Norsk
Gamereactor
forspill
Rogue Galaxy

Rogue Galaxy

Playstation 2 nekter å dø, og Rogue Galaxy er den beste grunnen til å ikke pakke den ned...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Er du en av de som tenkte å pakke bort Playstation 2-konsollen etter God of War 2. Ikke gjør det. Vi i Europa har blitt vant til å bli sørgelig oversett av Sony og Nintendo på en rekke områder, noe som selvsagt gjør oss forbanna, men det resulterer også at alle PS2-eiere har en skikkelig godbit i vente.

HQ

Level 5! Hæ, sier kanskje du. Jeg gjentar, Level 5. Utviklerne hos Level 5 skjuler seg veldig ofte bak Sony, men det viktigste er at de står bak spillperler som Dark Cloud 2 og Dragon Quest 8. To spill som har holdt oss her i Gamereactor-redaksjonen våken mange netter, hvor vi egentlig burde sove for å gjøre oss klar til den harde arbeidsdagen. Vi må også innrømme at vi selvsagt har strukket våre lange fingre over Atlanteren for å få tak i en kopi av Rogue Galaxy.

I motsetning til mange tradisjonelle japanske rollespill er Rogue Galaxy satt i rommet. Som i outer space. Parallellene til Star Wars er så åpenbare at det umulig å ikke kommentere det, selv om alle som har skrevet om spillet tidligere har gjort akkurat det samme. Tenk deg Dragon Quest 8 blandet med åpningssekvensen fra Star War IV når Luke Skywalker er hjemme på den råtne ørkenplaneten Tatooine. Godt utgangpunkt for å få et innblikk i hvordan Rogue Galaxy føles.

Som i de fleste japanske rollespill inntar du rollen som en ung karakter som egentlig kjeder vettet av seg. Denne formelen må etter hvert være blant de mest brukte i hele universet, men det funker. Jasper Rogue drømmer om et liv i sus og dus, og får mer enn han drømte om når han ender opp på et piratromskip.

Her starter et episk eventyr hvor du treffer enorme mengder karakter underveis, men som også er typisk for mange japanske spill i denne sjangeren tar det tid før det hele kommer i gang. Jeg kjedet vettet av meg i flere timer i begynnelsen av Kingdom Hearts II, men synes fremdeles det er et av fjorårets beste spill. Slik er det også med Rogue Galaxy. Tålmodighet belønnes.

Dette er en annonse:

Kampsystem er som oftest det som skiller mellom de virkelig gode rollespillene og de helt ålreite. Her har Level 5 gjort alt riktig. I motsetning til mange andre japanske rollespill hvor man skifter spillmodus mellom utforsking og kamp, så har Rogue Galaxy et system som minner mer om vestlige action-RPG'er og faktisk Final Fantasy XII. Fiender opererer i den samme verden som deg, og du har til enhver tid kontroll over hvor de er. Selv om systemet ikke er turbasert i tradisjonell rollespillforstand, stopper alt opp hvis du skal bruke en item eller må chille litt for å få mer energi til videre angrep.

Slåssing i Rogue Galaxy er hurtig, moro og krever at du bruker skallen litt, men det er også rimelig vanskelig. En glimrende utfordring for mange, men også frusterende å hele tiden bruke mye tid på å vekke kompisene dine opp fra det døde, fremfor å slåss mot de som drepte dem i utgangspunktet. Et av de største ankepunktene mot denne typen spill er at slåssekvensene blir kjedelig i det du kommer til et tosifret antall spilltimer. Dette er beklageligvis også tilfelle med Rogue Galaxy, men jeg må ærlig innrømme at jeg har sett det langt verre før, og den gode historien gjør at man utmerket godt kan leve med det.

Hvis du satser på å spille gjennom hoveddelen av Rogue Galaxy kan de gjøres på rundt 30 timer. Hvis du har lyst å få med deg alle nyansene i spillet, og alle de morsomme sideoppdragene du har muligheten til å begi deg ut på, snakker vi om episke tilstander, nesten i Final Fantasy-ligaen. Jeg har brukt over 100 timer, og er fremdeles ikke ferdig med hele historien, men så er jeg også manisk opptatt av å se alt, gjøre alt og utforske hver minste lille bit av fantasiverdenen i rommet.

Rogue Galaxy er en sikker innertier for alle som liker japanske rollespill, og det er langt bedre enn de fleste i sjangeren. Noen av de som har fullstendig konvertert til HD vil nok bli litt skuffet over grafikken, men det er nå en gang ikke det denne typen spill handler om.

Dette er en annonse:
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy
Rogue Galaxy

Relaterte tekster

7
Rogue Galaxy

Rogue Galaxy

FORSPILL. Skrevet av Frode Haugen

Playstation 2 nekter å dø, og Rogue Galaxy er den beste grunnen til å ikke pakke den ned...!Loading next content