Norsk
Gamereactor
forspill
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Vi fikk spille mer av det etterlengtede spillet, inkludert litt av den underholdende "tactical"-modusen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nå har det gått litt over to år siden Ni no Kuni II: Revenant Kingdom ble annonsert, og etter flere utsettelser nærmer vi oss endelig lanseringsdagen. Dette betyr at tiden også har kommet for å se hvor langt spillet har kommet i utviklingen, så vi tok turen til Frankrike for å se nærmere på to av sekvensene som venter den 23. mars.

HQ

Den første delen vi fikk prøve kan du se over, og er en sekvens kalt Battle for the Heartlands. Vi har allerede sett denne i trailere, men det var noe helt annet å få prøve den selv. Her prøver Level-5 seg på et mer taktisk kampsystem, og opplæringsdelen viste frem mye av særpreget denne byr på. Å se den sjarmerende minihæren sirkle rundt Evan mens vi kjempet for å ta kontroll over området skilte seg virkelig ut fra det vi hadde satte av spillet tidligere. På den ene siden hadde vi nærkampfokuserte styrker, mens den andre bestod av bueskytere. Den vesle gruppen vår kunne derfor være ganske dødelige om brukt riktig, og heldigvis fungerer kontrollene meget bra for dette.

Vi ble nemlig veldig overrasket over hvor lett det var å kontrollere disse. En av grunnene til dette er at kontrollene ikke er særlig kompliserte siden det i hovedsak bare handler om å rotere gruppen. Ulike knapper aktiverer ulike angrep, men riktig posisjoneringen virker mye viktigere. Gruppen kan roteres ved å bruke analogspakene på Dualshock 4-kontrollen, og selv om vi ikke akkurat er de skarpeste taktikkerne i skuffen forstod vi at hovedregelen er å la bueskyterne holde seg i bakgrunnen. Da vi prøvde å bare storme inn i fienden ble det ofte mye rot i systemet, hvor nærkamp-enhetene og bueskyterne ble blandet, men eller virket systemet veldig godt. De ulike delen lystret ordre og holdt seg til plassene sine.

Dette er en annonse:

Dette er viktig siden spillet bruker et klassisk "stein, saks, papir"-system, altså at en enhet både har en gruppe den er ekstra sterk mot og en annen gruppe den er ekstra svak mot. De ulike fiendetypene har ulike farger, noe som gjør det hele mer oversiktelig enn det kunne blitt. På toppen av det hele vil blåe og røde piler viser om gruppen din kjemper mot motstandere den er sterk eller svak mot. Kanskje får vi det til å høres forvirrende ut, men siden det ikke er mer enn noen få styrker på skjermen samtidig fungerer det veldig bra.

Høres dette for enkelt ut? Frykt ei. Det finnes også spesielle taktikker for både deg og fienden. For eksempel er Chingis sin spesialtaktikk et luftangrep, mens Khunbish sitt lar deg lege allierte styrker.

Alt dette er greit å tenke på når man kjemper i ulike omgivelser. Vi lærte fort at det lønner seg å få bueskyterne opp i høyden for å skyte ned på motstandere ellere prøve å samle fienden for å bare fyre løs. Uheldigvis fikk vi ikke nok tid til å virkelig gå i dybden til systemet, men dette virker lovende for dere som liker litt strategi i spill. Utviklerne ga oss inntrykk av at det vil bli stadig viktigere å utnytte de ulike enhetenes styrker og svakere, samt ta høyde for omgivelsene, så vi gleder oss helt klart til å se hvordan de gode kontrollene og enkle oppsettet fungerer utover i spillet.

Ni no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant Kingdom
Dette er en annonse:

Deretter var det tid for sekvensen kalt One Good Turn Deserves Another, og som du kan se i videoen under satte denne oss til å redde vennen vår fra Wyverns' Den. Det er ikke rart vi har sett flere glimt av dette området i ulike trailere, for det ser rett og slett utrolig ut. Til tross for at det hele foregår i ørkenlignende omgivelser gjør fargene en god jobb med å skape en flott atmosfære og glød. Da har vi ikke engang snakket om boss-kampen mot Longfang og Trial of Courage-utfordringen i det samme området. Begge er ekstremt detaljerike og blikkfangende.

HQ

Derfor er det ekstra imponerende at spillet er såpass åpent som det er. Nå er det ikke akkurat det vi vil betrakte som "open world", men gir helt klart rom for utforskning etter hemmeligheter. Dette tydeliggjøres ved at kameraet er relativt nærme Evan og gjengen når de slåss, mens det er lengre unna når man bare trasker rundt i de vakre områdene.

Denne utforskningen ga en fin avveksling fra de mer kampfokuserte demoene vi har fått tidligere. De mer lineære og filmatiske sekvensene er veldig underholdende, men vi tror det ville blitt veldig ensformig i lengden. Da er det godt å se at Ni no Kuni II tilfører mer variasjon med de mer åpne områdene som skjuler flere hemmeligheter og nyttige ressurser. Her handler det om valgmuligheter. Om du bare ønsker å slåss mot heftige historefiender kan du løpe rett bort til områdene som er markert på kartet ditt mens du unngår de mindre kampene. Om du derimot ønsker å oppleve alt står du fritt til å gå hvor du vil, og oppleve mer av det fascinerende universet.

Da vi så kom fram til Wyverns' Den var det tid for å prøve oss mot en Wyvern Warlord og noen av de mindre vennene hans. Dette ga oss en flott mulighet til å teste ut flere av de offensive og defensive ferdighetene Evan har på lur, samt hvordan vi kan bruke de fargefulle higgledyene i kampene også. To eksempler på sistnevnte er å bruke grønne higgledyer til å lege deg eller de røde for å gjøre skikkelig skade på fienden. Begge byr på unike og sjarmerende animasjoner som passer perfekt i denne verdenen.

Ni no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant Kingdom

Denne turen dempet helt klart ikke forventningene våre til Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. som sagt hadde vi allerede sett hvordan de vanlige kampene fungerer, og dette var vi allerede fornøyd med. Her fikk vi altså i tillegg prøve det mer taktiske kampsystemet, og sannelig fungerte ikke det godt også. Gode kontroller, varierte taktikker og sjamerende presentasjon gjorde sitt for å huke oss inn enda mer. Når man i tillegg får mulighet til å utforske mer av den fascinerende verdenen nesten som man vil er det vel ikke så rart at vi gleder oss til å spille gjennom hele spillet om litt over to måneder.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Relaterte teksterLoading next content