Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Rocksmith

Rocksmith

Lyst til å lære deg gitar? Ubisoft kunne tenke seg å hjelpe til. Vi har smugkikket på gitarsimulatoren Rocksmith...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det å starte opp Rocksmith er som å forberede seg på å spille en stor livekonsert. Den medfølgene USB-kabelen lar deg koble til en hvilken som helst gitar med seks strenger, og den første oppgaven man får er å stemme den. Rocksmith sveiser sammen to av mine favoritthobbyer på en måte verken Guitar Hero eller Rock Band kan skryte av.

For selv om Rock Band 3 var veldig ambisiøst, satser ikke Ubisoft på partysjangeren med Rocksmith. Nei, her skal det heller læres å spille ordentlig gitar. En vennlig stemme leder meg gjennom en rolig opplæringsfase hvor grunnleggende teknikker som forskjellige grep og hvordan strengene brukes blir forklart i enkle trinn. Så var det klart for spilling. Når notene først vises på skjermen tror jeg det bare er en gjeng tilfeldige noter, men jeg trekker på smilebåndet i det jeg skjønner at jeg nettopp har spilt det klassiske riffet til (I Can't Get No) Satisfaction.

Rocksmith
Det tar litt tid å lære seg Rocksmiths grensesnitt, men det er ganske intuitivt så det er ingen stor sak.

Gitarhalsen som vises på skjermen minner en smule om den vi så i Guitar Hero og Rock Band. Noter med fargekoder som tilsvarer de forskjellige strengene på gitaren iler nedover skjermen, og når du skal spille lengre ned på gitarhalsen følger skjermen med. I stedet for å takle en lang liste med sanger etter hverandre slik vi er vant med fra Guitar Hero, får du grundig opplæring i hver låt, og det gjelder å holde tunga rett i munnen når det skal læres gitarsoloer og riff. Alle sangene er også tilgjengelig fra starten av.

Dette er en annonse:
Rocksmith
Skulle du gå lei gitaropplæringen kan du kose deg med minispillene i Guitarcade (get it?), Her ser du et basert på gode gamle Space Invaders.

Jeg bruker rundt en halvtime på Satisfaction, som gradvis blir vanskeligere og vanskeligere. Man får ingen mulighet til å forandre vanskelighetsgraden selv, og det tar noen runder før jeg endelig får stå på scenen foran et ekte publikum (okey, kanskje ikke 100% levende mennesker, men publikum ser i alle fall bra ut). Har du noen slags gitarferdigheter fra før kan det bli litt kjedelig å gå gjennom opplæringsfasen, men det tar ikke lang tid før vanskelighetsgraden blir skrudd opp. Det kreves talent for virkelig å mestre Rocksmith.

Men Rocksmith har sine problemer også. Det er for eksempel en liten forsinkelse mellom øyeblikket jeg slår på strengene til man ser (og hører) effekten på skjermen. Ubisoft ser ut til å være klar over problemet, og har anbefalt spillere å koble konsollen gjennom komponentkabler til et separat lydsystem (som eksterne høyttalere eller hodetelefoner). Hvorvidt dette fungerer vet jeg ikke, men regn med litt ekstrakostnader hvis du kun bruker TV-høyttalerne per i dag.

Rocksmith kommer ikke til å bli like populært blant spillere som Guitar Hero og Rock Band, men det var nok heller ikke tanken. Nei, dette er for de som allerede har interesse for gitarspilling (og en gitar, selvfølgelig), og ønsker å lære nye låter. En kan lære det meste Rocksmith har å by på over internett, men likevel kan dette være en flott måte å lære seg å spille gitar. Vi venter i spenning.

Dette er en annonse:
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith
Rocksmith

Relaterte tekster

RocksmithScore

Rocksmith

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Si farvel til plastgitarene, Rocksmith spiller på ekte strenger. Morten har rocket seg frem til en karakter på et noe annerledes musikkspill...

1
Rocksmith

Rocksmith

FORSPILL. Skrevet av Jonas Elfving - GR SE

Lyst til å lære deg gitar? Ubisoft kunne tenke seg å hjelpe til. Vi har smugkikket på gitarsimulatoren Rocksmith...Loading next content