Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Overwatch

Overwatch

Gamereactor-redaksjonen har kastet seg inn i betaen til Overwatch, og det var Blizzard-ekspert Kim som fikk ansvar for å skrive om inntrykkene. Her er de...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Blizzard har aldri vært redd for å prøve nye ting, og heller aldri for så å kaste alt ut av vinduet. Når vi så snakker om Overwatch, Blizzards første spill i førstepersonssjangeren, er det en interessant historie som stammer fra år med utviklingen på en ny MMO ved navnet Titan.

Titan skulle være Blizzards nye MMO som skulle leve side om side med World of Warcraft, men etter fem år med utviklingen følte aldri Blizzard at de klarte å gjøre noe ut av spillet. Det var vanskelig å finne den røde tråden som var utrolig synlig i World of Warcraft. De ville jo ikke bare lage en oppgradert utgave av sin største suksess. Det viktigste for utviklerne var at dette var noe helt nytt og unikt, noe Titan aldri ble. Fra det mest ambisiøse spillet selskapet noen sinne hadde jobbet på, steg Overwatch ut av askene. Hvorpå Titan var skapt for å være et grandios opplevelse, á là den man får i World of Warcraft, var tanken bak Overwatch det absolutt motsatte. Rett frem 6-mot-6-skytespill som tok inspirasjonen fra Hearthstone med å være en lettbeint affære. Så her sitter vi, seks år etter at Titan begynte sin produksjon og ett år etter dens kansellering, med et spill som tar ånden til det som en gang var, men endrer hele premisset.

Overwatch

Overwatch er som kjærlighetsbarnet til Team Fortress 2 og Dota 2. Du velger en av 21 figurer som alle har unike egenskaper innenfor de fire kategoriene defensiv, offensive, tank og healer. Alle har ett primærangrep, ett sekundær, en unik egenskap samt et ultimatangrep. Primær- og sekundæreangrepet behøver ikke være angrep som skader motstanderen, men kan være for eksempel å lege dine lagkamerater, eller gjøre at de gjør mer skade. Det kan også være teleportering eller bare en annen skytemodus på våpenet du går med. Det ultimate angrepet er noe du kan gjøre når du har fylt opp en måler ved å drepe motstandere eller fullføre oppgaver. De kan virkelig snu en kamp fra et tilsynelatende tap til seier om de blir brukt på riktig tidspunkt. De 18 figurene er også utrolig varierte. Man har for eksempel en gorilla ved navnet Winston, en robot ved navnet Bastion og cowboy som heter McCree.

Dette er en annonse:
Overwatch

Alt i alt er det mye variasjon og mange kombinasjoner. Det som er morsomt er å kontre det motstanderlaget gjør. Om de har et bestemt oppsett med spillere, så kan du bytte midt i matchen for å kontre dem. Så gjør de det samme mot dere, og du mot dem igjen, og så videre. Du kan så klart holde deg til en figur om du ønsker, men det kan lønne seg å bytte.

På ingen måte virker det som Blizzard har laget dette spillet for noen annen grunn enn at det skal være utrolig morsomt å spille. Hver match tar rundt 5-10 minutter, og består av en av to oppgaver eller objektives. Kapre punkter på kartet, eller eskorter en bil til målet. Litt som hvordan de har gjort det i Heroes of the Storm er hvert brett unikt, men dessverre er de ikke like unike som de man ser i HotS, men det er en god start. I betaen er det syv kart å spille på, og ingen av dem er like, og føles heller ikke like. Derimot kommer nok Blizzard til å legge til nye baner og helter i løpet av spillets levetid. Som med Heroes of the Storm, kommer de til å selge kosmetiske ting til spillet. Endre utseendet på våpenet ditt, figuren med mer. Det er imidlertid ingen tegn til at man må kjøpe nye figurer enn så lenge, og det er bra.

Overwatch
Dette er en annonse:

Fra første gangen man setter seg ned med det, så er det ikke tvil om at du sitter med et Blizzard-spill. Alt fra figurdesignet til musikken og menysystemet er veldig Blizzard. Husket at jeg trodde det var en trailer for en ny Pixar-film den første gangen de viste frem spillet. Veldig mye farger, veldig tegneserieaktig og harmløst. Der stopper imidlertid sammenligningen med Pixar. Overwatch er raskt, spenstig, morsomt og givende. Det er det perfekte spillet for når du bare vil koble av i noen minutter.

Det kan se ut til at Blizzard sitter på nok en vinner innen en sjanger de aldri har tatt på før. Overwatch kommer til PC, Xbox One og Playstation 4, og vil lanseres i 2016. Dette blir dessuten det første spillet fra Blizzard siden Warcraft III: Reign of Chaos som ikke lanseres samtidig til Mac.

Overwatch

Oppdatering: På Blizzcon bekreftet Blizzard at spillet ikke blir free to play som først antatt. Samt de har også kunngjort tre nye figurer.

Overwatch
Overwatch
Overwatch
Overwatch

Relaterte tekster

0
Overwatch (Switch)Score

Overwatch (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet av John-Edvard Genius

Blizzard har hørt på fansen og har nå lansert Overwatch på Nintendo Switch. John-Edvard har testet det.

OverwatchScore

Overwatch

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Blizzard har nettopp utvidet en imponerende portefølje med enda et glimrende spill. Vi har satt karakter på mesterlige Overwatch...

0
JJoNak forlater Seoul Dynasty

JJoNak forlater Seoul Dynasty

ESPORTSTEKST. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Til tross for at Blizzard nylig delte mange nye detaljer og informasjon om 2022 Overwatch League-seongen, har Seoul Dynasty mistet en av stjernespillerne sine, flex...Loading next content