Norsk
Gamereactor
forspill
Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege

Vi har testet den lukkede alphaen til Ubisofts taktiske skytespill, og her er våre viktigste bekymringer og noen lettelser...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det begynner å bli lenge siden sist gang vi kunne sette oss ned foran TV-skjermen og nyte en intens omgang Rainbow Six. Faktisk må vi tilbake til 2008 og spillet Rainbow Six Vegas 2, som vi var nokså fornøyde med. Derfor gledet det oss veldig å se Rainbow Six: Siege, Ubisoft Montreals ferskeste, bli vist frem for første gang på E3-konferansen i 2014. Nå er altså den lukkede alpha-utgaven ute, og vi har barrikadert både dører og vinduer i påvente av innkommende SWAT-team.

HQ

Som spillets navn tilsier, handler Rainbow Six: Siege om beleiring. To lag, la oss kalle dem politi og røvere, kjemper om kontrollen over et gissel. Gisselet starter blant røverne, og sammen er det om å gjøre å barrikadere så mye av området som mulig - eller ikke - avhengig av forsvarstaktikken din. Vinduer og døråpninger kan dekkes til med planker for å hindre inngang, og vegger kan bli forsterket med metallplater. Disse forsvarsverkene kan også bli fjernet skulle en annen taktikk vise seg å fungere bedre. Piggtråd og bomber kan også bli plassert strategisk.

Rainbow Six: Siege
Dette er en annonse:

Som politi sender man inn rullende kamera for å prøve å lokalisere den kidnappede før selve slaget finner sted. Selv om disse oppgavene kan utføres gjennom hele runden er det for det meste noe man påtar seg i en egen innledningsfase. Slik gir Siege deg tid til å planlegge strategi før kampen begynner, noe som kan være nyttig mellom trange ganger og åpne vinduer.

Det skal sies at dette er en alpha, så det er ikke forventet at alt skal stå klart. Likevel virker Rainbow Six: Siege noe tomt, i det minste det som er blitt vist frem så langt. Å skulle passe eller redde et gissel fra en gjeng kjeltringer høres spennende ut - og er det også - men slagene går fra å være over på et blunk til å bli smertefullt lange. For eksempel kan man, hvis man er heldig, utslette motstanderlaget i begynnelsen av runden, mens man andre ganger må vente kampen ut for å komme seg til gisselets posisjon.

HQ

Andre ganger kan man dog oppleve spenningsfylte slag der man må bane seg vei fremover, eller taktisk forsvare mot en sterk motspiller på fremmarsj. Disse oppturene har så langt veiet opp for det negative, men skal Siege regne med å være relevant i lengden trenger det å bli fokusert på kampenes dynamikk, da med tanke på variasjonen i hvert slag. Da tenker jeg spesielt på at jeg gjerne skulle sett forskjellige oppgaver bli gitt gjennom kampens gang. Som det står nå er oppgaven litt for lett: «Møt fienden, drep, redd gissel».

Dette er en annonse:

Selv om jeg historisk sett er tilhenger av Rainbow Six' ettlivspolitikk, føles det som om det bidrar til å gjøre kampene kortere (duh) og mindre begivenhetsrike. Noe som gjør andre «capture and defend»-varianter spennende er tanken på at man konstant må gjøre sitt beste i en intens og vanskelig situasjon liv etter liv. Dette gjelder også i Siege, men når man bare har én sjanse skal det litt mer til for å gjøre det like gøy, selv om det for all del kan være intenst og spennende. Dette kan fikses på ved å for eksempel gjøre det enklere å bli gjenopplivet eller reddet av en lagkamerat slik at spillere kan komme tilbake i kampen. Samtidig kan dette ødelegge tanken om det ene verdifulle livet, og føre Rainbow Six nærmere andre skytespill. Nå liker vi Rainbow Six-systemet som det er, men likevel føler jeg det er en viss forskjell på Vegas 2s offline «Terrorist Hunt»-modus og et online-spill. Å skulle dø tidlig i et slag online er på mange måter litt verre enn å dø kjapt i sofa-co-op. Derfor tenker jeg det er viktig at Ubisoft Montreal finner en god balanse mellom intensitet og dødelighet.

Rainbow Six: Siege

Igjen skal det nevnes at dette er i alpha-fasen. Grunnen er at det relativt vakre Siege vi ble vist på E3 ikke gjenspeiles i spillet for denne gang. Grafikkinnstillingene er nemlig låst, og det virker som om det visuelle er satt til noe rundt lavt eller medium. Dette er i og for seg noe skuffende. Det var likevel mulig å tvinge visse innstillinger som kantutjevning via Nvidia Control Panel, men detaljer og andre avanserte innstillinger var ikke å rikke på. Siege så derfor bare lite godt ut, men jeg er helt sikker på at grafikken ser betydelig bedre ut etter hvert som man har mulighet til å justere disse innstillingene. Potensialet er nemlig allerede synlig på de lavere innstillingene.

Rainbow Six: Siege har potensial. Det er det ingen ting å si på. Det er dermed desto viktigere at Ubisoft Montreal greier å ta tak i problemene som kan oppstå før spillet kommer på markedet. Konseptet Siege er bygget på er spennende samtidig som det er en variant av sjangeren vi har sett veldig lite til tidligere. På samme tid er det viktig at spillet ikke fokuserer for mye på det enkle, men gjør mer for å gjøre hver kamp spesiell. Som jeg liker å si: Skytespillets første offer er variasjonen selv.

HQ
Rainbow Six: Siege
Rainbow Six: Siege
Rainbow Six: Siege

Relaterte tekster

6
Rainbow Six: SiegeScore

Rainbow Six: Siege

ANMELDELSE. Skrevet av Anders Mai

Det nye Rainbow Six fokuserer sylskarpt på samarbeid, og har du venner å spille med tilbyr det en intens og annerledes opplevelse. Vi har satt karakter...Loading next content