Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Halo 2

Smugtitt: Halo 2

Oppfølgeren til tidenes beste konsoll-FPS har fått en del smekre nyheter under panseret og vi har testet spillet!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Microsoft hadde ikke akkurat de helt store nyhetene å by på ved årets E3 messe, men det ble heldigvis til en bænkers lanseringsdato for det etterlengtede Halo 2. 9. november er den magiske datoen fans har ventet på og etter hva vi ble fortalt er dette en verdensomspennede lanseringsdato. Hardcore fans har naturligvis sett de håndholdte filmene av presentasjonen som slapp ut på nettet under årets E3 messe og joda, det ser ufattelig lovende ut. Ennå er Bungie gniene på info om singleplayer delen, men for pressen ble det heldigvis mulig å teste ut ett av spillets multiplayer brett.

GameReactor kunne naturligvis ikke dy seg med å møte til kamp og selv om hele begivenheten var over i løpet av 20 minutter, var det en sann fryd å leke seg i det nye universet. Ja, for det er faktisk ett helt nytt univers vi snakker om her - i hvertfall teknisk. Det er tydelig at Bungie har blitt bestekompiser med Xboxen og denne gangen utnytter de konsollens krefter maksimalt. Det er jo en kjent sak at det første Halo egentlig ble utviklet til PC, før Microsoft sikret seg tittelen til lanseringen av deres svarte monster av en konsoll. Denne gangen er burken utgangspunktet og det har resultert i ett ufattelig gjennomført spill. Vel inne bak Microsofts Fort Knox-aktige hovedkvarter, ble vi ønsket velkommen av Pete Parsons og en håndfull andre Bungie ansatte. Anledningen var en liten presentasjon av spillets nye finesser og et par runder multiplayer action, mot 9 andre spilljournalister.

Bortsett fra en allerede bekreftet nydelig grafikk og et fantastisk fysikksystem, ble vi bl.a presentert for Coventants nye, fryktinngydende og ikke minst spillbare Elite soldat. Vi fikk også en demonstrasjon av denne enhetens grusomt effektive nærkampsvåpen, nemlig et Plasma Blade som også kan benyttes i spillet denne gangen. Kjøretøyene spiller en viktig rolle igjen, men balansen er nå tippet i fotfolkets favør, siden både Ghosts og Warthoger kan kapres og ødelegges. En fet detalj er at man kan ødelegge enkeltdeler av kjøretøyene før de til slutt eksploderer. Den første eksplosjonen er livsfarlig i seg selv, men etter at vraket har ligget og ulmet en stund kommer også den endelige sekundære eksplosjonen, så det gjelder å ligge unna de rykende vrakene på banene. Menneskenes nye Assault Rifle så også bemerkelsesverdig brukbar ut og man kan zoome inn for å snipe fiender eller avfyre kortere salver på nært hold. Som kjent fra fjorårets presentasjon kan man også løpe rundt med ett våpen i hver hånd i toeren, ikke akkurat nytt for genren, men veldig tøft.

Etter presentasjonen var det rigget til for å prøve litt multiplayer-moro. Delt i to lag skulle vi vekselvis spille som Covenant og Spartans i et par runder Capture the Flag, på ett 10-player brett på en afrikansk utpost kalt Zanzibar. Alle våpen, pluss Ghosts og Warthogs var tilgjengelige for anledningen. Våpnene var som vanlig spredt rundt på brettet og jeg må bare understreke at banedesignet er helt forteffelig. Ett lag starter på stranden og må kjempe seg inn i motstandernes festning for å hente flagget, for så å bringe det tilbake til stranden. Etter hvert som man fikk kommet seg gjennom banen ett par ganger oppdaget man knapper og hemmeligheter, som etter å ha fått seg en salve fra rifla åpnet nye broer og innganger til de feteste våpnene. Personlig fikk jeg i hvertfall scoret ett poeng for laget mitt ved å sprinte ut fra festningen og tilbake til stranden med flagget. En del Covenatns måtte selvfølgelig også bøte med livet underveis, og ved et par anledninger begikk jeg ett og annet akk så skamfullt selvmord. Uansett, de fem-seks rundene gikk så alt for fort og jeg måtte motvillig begi meg ut på messegulvet igjen. Jeg håper sommeren går jævlig fort i år, for november blir fetere enn desember i år!

Dette er en annonse:
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Dette er en annonse:
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2

Relaterte tekster

Halo 2Score

Halo 2

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Etter to år og syv måneder lanseres Bungies mesterlige oppfølger til PC. Petter har kost seg med en problemfri PC-opplevelse!

8
Halo 2Score

Halo 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jon A. Bjerk

Verdens beste konsoll FPS er tilbake og Master Chief viser verden hvor skapet skal stå! Er du klar for å delta i kampen om jorden?Loading next content