Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Ridge Racer Unbounded

Ridge Racer Unbounded

Vi reiste straka vegen til Dubai for å møte finnene bak Namcos kommende Ridge Racer-nysatsning. Kan Unbounded konkurrere med Need for Speed og Burnout?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ridge Racer? Dette ser da ikke ut som Ridge Racer?
Riktig. Namco vil forsyne seg av samme fat som Need for Speed- og Burnout-serien, og har dermed avgjort å lirke seg løs fra oppskriften og ta serien til nye høyder. Unbounded har lite eller ingenting å gjøre med de gamle Ridge Racer-spillene, foruten å være en revitalisering av serien som ifølge Namco vil nå ut til et bredere publikum enn tidligere.

Men bilene kommer i hvert fall til å være de samme?
Nei, bilene fra Ridge Racer 7 vil ikke dukke opp i Unbounded. Det nyeste spillet fylles heller til bredden med gatebiler og fargerike Viper-etterlikninger.

Hva med den tidløse musikken da, den er vel intakt?
Nope. Til tross for at lavmælt techno i lang tid har vært et kjennetegn for spillserien, har utvikler Bug Bear bestemt seg for å ta i bruk mer "moderne" musikk med mer holdning. Hvilke låter som kommer til å inkluderes vil de ikke prate om enda.

Si i det minste at Reiko Nagase viser ansikt.
Ikke det heller, ditt nostalgiske beist. Unbounded er et frittstående spill som ikke har noenting med de gamle spillene å gjøre. I det hele tatt. Reiko (seriens sukkersøte maskot) viser ikke ansikt i Unbounded.

Dette er en annonse:
Ridge Racer Unbounded

Jaså ja. Så lenge 360-graders brekksladder er med, er jeg fornøyd.
Dessverre ikke. På spørsmål om de sinnssvake breddeslæddene kommer til å være en del av Ridge Racer Unbounded, svarer Bug Bear:
- Vi har overveid å implementere dem, men har hatt problemer med å justere fysikkmotoren vår til det gjennomførbare.
Da vi var i Dubai ville heller ikke spillets produsent, Joonas Laakso, si noe konkret om 360°-sladdene, men han så ytterst skeptisk ut da han pratet om teamets planer for eventuell superdrifting.

Laakso? Er han finsk?
Stemmer det. Joonas Laakso er en finne, på lik linje med hele utviklerstudioet. Selskapet heter Bug Bear, og står blant annet bak Flat Out-serien. De utviklet også det plagsomt bortglemte (men utrolig underholdende) rallyspillet Rally Trophy.

Ridge Racer Unbounded
Dette er en annonse:

Fra Flat Out til Ridge Racer, hvordan gikk dette til?
Bug Bear jobbet allerede med et "Burnout-liknende" spill da Namco kontaktet dem og spurte om de ville prøveutvikle et konsept for et kommende gatebilspill i Ridge Racer-universet. Bug Bear kunne dermed bruke en del av materialet som de allerede hadde og stappe dette inn i Unbounded. Vips, og en fruktbar avtale med Namco Bandai var i boks.

De har med andre ord hentet en god porsjon inspirasjon fra Burnout-serien?
Mildt sagt. Det vi fikk se i Dubai så ut som en blanding mellom Burnout Paradise og Split Second. Bilene var nesten helt identiske med de i Split Second, grensesnittet var innebygget i spillverdenen (som i Split Second) og kollisjonene sendte tankene til Burnout Takedown. Til og med byen minnet om Paradise City, svøpet i samme nyanser som i Criterions mesterlige arkaderacer.

Ridge Racer Unbounded

Det høres jo ikke spesielt originalt ut.
Akkurat nå ser det i aller høyeste grad ut som Bug Bear har hatt mangel på ideer fra eget hold, ja. Personlig skjønner jeg ikke hvorfor de har bestemt seg for å droppe både musikken, grafikkstilen, bilene og tar avstand fra de slingrete bybanene med lange svinger. Det utelukker jo ikke akkurat heftige kollisjoner i sakte kino.

Vil spillet operere med noen form for historie?
Absolutt. Historien kretser rundt en gjeng med kriminelle gatebilsjåfører som kaller seg The Unbounded og styrer underverdenen i den fiktive byen Shadow Bay. Du, aspirerende kjeltring med stor kyndighet bak rattet, ønsker å bli en del av The Unbounded og må vinne frem i gradene gjennom å gjøre det bra i konkurranseløp. Sjefsfiguren i The Unbounded er en ordentlig fyrig kvinne ved navn Karashindo, og vi vet at hun kommer til å spille en sentral rolle i Unboundeds handling.

Ridge Racer Unbounded

Kommer Unbounded til å kunne konkurrere med spill som Need for Speed: The Run og Split Second?
Det får tiden vise. Bug Bear er dyktige og flere av Flat Out-spillene har vært riktig så vellagde. Etter presentasjonen under Level Up 2011-arrangementet forblir jeg derimot en anelse skeptisk til hele prosjektet, ettersom de virker å ville gjøre Ridge Racer til en tam Burnout-klone.

Relaterte tekster

8
Ridge Racer UnboundedScore

Ridge Racer Unbounded

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Ridge Racer Unbounded har latt seg inspirere av konkurrentene. Resultatet er et spill i identitetskrise.Loading next content