Norsk
Gamereactor
forspill
No More Heroes

No More Heroes

Sist vi hørte noe fra Grasshopper, var det det eksentriske, men rimelig uspillbare Killer 7. Nå vender de tilbake med et av de mest spennende spillene en Wii-eier kan ha i hylla.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Se for deg at du er ute på damejakt en kveld, på Deathmatch Bar. Plutselig ender du opp med å drepe en kjent leiemorder, og før du vet ordet av det har en nydelig fransk dame fortalt deg at du er nummer 11 på listen over de beste av de som dreper for penger. Jaha, tenker du, så hvorfor ikke bli nummer 1?

Travis Touchdown, en ung kar fra den fiktive byen Santa Destroy i California liker anime og utfordringer. Ved første øyekast er han ganske normal, om enn noe nerdete. Når han kjøper seg en Beam Katana, et langsverd fra samuraitiden, på en onlineauksjon og starter en ny karriere som leiemorder, begynner ting virkelig å eskalere. Han må klatre den lange veien opp mot toppen av leiemorderstigen, og første trinn heter Helter Skelter.

Det er den mystiske, franske Silvia Christel som gir Travis en sjanse til å nå toppen når hun rangerer ham som nummer 11 på listen over leiemordere etter innvielsen mot Helter Skelter. Oppskriften er enkel: for å avansere må man drepe nestemann på listen. Hvert av de 10 åpenbare hovedmålene har sin egen historie, og i tillegg finnes det en rekke småoppdrag som gir deg penger til nye våpen. Disse virker for øyeblikket noe malplasserte i et slikt spill, men det er kanskje meningen i og med at hele historien spinner på det absurde. Ta for eksempel oppdrag der du klipper plener, samler kokosnøtter, fyller bensin på biler og plukker søppel for å tjene penger. Umiddelbart virker det litt rart å la en leiemorder ha en slik side, ettersom de fleste leiemordere fremstilles som superkule asketer som ikke gjør annet enn å gjemme seg i skygger og meditere på høye fjelltopper.

Santa Destroy er en åpen by som i likhet med mange andre spillbyer klisjémessig kan sammenlignes med byene i GTA-serien. Det er likevel ikke like mye utenomhandling i byen som det er i nevnte GTA-serie. Motorsykkelturene gjennom de forskjellige strøkene kan ifølge utvikleren mer ses på som en transportetappe til de forskjellige målene - altså en slags urban versjon av Shadow of the Colossus. Vel, hvorfor ikke? Motorsykkelen er for øvrig også et kapittel for seg selv. Dette monsteret av en tohjuling skulle strengt tatt hatt en bil med "bred last"-skilt kjørende foran seg til enhver tid, og gir hvertfall Travis nok av gatekred.

Dette er en annonse:

No More Heroes ser ut til å bli en mer åpen og brukervennlig versjon av Killer 7. Historien tar ikke mål av seg om å være spesielt forankret i virkeligheten, men tar alt av voldsforherligelse og blodsprut inn i en eneste lang kombo med Wii-fjernkontrollen. Travis fremstår foreløpig i overmåte selvsikker og nonchalant - kanskje litt i overkant nonchalant for en profesjonell leiemorder. Kanskje moralen i dette spillet er at hovmod står for fall? Vi får se.

The Times-journalisten Janice Turner gikk nylig ut og kalte dataspill for "Satans Sudoku", og Xbox for "crack for kids". Sammen med Jack Thompson får nok Turner et travelt år, hvertfall hvis No More Heroes gir noen hint om hva som står på årsplanen i spillverden. Ubisoft og Suda 51 legger hvertfall listen høyt hva vold og blod angår, så forvent både heftige kampscener og skriverier i diverse media om dem etterpå. Gamereactor venter i spenning på No More Heroes, og undertegnede har listet det som ett av årets hotteste spill. Slikt forplikter, og forhåpentligvis svikter ikke utviklerne når Travis Touchdown skal ut og erobre verden og leiemordernes rankingliste.

No More Heroes
No More Heroes
Dette er en annonse:
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes

Relaterte tekster

No More HeroesScore

No More Heroes

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Rosmo Hansen

Teamet bak det spesielle Killer 7 gjør et comback uten sidestykke, og Martin Rosmo Hansen er bergtatt!

No More Heroes

No More Heroes

FORSPILL. Skrevet av Halvor Ø. Thengs

Sist vi hørte noe fra Grasshopper, var det det eksentriske, men rimelig uspillbare Killer 7. Nå vender de tilbake...Loading next content