Norsk
Gamereactor
forspill
Lost Planet 3

Lost Planet 3

Capcom revitaliserer Lost Planet-serien ved å sprøyte inn neglbitende skrekk. Vi har prøvespilt det tredje i rekken...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Handlingen i Lost Planet 3 legges tilbake i tid på planeten E.D.N. III, og fokuset er hovedsaklig på mennesket mot elementene. Fiendlige miljøer og utforskning av den isbelagte planeten er viktige stikkord når utviklerne hevder at Lost Planet 3 er det nærmeste man har kommet den opprinnelige visjonen av Lost Planet-franchisen.

Lost Planet 3

Dette kan høres ut som en standard reklametekst, men slik er faktisk utgangspunktet i Lost Planet 3. Du følger den skjeggete amerikaneren Jim som ønsker å gjøre livet bedre for sin familie, og i den anledning tar han jobben som isbryter på E.D.N. III. På basen hvor han jobber går det rykter om at de slettes ikke er de første menneskene på planeten, og det tar ikke lang tid før han begynner å ane ugler i mosen vedrørende firmaets historie. Etter at han snubler over gamle forskningsruiner går det for alvor opp for han at de ikke er de første, og de er på ingen måte alene. Nå er det opp til Jim å komme til bunns i mysteriet.

Lost Planet 3 legger stor vekt på Jims historie og verdenen han befinner seg i. Du skal føle hans frustrasjon, håp og hans drømmer om å gjøre fremtiden til et bedre sted. Dette har ført til at det gamle designet er forkastet, og denne gangen bruker de et tredjepersonsperspektiv. Kameraet er plassert tett på Jim, så nærme at man nesten kan høre pusten hans. Det er lett å se at utvikleren har hentet inspirasjon fra survival horror-sjangeren, og menyen i spillet virker nesten som en blåkopi den vi så i Dead Space-serien. I tillegg kan du finne lydfiler og videor som forteller bruddstykker av hva som har skjedd i et gitt område. En ny ting er at videosamtaler mellom Jim og hans kone blir avspilt mens man venter på at et nytt brett skal lastes inn - hvorfor ikke se en video mens du venter?

Dette er en annonse:
Lost Planet 3Lost Planet 3

Fokuset ligger likevel på å oppleve og utforske omgivelsene på E.D.N. III. Basen du jobber ved fungerer som et utgangspunkt for oppdrag og oppgraderinger. Her velger du oppdrag før du tar plass i en Utility Rig og drar avsted. Dette er en gigantisk robot med en gripeklo og et stort bor som du trenger for å forsere hindringer i landskapet. Godt plassert i riggen skifter perspektivet til førsteperson, og det gir en sterkere følelse av av det er du som styrer roboten. Dessverre skal det ikke bli mulig å utruste roboten med våpen, men utviklerne sier at Utility Rig skal være forløperen til kamprobotene vi har sett i de tidligere spillene.

Selv om du ikke har noen skytevåpen, må du likevel ta en kamp i ny og ne. Planeten vrimler nemlig av farlige vesener, og alle ser på deg som et deilig måltid. Da kan du enten klemme livet ut av dem med gripekloen, eller gi dem en omgang med boret - uansett er resultatet en klissete grønn guffe på frontruta. Det er bare å krysse fingrene for at de har en vaskehall hjemme på basen.

Lost Planet 3
Dette er en annonse:

De voldsomme isstormene skaper også bry. Fra tid til annen vil roboten fryse fast, og da må du ut for å skyte bort isen. Så fort du er utenfor kommer monstrene trekkende, og deres eneste mål er å ta livet av deg. Jim er heldigvis utstyrt med rifle og en kniv, og han vet hvordan man bruker begge. Hvis monsteret kommer for nærme, trekker Jim kniven og det starter en Quick Time-sekvenslignende kamp hvor du hugger med kniven. Det døde vesenet etterlater seg en termisk energi som du kan bruke til å oppgrader våpnene og riggen.

E.D.N. III er et farlig sted å være, og selv om du befinner deg inne i en stor robot finnes det alltid noen som er større en deg. Digre krabbelignende monstre har også slått seg ned på planeten, og det er i disse kampene du får testet din kløkt og taktiske egenskaper. For å overvinne den største varianten må du bruke riggen til å holde krabben nede mens du løper ut og skyter den i mageregionen. Rigget blir dessverre skadet og satt ut av spill i kortere perioder, og da gjelder det å dukke unna angrepene du vet kommer fra den illsinte krabben.

Lost Planet 3

Foruten store issletter og bruken av Utility Rig, blir du også nødt til å utforske områder som krever at du beveger deg til fots. Igjen merker man hvor de har hentet inspirasjon fra når du mister informasjon om våpenstatus og liv idet du beveger deg stadig lenger vekk fra roboten. Mens du famler blindt i trange iskorridorer er det opp til deg å holde tellingen på antall patroner - brukte du fem eller seks skudd, mon tro?

På mange måter føles Lost Planet som en fortsettelse og en delvis revitalisering av serien. Utforskning og skrekk setter et tydelig preg på det nyeste spillet, og det er kanskje på tide hvis utviklerne har et håp om å lykkes. Det ville nok ha blitt vanskelig å selge det inn som enda et skytespill i samme stil som eneren og toeren (i hvert fall med tanke på at så mange andre spill har gjort det bedre). Det er foreløpig ikke satt en endelig dato for lansering, men i følge Capcom skal spillet slippes til Xbox 360, Playstation 3 og PC i begynnelsen av 2013.

Lost Planet 3Lost Planet 3
HQ

Relaterte tekster

Nye bilder fra Lost Planet 3

Nye bilder fra Lost Planet 3

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den 30. august er det igjen på tide å ta på seg ullundertøyet for å sette på plass Spark Unlimited og Capcoms romvesener Akrid. Dette er nemlig lanseringsdatoen til Lost...

Lost Planet 3 utsettes

Lost Planet 3 utsettes

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Capcom ønsker å sikre kvaliteten til det nye spillet, og de har derfor bevilget utviklerne hos Spark Unlimited litt ekstra tid til finpussen.

Lost Planet 3 får dato

Lost Planet 3 får dato

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Capcom har satt en dato for det iskalde eventyret, som ironisk nok dukker opp i sommer. Samtidig gir de oss spillomslaget og et knippe ferske skjermbilder.Loading next content