Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
New Super Mario Bros. U

New Super Mario Bros. U

Mario og Luigi er tilbake i nok et 2D-eventyr i New Super Mario Bros. U. Er det fremdeles like gøy, eller har vi sett det samme for mange ganger før?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Forventningene er alltid store til et nytt Mario-spill. På den ene siden består de nye spillene ofte av gjenbrukte ideer. På den andre siden er disse ideene hovedingrediensene i de spillene som har gitt oss de mest briljante opplevelsene. New Super Mario Bros. U bygger videre på Wii-tittelen med nesten samme navn, og gir oss nok et superfargerikt 2D-eventyr i vårt alles elskede Sopprike. Og det med opptil fire spillere samtidig.

Nytt denne gang er den femte aktøren. Nintendo er fast bestemte på å vise potensialet i konsollens skjermstyrte kontroller, og gjør det ved å vise frem en funksjon som minner mest om jobben til gamemasteren i papir-og-blyant-rollespill. Her kan den som sitter med gamepaden manipulere plattformene og fiendene for å hjelpe sine venner fremover. Funksjonen ble positivt omtalt på E3-gulvet, og det med god grunn.

New Super Mario Bros. U

Med dirrende hender og løfter om tilfredsstillende funksjoner grep vi fatt i Nintendos lekre, men merkelige gamepad. Tiden vil vise om det var pur nyhetsverdi som gjorde utslaget, men samarbeidsgleden som følger ved å hjelpe en venn finne en bonusgjenstand med en velplassert plattform var fantastisk. Den matches bare av skadefroheten vi følte da vi lokket frem samme hjelpeløse krabat til en sikker død på samme måte. Det føles nesten som å blande Ice Climber med Populous, og det er langt fra en vanlig følelse.

Dette er en annonse:

En ny generasjon maskinvare betyr også nye grafiske muligheter, som Nintendo og Mario ikke har vært i nærheten av tidligere. Det er ingen stor sak å overgå sine forgjengeres visuelle kvalitet i 2012, men det som virkelig redder inntrykket er det fantastiske designet som gjennomsyrer alt Mario-relatert. Likevel springer den grafiske gleden springer nesten utelukkende fra gjenbrukte elementer, fremfor nye Nintendo-genistreker eller teknisk briljans. Det er bekymringsverdig.

Med et liv av euforiske Mario-minner i ryggsekken er det vanskelig å verne seg mot de tilbakevendende innslagene, som den japanske gledesfabrikken gjennom årene har utviklet fra retroflørt til kunstform. Det er for eksempel vanskelig å ikke bli grepet av nostalgi idet spillets første prikkete egg åpenbarer seg. Det klekkes ut til en pastellfarget Yoshi-unge, sulten på fiender og med evne til å blåse seg opp til en stor, svevende dinosaurballong når du trenger det. Nintendo skal få all heder og ære for å få ord som "dinosaurballong" til å virke så naturlig.

New Super Mario Bros. U

Et annet innslag som får det gamle Super Mario World-hjertet til å banke er gjensynet med det sømløse verdenskartet. Det at spillets største styrke deler flere konseptuelle likheter med en 20 år gammel forgjenger er dog en smule merkelig. Men en kollektiv redaksjon er likevel klare for å utforske Sopprikets karakteristiske veier og fargerike brettmarkører. Den lille nyskapelsen som er inkludert kommer i form av den kommende nettjenesten Miiverse. Tanken er, at vi som spillere kan utveksle beskjeder og tips på spesifikke brett. Det vil nok slå an hos riktig målgruppe.

Dette er en annonse:

Alt i alt er New Super Mario Bros. U fylt til randen med plattformglede, og er et opplagt lanseringskjøp. Problemet er bare at standarden for Mario-spill har forbløffet oss fra første bilde, og satt standarden for hele plattformsjangeren. Det er ikke tilfellet denne gangen. Ja, vi får en ny flyveekorndrakt, gjensyn med flere herlige ting og nyskapende innslag via gamepaden. Men hvis Nintendo fremdeles vil at Mario skal være et forbilde, og samtidig innfri våre forventninger, så er det mer som skal til.

New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. U

Relaterte tekster

New Super Mario Bros. UScore

New Super Mario Bros. U

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Med New Super Mario Bros U får du akkurat det du forventer, men ikke noe mer. Redaktøren har satt karakter...Loading next content