Network i sommer. Vi ses på gokartbanen!

Relaterte tekster

Little Big Planet KartingScore

Little Big Planet Karting

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Sjarmøren Sackboy tar steget inn i den tredje dimensjonen, men kan Sonys maskot ta innersvingen på Nintendos veteran?Loading next content