Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Saints Row: The Third

Saints Row: The Third

Det er klart for nok en runde i den rabiate sandkassen til Volition. Mye nytt innhold, villere våpen og en enda mer vanvittig historie. Her er inntrykkene fra vår første test av Saints Row: The Third

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Har du noen gang hatt lyst til å kle deg ut som en kanin og banke opp gjengmedlemmer med en dildo? Har du kanskje følt trang til å hoppe inn gjennom frontruten på en bil og svimeslå sjåføren, for så å kapre bilen og kjøre avsted? Hvis du nå sitter og nikker, så kan jeg fortelle at du snart skal få levd ut dine fantasier. Saints Row: The Third nærmer seg lanseringsdato, og jeg har testet spillet.

Saints Row: The Third er fortsettelsen i serien, som best kan beskrives som en konkurrent til Rockstar sin populære Grand Theft Auto-serie. De som har spilt begge seriene vet at dette ikke er uten visse unntak. Selv om også Saints Row er et tredjepersons actionspill med mye bilkjøring og en åpen verden, har de ikke valgt å gå i samme seriøse og kanskje litt selvhøytidelige retningen som GTA - Saints Row fokuserer heller på lekenhet, og det å være fullstendig gal.

Saints Row: The Third

Handlingen i Saints Row: The Third utspiller seg i Steelport, og hendelsene i det forrige spillet har gjort The Saints til superstjerner. Jeg får en kort bakgrunnshistorie før jeg blir satt i gang med å spille det første oppdraget, som også er spillets start. Det er snakk om å rane en bank sammen med Shaundi og Johnny Gat. Grunnen er at de skal vise skuespilleren Josh Birk hvordan de opererer, slik at han kan forberede seg til filmatiseringen av The Saints sine bedrifter.

Dette er en annonse:

Det hele begynner med en sekvens hvor figurene står i en heis og snakker mens de ikler seg store Johnny Gat-masker. Birk spør om hvorfor de velger å kle seg ut som seg selv, hvorpå hovedpersonen svarer: -Hvem vil vel ikke være Johnny Gat?

Saints Row: The Third

Heisdørene åpner og vår antihelt går inn i banken. Den overivrige Birk hopper opp på en av skrankene, og roper til bankens kunder at de skal legge seg ned. Det er en bortkastet manøver, for kundene kommer stormende mot bankranerne med autografblokkene klare. En som ikke er like begeistret, er en gammel kvinnelig ansatt. Før spilleren vet ordet av det, har hun slengt opp en diger pistol og helvetet bryter løs.

Hele banken er plutselig full av dresskledde sikkerhetsvakter, og mens jeg forsøker å treffe så mange som mulig, står mine kollegaer og diskuterer hvor vaktene har fått fatt i så dyre klær. Sammen med gjengen skyter jeg meg opp til den neste etasjen og finner hvelvet. Birk gleder seg til å borre gjennom den tykke døren, men når han får vite at vi skal bruke sprengstoff skifter han fra glede til nervøsitet. Det kan kanskje skyldes at han uvitende har båret rundt på eksplosivene hele tiden.

Dette er en annonse:
Saints Row: The Third

Sprengstoffet ender opp i mine hender sammen med en beskjed om å plante det i etasjen over hvelvet. Jeg og Shaundi kjemper oss frem til rommet og plasserer bomben på riktig sted. Bomben sprenger, men når støvet legger seg lurer figurene på hvor det blir av helikopteret som skal plukke oss opp. I et forsøk på å hjelpe til, trykker Birk inn en knapp han finner. I stedet for å gi signal til helikopteret, utløser den en alarm som for Birk til å miste hodet og stikke av. Nå er det bare oss tre igjen, og inn velter politiets spesialstyrker.

Jeg forsvarer meg så godt jeg kan. I tillegg til et militærhelikopter, strømmer troppene inn gjennom vinduer og opp trappene. Etter en stund i denne gryta ankommer til slutt vårt helikopter. På undersiden er det montert et bæresystem som vi fester til det blottlagte hvelvet. Selv blir jeg plassert oppå hvelvet, og mens helikopteret tar av må jeg skyte mot styrkene som nå står på taket av banken. Der står jeg utsatt til, og mellom skuddene kan jeg høre rop om å kaste fra meg våpnene, skrive noen autografer og bli med ned på politistasjonen.

Plutselig ryker en av kablene og det er like før jeg faller utenfor. Tappert kjemper jeg videre mot en tilsynelatende uendelig horde. Som om ikke vi satt dypt nok i det, kommer militærhelikopteret tilbake og jeg må skyte i alle retninger for å holde ryggen fri. Nok en kabel ryker, og hengende fra hvelvet fortsetter jeg å skyte mot det fiendtlige helikopteret. Til slutt klarer jeg å rydde det av veien, men ikke uten at de siste kablene ryker. Det er så vidt jeg overlever ved å hoppe tilbake på bankens tak. I det jeg kommer til meg selv er jeg omringet av politifolk med geværmunningene rettet mot meg, og da er det ikke annet så si for hovedpersonen bortsett fra: - Oh, crap.

Saints Row: The Third

Foruten startoppdraget får jeg også lov til å leke meg litt på måfå i free roam-delen. Jeg starter foran Images Design. Det er en slags plastisk kirurg som man kan benytte til å endre spillerens utseende, og hvis vi skal tro utviklerne finnes det enormt mange muligheter. Jeg legger meg under kniven, og etter kort tid har jeg funnet mitt utseede og deretter bærer det avsted ut i byen. Jeg legger merke til alle våpnene har til rådighet, men stopper opp ved et som er ganske sært. Det heter Molusc gun, og det skyter ut små blekkspruter som fester seg på hodene til folk og kjemper på min side. Som om ikke det var nok, kan jeg også detonere dem med et tastetrykk. Veldig tilfredsstillende, veldig morbid og fryktelig gøy. Jeg får vite at dette vil bli tilgjengelig for alle som forhåndsbestiller spillet, så da gjenstår det å se om det gjelder i alle land.

Jeg får også prøve sprint-angrepene. Når man løper kan man nemlig utføre visse angrep som for eksempel hoppspark og lignende. Dette kan også benyttes til å kapre biler fra intetanende sjåfører. Det fungerer bra, og det er veldig morsomt å benytte.

Etter å ha testet Saints Row: The Third kan jeg kun konkludere med at det er mye å se frem til. Masse innhold, en vanvittig historie, og gjesteopptredener fra både pornoindustrien og wrestling-verdenen. Det blir interessant å se hva THQ serverer oss når spillet kommer ut 18. november.

Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third
Saints Row: The Third

Relaterte tekster

Saints Row: The ThirdScore

Saints Row: The Third

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Guanio

Daniel har prøvd seg med masser av bling og våpen, og gått fullstendig amok i Volitions mest skandaløse sandkasse hittil...

4
Slik så det ut hjemme hos THQ

Slik så det ut hjemme hos THQ

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Etter en lang kamp mot negative tall i budsjettene måtte den tradisjonsrike utgiveren THQ som kjent innse at slaget var tapt i desember i fjor. De slo seg selv konkurs og...Loading next content