Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Red Steel 2

Red Steel 2

Ubisoft vil nok en gang vise oss hvordan Wii-kontrollen fungerer, denne gangen med kontrollforlengeren Wii MotionPlus. Martin Andresen har kikket nærmere på Red Steel 2.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Wii MotionPlus har allerede kommet ut, og igjen vil Ubisoft vise hva Wii-kontrollen kan. Red Steel var imidlertid en ganske tam demonstrasjon i så måte, og virket veldig uferdig, med flere ideer som bare ble gjort halvbra. Red Steel 2, derimot, virker som noe helt annet. Det er ingen direkte oppfølger, snarere et helt nytt spill med noen av aspektene som fungerte bra i originalen.

Personen vi styrer i dette nye eventyret er en tøffing som egentlig kunne gått rett inn i en hvilken som helst skurkerolle - iført cowboyhatt og lang kappe. Og siden vi befinner oss sted mellom det ville vesten og den japanske samuraikulturen, bærer han selvsagt både en pistol og et sverd.

På årets E3-messe ble det vist frem en demo av spillet (sjekk GRTV-innslag nedenfor), og der fikk vi se nøyaktig hvilken vei Ubisoft vil gå med denne oppfølgeren. Du blir kastet rett ut inn i spillet ved å starte kneblet og hengende etter en motorsykkel. Red Steel 2 sløser ikke bort veldig mye tid på kjedelige treningsritualer før du får kjenne på noen ekte fiender. Det hele handler om å kombinere sverdet og pistolen da du hele tiden møter fiender i forksjellige utrustninger.

Denne gangen har vi dratt langt vekk fra Los Angeles og Japan og inn i en by som er omringet av ørken. Og her er det duket for et ganske stort grafikkløft; velkommen til cel-shadingens fantastiske verden! Det er kanskje nå du tenker; "kan de bruke tegneseriegrafikk i et actionspill som inneholder store sverd og tunge pistoler?". Svaret er ja. Red Steel 2 ser aldri barnslig eller søtt ut. Det ser lekkert ut, og har en unik visuell stil.

Dette er en annonse:

Selv om man skulle tro at denne hardbarkete oppfølgeren fra Ubisoft ville kjøre på med blodlige kamper, har Ubisoft valgt å tone ned den grafiske volden. De vil nemlig at alle tenåringer skal få tilgang til å leke med sverdet og pistolen i vill action, samtidig som de så klart har smarte baktanker om at de vil selge flere spill enn om de hadde gitt det et veldig voldelig preg og 18+ aldersgranse.

Red Steel bød på en kjip flerspiller del for opp til fire spillere, og i oppfølgeren har Ubisoft valgt å kutte ut hele greiene. Fokuset vil ligge på en herlig enspillerdel og derfor har de kuttet ut alt som heter multiplayer. Ubisoft peker på Wii MotionPlus som en av hovedgrunnene for denne avgjørelsen, og sier at de vil gi oss en så komplett enspilleropplevelse med Nintendos nye leketøy som mulig.

Nettopp Wii MotionPlus kan være det som løfter Red Steel opp fra middelmådigheten. og klarer å bringe oss inn i ekte samurai-modus. Du bestemmer om du vil slå harde eller løse slag mot fienden, og dette beregnes etter hvor fort du svinger Wiimoten. Du må også ha hodet med deg for du må huske å enten blokke slag med sverdet eller dukke kjapt unna. I tillegg må du passe på å variere angrepsteknikkene. Fiendene dine vil nemlig merke det hvis du bare slår en type slag med sverdet, og dermed vil du bli blokkert hvis du ikke klarer å variere.

På en annen side kan Wii MotionPlus bidra til å gjøre Red Steel 2 for avansert og forvirrende. Økt følsomhet er ikke lik økt spillbarhet, selv om det selvsagt ligger massevis av potensiale i forbedret maskinvare.

Dette er en annonse:

Ubisoft har mye å bevise etter hva vi fikk oppleve ved lanseringen av Nintendo Wii. For Red Steel var ikke noen stor spillopplevelse. Det er egentlig rart at de tatt med seg Red Steel-navnet videre, siden spillet tilsynelatende har null sammenheng med det vi fikk oppleve i originalen. La oss håpe det gjelder kvaliteten...

Red Steel 2
Red Steel 2
Red Steel 2
Red Steel 2
Red Steel 2
Red Steel 2
Red Steel 2
HQ

Relaterte tekster

Red Steel 2Score

Red Steel 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Elfving

Ubisoft blander vesten og østen, og resultatet er en oppfølger som skiller seg ganske kraftig fra forgjengeren. Red Steel 2 anmeldt!Loading next content