Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | AK-xolotl
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   forspill
   Mortal Kombat X

   Mortal Kombat X

   Tidenes mest brutale serie er snart klart for debuten til den nye konsollgenerasjonene, og fatality-angrepene har aldri vært mer detaljerte. Vi har fått en smaksprøve...

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Cassie Cage stirrer på meg, blåser en stor boble av den rosa tyggegummien sin, og snur seg uredd med ryggen til for å ta et par skritt bakover. Kung Lao blir stående og vente, fullstendig upåvirket av både henne og stormen som herjer rundt dem. Helt til den velkjente Mortal Kombat-annonsøren roper "FIGHT" og de begge kaster seg mot hverandre med knyttede never og sammenbitte tenner.

   Denne gangen er det ikke bare én utgave av min gamle favoritt Kung Lao å velge mellom, men tre. De har alle ulik slåssestil, slik at jeg har muligheten til å finne den som passer best for meg. Jeg går for varianten der Lao kan bruke hatten sin til å danne et slags force field, og venter på at Cassie skal være dum nok til å angripe. Deretter følger jeg opp med en rask teleporteringscombo.

   Mortal Kombat X

   Før jeg rekker å fortsette skylles et lik opp på land fra det piskende havet, og Cassie kommer meg i forkjøpet. Hun griper tak i den råtne kroppen og kaster den rett i fjeset mitt. Deretter følger hun opp med en rekke raske slag, som spiser mer av helsen min enn jeg er komfortabel med. Heldigvis får jeg inn nok angrep tilbake til å kunne aktivere et X-ray-angrep, som sender henne mørbanket høyt opp i luften. Bakgrunnen går i svart mens en velkjent, lavmælt melodi spilles. Tiden er moden for... Fatality!

   Dette er en annonse:

   Med ett slår det meg at Netherrealm Studios har klart å fikse de negative sidene ved Mortal Kombat uten å fjerne det som gjør serien til seg selv. Det er modernisert, men det er fortsatt Mortal Kombat. Dette føles som en genuin oppfølger og ikke bare en oppgradering, noe som slett ikke alltid er tilfelle i fightingsjangeren. Samtidig har de byttet ut eller fornyet store deler av rollelisten, der vi nå finner eksempelvis Cassie Cage, D'Vorah, Kotal Kahn og Ferra/Torr.

   Mortal Kombat X

   Som nevnt kommer hver fighter i tre ulike varianter, og disse tre er virkelig radialt forskjellige. Dette er noe annet enn ISM-variantene i blant annet Street Fighter 3, for her er det snakk om helt adskilte manøvre og spesialangrep. Dette illustreres best av Ferra/Tor. Normalt sitter Ferra på ryggen til Tor slik at de sammen danner et digert Quasimodo-lignende beist, men én av de nye variantene skiller seg ut. Velger du denne hopper Ferra ned fra ryggen, og resultatet er at Tor blir en mer smidig fighter som mest av alt minner om Street Fighter IV-utgaven av Zangief.

   Det er en snedig ny måte å skape variasjon i spillet på, og den er ikke lagt inn ved en tilfeldighet. Faktisk kunne marketing game manager Brian Goodman fra Netherrealm fortelle meg at mengder med research ligger bak. Utviklingsteamet hadde nemlig lagt merke til at de fleste spillere raskt velger seg 2-3 favorittfightere, som de siden spiller med nesten uten unntak. Ved å skape flere varianter av samme figur får man mer variasjon uten å måtte gå vekk fra favorittene sine. Eksempelvis kan man velge mellom den vanlige, aggressiv Sub-Zero, eller en mer defensiv utgave av ham som er flinkere med isfeller. Den tredje varianten kan lage iskopier av seg selv og danne isprosjektiler du garantert ikke ønsker å bli truffet av, og jeg kan bekrefte at alle tre utgaver kan være vriene å spille mot hvis en dyktig motstander holder stikka.

