Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Mass Effect 3

Mass Effect 3

Chris møtte menneskene bak Mass Effect 3. Han fikk bli med på en liten prøvetur, og her er inntrykkene han sitter igjen med.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jorden har blitt invadert av fryktinngytende Reapers, og Shepard må samle universets raser for å i det hele tatt ha en sjanse i kampen mot invasjonsstyrkene. Tredjepersonsskyteren og rollespillet Mass Effect 3 er det siste kapittelet i historien om Commander Shepard, og utviklernes store ambisjoner kommer veldig tydelig frem i dette spillet.

Mass Effect 3

Selve menneskerasen er står i fare for utryddelse, og det er kun én person som kan hindre The Reapers fra å fortære hele universet - nemlig deg, Commander Shepard.

Som Commander Shepard skal du reise ut i galaksen og få hjelp fra de andre rasene, men de er ikke veldig interessert i å hjelpe deg. De har sitt å stri med, og du må først hjelpe dem før de kan hjelpe deg. På den måten sørger Commander Shepard for at The Krogans kan overvinne det genetiske viruset som hindrer dem i å formere seg.

Dette er en annonse:
Mass Effect 3

På Gamescom fikk jeg mulighet til å prøve to nivåer av det kommende eventyret. Begge nivåene hadde vektlagt en spesiell opplevelse. Det første nivået byr på en skuddveksling mellom Shepard og Cerberus-soldater. Det er fokus på en hurtig, men taktisk nedfelling av motstanderne, og hvis man er kjent med kamper i Mass Effect 2 er det mer av nettopp den oppskriften man kan forvente.

Kampsystemet har blitt forbedret i det tredje kapittelet, og alle dine og dine alliertes egenskaper har blitt samlet i et hjul. Dette kommer til syne når det aktiveres, og det virker mye mer oversiktlig og brukervennlig i forhold til Mass Effect 2, hvor evnene var spredt over hele skjermen.

I det neste nivået er vi på jorden mens flere Reapers er godt i gang med sin invasjon. I en futuristisk by, som er fylt med stilistiske skyskrapere, beveger man seg gjennom ruinene mens overdimensjonerte Reapers sprer død og fordervelse. Det er mange store, åpne områder som gir oss god oversikt over hvor ille det egentlig står til. Man føler seg virkelig liten og betydningsløs sammenlignet med fienden.

Dette er en annonse:

Selve rollespilldelen av spillet har fått mer dybde, og man har tilgang til flere egenskaper enn tidligere. En egenskap kan oppgraderes seks ganger, og etter tre oppgraderinger kan man velge mellom to forskjellige områder å fokusere på. Man må for eksempel velge mellom at en egenskap skal vare lenger, eller at et våpen skal gjøre mer skade.

Mass Effect 3

Hvis man er tilhenger av historien kan man trygt glede seg. Ifølge Bioware vil man i Mass Effect 3 stå ovenfor enda vanskeligere valg enn de man fikk oppleve i spill nummer en og to, og noen av valgene er svært vanskelig å spå utfallet av. Et eksempel på dette blir vist frem når Shepard finner en ung gutt i en ødelagt byning på jorden. Spilleren kan velge å enten redde gutten eller å rope til ham at han må flykte. Vår Shepard velger å redde ham, men gutten avviser forsøket. -You can't save me, svarer han. Ordene blir hengende som et ekko idet Shepard blir vitne til at gutten forsvinner opp i et romskip, for så å bli forvandlet til en gigantisk ildkule av et skudd fra en Reaper.

Det handler ikke bare om vanskelige valg, for kampene har også fått en overhaling. Blant annet byr spillet på en ny kampopplevelse i form av en robot ved navn Atlus. Den minner om de store og sterke robotene man sloss mot i Mass Effect 2. Da måtte man bruke alle sine taktiske egenskaper for å komme seg forbi panserskjoldet deres, men nå er det vår tur til å hoppe opp i stolen og dra nytte av alle dens styrker.

Mass Effect 3

Det er mye som tyder på at vi trygt kan glede oss til det tredje Mass Effect-spillet når det kommer til mars 2012. Inntil videre må vi bare vente i spenning.

Mass Effect 3
Mass Effect 3
Mass Effect 3
Mass Effect 3
Mass Effect 3
HQ

Relaterte tekster

Mass Effect 3Score

Mass Effect 3

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Sollien

BioWares episke trilogi er ved veis ende og Mass Effect 3 føyer seg inn i rekken med et dramatisk klimaks. Det er visuelt vakrere, mer filmatisk og spennende enn tidligere...

0
Åtte nye spill til Origin Access-hvelvet

Åtte nye spill til Origin Access-hvelvet

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

For kort tid siden videreførte EA Xbox One-tjenesten "EA Access" til PC-plattformen, og da under navnet "Origin Access". Alle som abonnerer på denne tjenesten kan nå se...

1
Mass Effect-produsent forlater Bioware

Mass Effect-produsent forlater Bioware

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Som produsent (executive producer, for å være nøyaktig) for Mass Effect-serien har Casey Hudson vært en viktig person for spillets utvikling. Nå kan Bioware imidlertid...

2
Mitt navn er Shepard, Sarah Shepard

Mitt navn er Shepard, Sarah Shepard

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hvis du droppet standardnavnene Jon (mann) eller Jane (kvinne) i Mass Effect-serien, fikk du sjansen til å skape ditt eget fornavn til hovedpersonen Commander Shepard....

Bioware snakker neste Mass Effect

Bioware snakker neste Mass Effect

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Selv om trilogien om Commander Shepard er over har Bioware vært klare på fremtiden til den elskede Mass Effect-serien. Nye kapitler er nemlig lang fra noen umulighet...Loading next content