Norsk
Gamereactor
forspill
Jak 2: Renegade

Preview - Jak 2: Renegade

Jason Rubin er ikke kjent for å skryte, men når det kommer til Jak and Daxter 2 er han ikke redd for å brife med lovordene.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvis forventningene til det første Jak and Daxter knapt nok kunne spores på ritcher-skalaen, da Naughty Dog lanserte spillet i desember 2001, er der ingen tvil om at utsikten til en fortsettelse allerede nå får hele kontinenter til å skjelve hemningsløst. Spillet som både var et gameplay-messig og teknisk vidunder, slo beina under såvel anmeldere som PlayStation fans. Det befestet en gang for alle at Jason Rubin og hans medsammensvorne kunne konkurrere med japanerne. De kunne lage et vaskeekte plattformspill med både stil og sjarme. Resultatet ble et spill som solgte mer enn 700.000 eksemplarer i Europa, og som fortsatt langes over disken daglig i platinum utgivelse. GameReactor var heller ikke redde for å gi spillet et velfortjent ti av ti mulige.

Nå siver den første infoen og skjermdumpene ut fra toeren, og GameReactor har som et av de første magasinene i verden, fått adgang til alle de nye tiltakene som er presset ned i toeren. Og det er faktisk ikke så rent lite, hvis man skal tro en ivrig Jason Rubin. Først og fremst er det snakk om et mye mørkere og mer historiedrevet spill. Mens det allerede her vil komme en del sukk og stønn fra fans som hater at spill pr. automatikk skal bli voksne, så er Jason av den oppfatningen at det er en klar forbedring. Jak blir kastet i fengsel i fortsettelsen, og det utføres grusomme forskningsforsøk på ham, som ville få Amnesty International til å se rødt. Dessuten dør gode venner i hytt og pine, gjennom det nye eventyret - noe som må sies å være en debut for genren. Toeren bygger videre på det opprinnelige spillet og fans vil også få se hva som er bak den store døren i slutten av eneren, men toerens plot foregår en annen og svært anderledes verden.

Utvikleren har også gjort opp med andre, og til tider klisje-pregede ting i genren. Borte er f.eks. de sporadiske oppgavene og samling av Powercells. Naughty Dog har i stedet inkludert oppgaver som henger sammen med plottet, og som gir mening for spilleren. Enten det er å sprenge seg vei gjennom en gruve, fylle opp deler av en storby med vann eller transport av gods for en gjeng rebeller, så er oppgavene skreddersydd etter plottet - ikke omvent. På den tekniske siden har utvikleren heller ikke valgt å bare resirkulere motoren fra Jak and Daxter, men derimot har de tilføyd enda flere finurligheter. Den grunnleggende summende metropolen som utgjør hovedbyen i Jak and Daxter 2 er 24 ganger så stor som det største området i eneren. I tillegg til byen kan spilleren også besøke steder som høye tårn, frodige skoger, fjell eller en skipskirkegård dypt under vannet. Dessuten lar spillet deg bruke dine våpen, dingser, kjøretøyer og andre ting overalt. Ingen ting er lenger beregnet til kun ett område i spillet. Grensene for oppfinnsomhet og utnyttelse settes utelukkende av spilleren selv. Hvis man vil bruke pistolen så gjør man det. Vil man teste sine magnetiske støvler eller bruke hoverboard, så kan dette gjøres alle steder i spillet, og ikke bare i predefinerte områdene.

Jason Rubin er ikke kjent for å skryte, men når det kommer til Jak and Daxter 2 er han ikke redd for å si følgende: "Jeg er rimelig sikker på at Jak and Daxter 2, når det lanseres, vil ha den kraftigste motoren i noe spill i genren - noensinne. Selvfølgelig vil det ikke være det samme kvantespranget som det f.eks. var fra Crash Bandicoot 3 til Jak and Daxter, men det er allikevel imponerende. Jak and Daxter 2 er det spillet Naughty Dog har villet lage de siste åtte årene, og det har jeg aldri sagt om et spill før."

Dette er en annonse:

GameReactor er heller ikke bekymret for utsiktene til å oppleve noe ekstraordinært. Naughty Dog har et fast grep om godt gameplay og enten historien er fargerik, sprø og morsom eller om den er grim, dyster og blodig, så vil denne høsten igjen stå i Jak and Daxters tegn.

Relaterte tekster

Jak II: RenegadeScore

Jak II: Renegade

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Tangaard

Santa Monica-baserte Naughty Dog beviser igjen deres gameplaymessige og tekniske kvaliteter.

1
Jak 2: Renegade – nye skjermdumper

Jak 2: Renegade – nye skjermdumper

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Det er fortsatt en stund til oktober, men Jak & Daxters neste eventyr nærmer seg med stormskritt. Som hjelp til å fordrive ventetiden har vi fått inn en bunke ferske screens fra den nye plattform-revolusjonen. Klikk inn og se!

0
Jak II: Renegade - Preview

Jak II: Renegade - Preview

FORSPILL. Skrevet av Thomas Tangaard

Heldigvis traver ikke Naughty Dog i de samme triste fotsporene som forgjengeren - noe som er blitt normalt når man skal fortsette en spillserie.

0
Preview - Jak 2: Renegade

Preview - Jak 2: Renegade

FORSPILL. Skrevet av Thomas Tangaard

Jason Rubin er ikke kjent for å skryte, men når det kommer til Jak and Daxter 2 er han ikke redd for å brife med lovordene.Loading next content