Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Resident Evil 4 (2004)

Resident Evil 4

Capcom dropper de dunkle gangene og råtne zombiene til fordel for landsbyenes idyll i Europa.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I spillbransjen er ordet revolusjon ofte tilknyttet mindre rettelser og et par fornyelser. Det handler sjelden om en helt ny retning eller et helt nytt konsept. Slik var det også for Resident Evil 4 som lenge lignet det typiske zombie-oppkoket fra spilguruen Shinji Mikami. På både E3 og Tokyo Game Show i fjor, fikk publikum se en dunkel, skremmende og en helt normal fortsettelse av grøsserhistorien om Umbrella Corporation og det fryktende T-Viruset. Men det var den gangen.

Fri fra strafferettslige NDA avtaler og sittende på en håndfull lekre skjermiser, kan GameReactor endelig fortelle deg mer om Resident Evil 4, som både har tatt en drastisk vending på det visuelle området, men som også serverer en del nye elementer på gameplaymessige planet. Retningen står spillets produsent Hiroyuki Kobayashi for, sammen med skaperen av serien Shinji Mikami. Og det ser ut til å være den perfekte kombinasjonen.

Historien slepes fra den lille byen Racoon City, til et ikke navngitt sted i Europa, mens spilleren igjen overtar styringen av Leon S. Kennedy. Siden vi sist så ham er han blitt agent for staten og er nå på jakt etter presidentens kidnappede datter som tilsynelatende befinner seg i en landsby. Som alltid er det en del overraskelser som lurer under overflaten og det drøyer ikke lenge før Leon befinner seg i et vaskeekte mareritt. I tillegg til Leon vil det naturligvis være andre spillbare karakterer, men Capcom vil ikke ut med hvem disse er - i hvert fall ikke ennå.

Den visuelle siden har, som man kan se på de nye skjermisene, fått en fortreffelig overhaling. Den fredsommelige, brune og gammeldagse europeiske landsbyen er fylt med strådekte hus, forlatte ruiner og en skummel, men allikevel tiltrekkende sump. Spesielt lyskildene ser ut til å være gjennomførte og fans som trodde GameCuben ble presset maksimalt med Resident Evil og Resident Evil 0, kan glede seg til et hav av blendende 3D omgivelser, som er noe av det flotteste maskinen noensinne har prestert.

Dette er en annonse:

I tillegg til dette har Capcom inkludert et helt nytt våpensystem som gjør det mulig å sikte på enkelte lemmer, mens våpnene nå er mer varierte og både har fordeler og ulemper. Dette følges opp av en feature, ikke ulik Shenmues quicktime-events, hvor spilleren på få sekunder må velge om en stige skal dyttes vekk eller en dør smekkes i trynet på en fremadstormende fiende.

Ekte hardcore-fans vil muligens være en smule skuffet over den nye retningen, hvor man dropper alt som lukter klassisk Resident Evil atmosfære, men for de mange som savner et par raske steg i ny retning ser Resident Evil 4 ut til å bli midt i blinken.

Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)
Dette er en annonse:
Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)

Relaterte tekster

9
Resident Evil 4Score

Resident Evil 4

ANMELDELSE. Skrevet av Jesper Karlsson

Det er noe rottent i Spania når Capcom tar med sin kuuleste actionhelt på et halvdårlig PC-eventyr...

1
Residen Evil 4 - PS2Score

Residen Evil 4 - PS2

ANMELDELSE. Skrevet av David Skovly

Stålsett deg, bonderomantikken er forsvunnet og jakten på presidentens datter er i gang - denne gangen på Playstation 2!

0
Redaksjonens Lørdagshjørne: Uke 23, 2021

Redaksjonens Lørdagshjørne: Uke 23, 2021

ARTIKKEL. Skrevet av Ruben Jones

Rubens uke har vært preget av frysepizza, en nostalgisk jakt på et platina-trofé og en stor skuffelse. Ikke at sistnevnte har noe med førstnevnte å gjøre. Dr. Oetker for life.Loading next content