Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Portal 2

Portal 2

Vi har tatt en rask kikk på Portal 2, Valves kommende nøtteknekker. Kan oppfølgeren leve opp til forgjengeren?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Man kan si mye om Valve, men først og fremst er de i sin egen klasse når det gjelder å fortelle historiene sine på en så subtil og effektiv måte at man nesten ikke legger merke til det.

Mengden av informasjon man får servert i begynnelsen av Portal 2 er temmelig stor, men det er også gjort på uhyre elegant vis. Før jeg kommer så langt vil jeg likevel gjøre én ting klart: Jeg har spilt cirka en time av Portal 2. Det vil forekomme noen "spoilere" her, men ikke av den enorme sorten. Mye av det er berørt i spillets trailere, men nå er dere i hvert fall advart.

Spillet starter med at man våkner opp i et hotellrom. En robotstemme forteller, på entusiastisk, komisk og sedvanlig foruroligende Portal-vis, at man har ligget nedfryst i 60 dager og nå vekkes for å få seg litt mosjon og mentalgymnastikk.

Det er med andre ord en kjapp introduksjon til spillets grunnleggende kontrollfunksjoner. Deretter legger man seg til å sove igjen. Noen øyeblikk senere blir du vekket av den samme stemmen, som nå sier at din periode i nedfryst tilstand overskrider antall dager den er istand til å telle. Lampeskjermene er forråtnet, metallgjenstander er rustet, lyset har gått og det er et dypt avtrykk i hovedpersonens seng.

Dette er en annonse:

Tidens tann har gnaget løs på Aperture Science mens vi sov, det er det ingen tvil om. Stemmen fra tidligere har også mer foruroligende nytt å dele - reaktoren som driver hele stedet er nær ved å smelte ned og vi må komme oss vekk fra anlegget. Men hvordan?

Svaret kommer i form av banking på døren. Vi åpner, plirer og inn ruller Wheatley, en skapning som best kan beskrives som et stort, men vennlig robotøye, festet til en skinne i taket. Lettere panisk forteller han at vi er nødt til å samarbeide for å komme oss fra Aperture

Science med livet i behold, men rolig, rolig, sier han, dette går så bra.
Han forsvinner opp gjennom en luke i taket og rommet begynner å riste. Endeveggen kollapser. Hotellrommet er i virkeligheten innsiden av en container, en av flere tusen som har vært brukt til å oppbevare testpersoner for GladOS og Apertures andre eksperimenter. Det er også tydelig at Wheatley, til tross for sine gode intensjoner, ikke gjør seg spesielt godt som kranfører.

Hele denne sekvensen varer i høyst fem minutter, men tjener likevel som et eksemplarisk utgangspunkt for historien. Samtidig demonsterer den hvordan Valve har pustet nytt liv inn i den aldrende Source-motoren. Især lyseffektene er imponerende, da hotellrommet vaklet og raste sammen mens vrakdeler og stålbjelker kastet flotte, voldsomme skygger i de sterile omgivelsene.

Dette er en annonse:

Portal 2 er uten tvil det peneste spillet Valve har laget frem til nå. De forklarer at de har vært veldig bestemt på å gi folk den fullstendige opplevelsen, uten å røpe noe i forkant, dette som en forklaring på lengden på demoversjonen. Det er en forklaring jeg lett kan kjøpe, selv om det naturligvis hadde vært gøy å teste de nye friksjonsgeleene og trekkstrålene.

Jeg kan til gjengjeld forsikre om at de elementene som gjorde Portal til mer enn bare et kløktig gåtespill i 2007, nemlig skuespillet, historien, humoren og atmosfæren, er tilbake for fulle mugger og karafler i oppfølgeren.

Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2
Portal 2

Relaterte tekster

Portal 2Score

Portal 2

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Spillbransjens beste nøtteknekker er tilbake. Portal 2 lever opp til forventningene med intrikate gåter og en god porsjon humor. Vi har satt karakter...

4
Portal 2- forfatter tilbake hos Valve

Portal 2- forfatter tilbake hos Valve

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

I 2017 mistet Valve den ene forfatteren etter den andre, og blant dem var Jay Pinkerton, Erik Wolpaw og Chet Faliszek, som alle jobbet på Portal 2, og som sluttet i Valve...

2
Bygde Portal-soverom til sønnen

Bygde Portal-soverom til sønnen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

En person som kaller seg Geek Dad har nettopp gjort seg fortjent til en nominasjon til Årets Far-prisen. Han har nemlig bygd et helt rom i Portal-tema til sønnen sin, og...Loading next content