Norsk
Gamereactor
forspill
NHL 12

NHL 12

Vi var på besøk hos EA Sports i Vancouver for en eksklusiv fremvisning av det kommende ishockeyspillet NHL 12.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I NHL 11 ble det lagt vekt på fysikk under overskriften «alt kan skje», hvilket reelt sett betød at det var mulig å rive ut kølla av hendene på utøverne. Køllene skled rundt på isen i et eneste stort virvar, og man fikk til tider mer følelsen av å spille Mikado enn ischockey. NHL 12 presenterer en videreutvikling av det fysiske aspektet, som jo er en stor del av ishockey, hvor det skal puffes, brytes og takles.

Selv om det ikke heter det samme, tilsvarer dette fokuset det samme som Personality Plus fra FIFA 11. Det ga utslag i spillerdifferensiering: fra høyde til styrke og dyktighet. Overført til NHL betyr det at denne differensieringen vil spille inn på hvordan utøverne oppfører seg mot hverandre på banen. Sterke og høye spillere skal således kunne presse mindre og svakere spillere i veggen. Særlig foran mål vil dette innvirke på den taktiske delen av spillet, hvor vi burde se forsvar og angrep kjempe om den sentrale posisjonen foran kassa. Kanskje får vi også se forskjellige typer taklinger?

Vi er spent på hvordan det økte fokuset på fysikk kommer til uttrykk i selve spillbarheten. Dette er et element vi har savnet i de forrige utgavene, nettopp fordi ishockey er et så fysisk spill i virkeligheten. Å kunne knuffe og dytte og holde andre spillere på avstand, kun ved hjelp av spillerens kroppslige egenskaper, vil uten tvil bringe flere elementer på bordet. Aggresjon, styrke og dyktighet med pucken vil rett og slett ta større plass.

Stjernespillerne vil i den sammenheng ha flere triks i ermet enn de alminnelige spillerne, og vil også kunne sende skudd og taklinger som får tilskuerne til å reise seg i begeistring.

Dette er en annonse:

Men det er ikke bare spillerens oppførsel som påvirker spillet, men også alt rundt. I fjor kunne man slå kølla ut av motstanderens hender. Denne gang kan du også banke hjelmen av ham. Og pleksiglasset som omkranser banen kan smadres, på samme tid som pucken kan peises ut på tribunen. Electronic Arts sier selv at alle objekter er «levende», i den betydning at de ikke reagerer som ugjennomtrengelige murer. Før møtte man denne «muren» da man krasjet med andre spillere, barrieren eller hamret pucken langt over sistnevnte. Vi fikk se gode eksempler på hvordan dette nå fungerer mer dynamisk, men er likevel mer enn spente på det ferdige resultatet. Det finnes nemlig et par øvrige, nye elementer som gjør meg litt bekymret.

NHL 12

Hvor selve fokus på det fysiske spillet mellom utøverne er en klar gevinst, er jeg mer skeptisk til den forholdsvis store vektleggelsen på tap av køller og hjelm. Det bringer ikke noe nytt til spillbarheten, virker gimmick-aktig og jeg frykter at isen blir fylt med alle mulige gjenstander: køller, hjelmer, skøyter, hansker, tyggegummi og annet løsøre som tilskuerne nå kan kyle inn på banen. Hvor ofte er det egentlig man ser en spiller uten hjelm? Skal man videre innføre at spillere kan miste skoene i Fifa? Eller at man kan rive av buksene på Mike Tyson i Fight Night? Come on, EA!

Når vi er inne på skepsis var det heller ikke med armene over hodet jeg hørte nyheten om at målvaktene for første gang vil ha muligheten til å slåss med hverandre. Jeg er allerede stor motstander av slagsmål i ishockeyspill allerede - og at man nå utvider dette aspektet er for meg ubegripelig. Ishockey er et fysisk spill. Ja. Det er etablert. Men det er på langt nær en kampsport, og slåsskamper under spillets gang er bare forstyrrende. En dårlig gimmick og en fremhevning av en skjønnhetsplett i et ellers så pent og hurtig spill. Vi ble deretter presentert et gemeng mellom to målvakter, og det understreket poenget mitt - gud, så kjedelig det så ut. Tilbake til spillet!

Dette er en annonse:
NHL 12

En annen interessant nyhet i NHL 12 er at serien for første gang flyttes til Europa og dermed åpner opp muligheten for å spille utendørs. EA bekreftet at tre sveitsiske stadioner er inkludert, men om det kommer flere europeiske arenaer på kartet er uvisst. Vi fikk presentert ett av disse, som helt klart tilfører et friskt pust i spillet. Disse nye omgivelsene finnes i en ny spillmodus kalt Winter Classic. Her skal du delta i tradisjonsrike turneringer på utendørsarenaer, med snødriv og det hele. Selv om disse områdene tydelig ikke var helt ferdige under vår visning, ga det et fint innblikk i hva vi kan forvente. Godt initiativ, noe som også følges opp i resten av produksjonen, som nå gir spillet en større følelse av å være en TV-sending.

Man skal være varsom med å konkludere pluss og minus i et spill som er så langt fra å være ferdig som det vi fikk se i Canada. EA Sports har sågar jobbet ekstra hardt i dagene frem mot vårt besøk for å ferdigstille enkelte elementer slik at de ble noenlunde ferdige til fremvisning (og dette mens de lokale heltene fra Vancouver Canucks spilte en viktig finalekamp, så takk for det!)

NHL 12

Med forsiktighet i stemmen vil jeg nå likevel si at det er langt flere positive enn negative elementer i sikte. Alt i alt ser det nemlig ut til at vi får en mer finjustert og raffinert utgave av nyhetene fra NHL 11. Mange gode elementer er planlagt, og spesielt spent er jeg på å se hvordan hele det fysiske aspektet spillerne imellom vil fungere i praksis. Får EA Sports dette i boks vil de tilføre serien en ny dimensjon av dybde. Nyheter som løse hjelmer og målvaktslagsmål er derimot mindre viktige, men føles mer som unødvendige gimmicks.

NHL 12
NHL 12
NHL 12

Relaterte tekster

1
NHL 12Score

NHL 12

ANMELDELSE. Skrevet av Christofer Olsson

Nytt av året er målvakter som endelig kan takles og spillbare NHL-legender. Vi har strammet skøytelissene og satt karakter på årets utgave...

4
NHL 12

NHL 12

FORSPILL. Skrevet av Carsten Odegaard - GRDK

Vi var på besøk hos EA Sports i Vancouver for en eksklusiv fremvisning av det kommende ishockeyspillet NHL 12. Dette vet vi om ishockeyspillet...Loading next content