   Dette er en annonse:
   Mortal Kombat X

   På tross av utvidelsene innad i rollegalleriet, står imidlertid noe annet for den største nyheten gameplay-mesig. Netherrealm har nemlig latt seg inspirere av det forrige spillet deres, Injustice: Gods Among Us, ved å gi selve arenaene man kjemper i en mer sentral rolle. Liket Cassie brukte innledningsvis er ett eksempel på gjenstander man kan dra nytte av i ringen, og det er også mulig å hoppe på veggene eller gjennomføre ekstra brutale angrep ved å nyttiggjøre seg av omgivelsene. Det gir en fordel til de som lærer seg arenaene å kjenne, selv om mulighetene er tonet ned litt i forhold til i Injustice. Man skal fortsatt kunne vinne kun ved bruk av knyttnevene.

   Mortal Kombat-serien er ikke kjent for å sensurere seg selv noe særlig, og med Mortal Kombat X er volden selvsagt tatt til et nytt nivå. Faktisk lurer jeg på om de kanskje har dratt det litt for langt denne gangen, da alle grusomhetene fra Mortal Kombat-rebooten (2011) føles som putekrig sammenlignet med dette. Alt er overdrevet til det perverse og X-ray-angrepene varer litt for lenge etter min smak. Etter bare et par timer ble jeg faktisk litt lei av å se på torturscenene fremfor å fortsette slåssingen.

   Mortal Kombat X

   Samtidig er det Fatality-anrepene som sitter igjen i hjernebarken idet jeg takker Netherrealm for kampen og vender nesa hjemover. Jeg tenker tilbake på den første matchen mellom Kung Lao og Cassie. Krystallklar 1080p-grafikk gjorde fatality-angrepet til Lao mer grotesk enn noe jeg hadde sett tidligere. Han slang hatten sin ned i bakken slik at den ble stående som et roterende sagblad. Et sagblad han brukte til å langsomt dele Cassies ansikt i to mens blodet sprutet til alle kanter. Jeg tør nesten ikke tenke på hva Scorpion og Quan Chi finner på til sine fatalities!

   Hvis det skulle herske noen tvil kan jeg si at forventningene mine til Mortal Kombat X har vært skyhøye helt siden annonseringen, og nå som jeg har prøvd det selv kommer de til å fortsette å være det. Serien ser endelig ut til å få dybden den har manglet, samtidig som kjernen er bevart. Det er mye nytt innhold og mange nye funksjoner å ta tak i, og det geniale er at man velger selv hva man vil benytte seg av. Du kan eksperimentere og lage deg en ny stil, eller fortsette med det vante. Uansett har du en fair sjanse til å vinne.

   Mortal Kombat X

   Relaterte tekster

   3
   Mortal Kombat XScore

   Mortal Kombat X

   ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

   Mortal Kombat X er full av sjel, men også innvoller, bein, blod og hjernemasse. Netherrealm Studios har nok en gang laget et spill som har det lille ekstra...

   0
   Mortal Kombat XL kommer til Steam

   Mortal Kombat XL kommer til Steam

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   Mortal Kombat XL har nå blitt sluppet til PC via Steam, og denne inneholder Mortal Kombat X i tillegg til begge Kombat Packs som har blitt sluppet tidligere. Den første...

   2
   Lover store Mortal Kombat-nyheter i dag

   Lover store Mortal Kombat-nyheter i dag

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   Mortal Kombat-sjef og Liu Kangs far, Ed Boon, avslører på Twitter at studioet skal annonsere noe stort i dag, og det er visst Mortal Kombat X som står i begivenhetenes...

   1
   Ingen DLC til Mortal Kombat på PC

   Ingen DLC til Mortal Kombat på PC

   NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

   Det er vel ingen hemmelighet at PC-utgaven av Mortal Kombat X har hatt en del problemer siden lansering, men Netherrealm har stadig prøvd å bedret situasjonen. Derfor kom...   Loading next content