Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Pro Evolution Soccer 2012

Pro Evolution Soccer 2012

Enda en gang er Pro Evolution Soccer klar til å utfordre FIFA sin plass på fotballtronen. Fjorårets spill var et stort steg i riktig retning, og vi har satt knottene i 2012-utgaven.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ganske fascinerende å se på utviklingen innenfor fotballspill. Hvert år blir vi lovet realisme slik vi aldri har sett tidligere. Lovord og uttrykk som revolusjon benyttes flittig. De finner opp hjulet på nytt hvert eneste år, og i sentrum av begivenhetene står PES og FIFA. Begge hevder at de har det beste spillet så langt.

Med det i bakhodet, er det ikke særlig overraskende å høre Jon Murphy fra PES-laget si: - Jeg tror at vi tar dem i år, og da mener han selvfølgelig FIFA 12. Etter å ha blitt vist en rekke videoer som viser de spesifikke forbedringene, blir det tydelig at Konami gjør en god jobb med å bygge opp under uttalelsene sine.

Pro Evolution Soccer 2012

Allerede etter få sekunder med spilling blir vi minnet om at det er hastigheten som skal økes. Med standardinnstilling går det ganske langsomt, men etter en liten justering er alt som det skal være. Til tross for et beskjedent førsteinntrykk, viser det seg raskt at spillet er en vesentlig forbedring fra det forrige. Det er fortsatt en anelse arkadefølelse i driblingene og pasningene er silkemyke. Styringen føles veldig naturlig - den er nesten flytende.

Dette er en annonse:

Dette kommer tydelig frem, og det stilles større krav til presisjonen. Lange pasninger håndteres likevel mye mer elegant enn tidligere. Så fort du får taket på det, har tidligere erfaringer liten betydning for mestring av spillet. Det er enkelt å se at de har lagt ned mye tid og krefter for å skape et balansert spill, og som vanlig kan man justere vanskelighetsgraden etter eget ønske.

Det gode animasjonsarbeidet blir raskt tydelig. Det gjelder alt fra dribling til taklinger, og ingen situasjon ser unaturlig ut. Konami setter standarden på dette området, og vi kan ikke huske å ha sett slikt animert aktivitet i et fotballspill tidligere. Det tilfører opplevelsen en ny dimensjon av autensitet.

De nye animasjonene er ikke bare pene å se på, de forbedrer også gameplayet. I tidligere utgaver har vi opplevd at en spiller har virket usikker på hvordan han skal dempe eller behandle ballen, men det nye animasjonssystemet har ordnet dette. Det gjenstår fortsatt litt jobb, men dette er et typisk felt hvor PES overgår FIFA.

Pro Evolution Soccer 2012
Dette er en annonse:

I forsvar krever taklingsknappen mer presisjon denne gangen, og man må øve en hel del før man lykkes regelmessig med å ta ballen fra en motspiller. Ofte blir man driblet hvis man er upresis, og hvis man holder knappen inne bommer man enten på ballen, eller takler spilleren stygt nok til å lage frispark.

Den største bekymringen er dommeren. Straffesparkene kommer kun en sjelden gang. Takket være de nye animasjonene er det tydeligere når man blir felt på ærlig eller uærlig vis. Man kan nå falle uten å få straffe, noe som nok vil føre til opprør i stuen og flyvende håndkontroller hvis det ikke blir riktig balansert. For selv om slikt skjer ofte i virkelig fotball, så bidrar det ikke positivt til spillopplevelsen.

Pro Evolution Soccer 2012

Konami har lagt stor vekt på den såkalte Active AI. Den er designet for å gi medspillerne en bedre forståelse for situasjoner og rom. Dette er ikke umiddelbart synlig i offensive situasjoner. Man ser stadig spillere jogge opp på banen selv om de har gode muligheter til å søke rom og skape noe i angrepet. I den andre enden av banen ser man derimot en stor forandring i oppførselen. Forsvaret dekker motspillerne tett, og de gamle metodene for å spille seg til sjanser fungerer ikke lenger. Man er nødt til å bli mer kreativ for å lage mål.

En annen ny funksjon er muligheten til å sende lagspillere på løp med den høyre analoge spaken. Beveg spaken i retning av ønsket spiller og trykk den ned. Det er ikke veldig intuitivt, og det er vanskelig å få dette til å fungere optimalt. Systemet i FIFA hvor man benytter skulderknappene er mye bedre.

Du kan også styre lagspilleren med høyre spak, en funksjon som også var tilgjengelig i FIFA 04. Det er ikke en dårlig idé, og det er befriende til tider. Det krever dog mye konsentrasjon å styre to spillere samtidig, og jeg tviler på at dette er noe de fleste kommer til å benytte i særlig stor grad.

Som alltid er det vanskelig å navigere i lisenslabyrinten man finner i nye Pro Evolution-titler. De har lisenser til to lag i Premier League (Manchester United og Tottenham Hotspurs), samtidig som de har fulle lisenser til spanske La Liga, nederlandske Eresdivisie og franske Ligue 1.

Italienske Serie A er også fullt lisensiert, med unntak av Palermo. Den portugisiske ligaen er også representert, men kun men lisenser til storklubber som Porto, Sporting og Benfica. I spillet finner du også lag fra det sør-amerikanske svaret på Champions League, Copa Libertadores. En rekke større europeiske klubber som Celtic og Rangers er også med.

Fortsatt står det uavgjort mellom de to gigantene. Begge spillene kommer i løpet av noen få måneder. Spenningen vokser, og begge ser ut til å ha funnet toppformen denne høsten. På alle felter ser det ut til at PES gjør det bedre enn de foregående sesongene. Det ligger helt klart an til et minneverdig oppgjør mellom de to utviklerne.

Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
HQ

Relaterte tekster

Pro Evolution Soccer 2012Score

Pro Evolution Soccer 2012

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Det er fortsatt et herlig pasningssystem og en god ballfølelse i Pro Evolution Soccer-serien, men årets utgave er ingen vesentlig forbedring i forhold til fjorårets...

7
Pro Evolution Soccer 2012

Pro Evolution Soccer 2012

FORSPILL. Skrevet av David Moschini - GR DE

Pro Evolution Soccer byr på oppgraderte animasjoner, og et helt nytt syn på forsvarsspill. Vi har skrudd inn knottene og prøvespilt årets bidrag fra Konami.Loading next content