Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Sonic & All-Stars Racing Transformed

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Sega og Sumo Digital ønsker å forvandle all-star racing. Suzanne tok på seg hatt, frakk og gamasjer og dro til London for å undersøke...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter å ha blitt transportert i etapper med henholdsvis tog, undergrunn, rib-båt, buss og apostelens hester befinner jeg meg inne på Future Gallery, stedet Sega har valgt for dette arrangementet. Innredningen er hvit, minimal og firkantet. Stilen er avslappet og løs i snippen. Stemningen er spent. Lyden er høy. Spillet presenteres kjapt av Gareth Wilson fra Sumo Digital. Han knoter litt med powerpointen, viser noen videoklipp og forklarer de viktigste sidene ved spillet. Som våpnene du kan velge mellom, hvilke figurer som kommer til å dukke opp i spillet, hva slags baner som finnes og de forskjellige spillmodi som er tilgjengelige. Det hele tar omtrent 15 minutter. Og så slippes vi løs på de forskjellige spillstasjonene som er satt opp. Støynivået stiger omtrent fem hakk, og forsterkeren er nå skrudd helt opp på 11. Noen virrer hvileløst fra stasjon til stasjon, alltid to sekunder for seint, i det alle plasser fylles opp og spillingen setter i gang. Jeg sniker meg rundt som en ninja, og ved hjelp av mine lynraske reflekser og urnorske kløkt og sjarm sikrer jeg meg en plass på flerspillerstasjonen, onlinestasjonen, enspillerstasjonen og til syvende og sist, WiiU-stasjonen.

Sonic & All-Stars Racing Transformed

I det noen stikker en kontroller i hånda mi, sier jeg at de ikke må forvente noe, for jeg er fryktelig dårlig på bilspill. De bare ler og sier at jeg skal slappe av, det er ikke et ordentlig bilspill, det er bare gøy. Og det har de for så vidt rett i. Jeg rekker så vidt å spørre hvilke knapper som gjør hva før spillet er i gang, og jeg suser og skrenser avgårde i min kule, blå bil som den ikoniske karakteren Sonic. Bilen matcher ham, og det gjør måten den kjøres på også. Alt går strålende, jeg ligger på første plass og livet er herlig. Mine fantastiske reflekser sørger får at jeg holder meg på banen, selv når det dukker opp hindringer midt i veien, eller veien bestemmer seg for å forandre på seg, eller noen av mine medspillere sender snøballer og varmesøkende raketter etter meg. Men så skjer det noe! Plutselig står bilen min bak frem, jeg kikker i feil retning og uansett hva jeg gjør får jeg ikke bilen min til adlyde mine instruksjoner. Fyren til høyre for meg gliser og jeg skuler stygt tilbake. Jeg noterer meg hvilken bil han kjører og suser rundt banen på jakt etter det riktige våpenet. Twister! Jeg trykker på x og lener meg tilbake og ler frydefullt i det virvelvinden treffer bilen hans. Du er ikke i Kansas lenger, Toto.

Sonic & All-Stars Racing TransformedSonic & All-Stars Racing TransformedSonic & All-Stars Racing Transformed
Dette er en annonse:

Jeg tviholder på gassknappen og fyker snart opp i ledelsen, hver sving er perfekt, hver skrens et syn for guder! Men så skjer det for pokker noe igjen. Veien forsvinner ut i havet og bilen min blir til en båt. Jeg unngår med en hårsbredd et tentakkelmonster, flere skjær og en piggfisk mens jeg manøvrer farvannet og stirrer imponert ned på havbunnen som er overraskende detaljert og pen. Faktisk penere enn det som er over vann. Når jeg endelig får dreisen på båten min, blir havet til en foss og båten min til et fly. Og nå går ting virkelig ad undas, bokstavelig talt! Jeg kan ikke fly. I det hele tatt. Flyet mitt adlyder slettes ikke.

Det tar meg en god stund før jeg skjønner at styringen inverteres når kjøretøyet forvandles til et fly. Men da er det for seint og jeg har havnet på sisteplass. Jeg henger hodet i skam og tusler stille videre til neste stasjon.

Sonic & All-Stars Racing TransformedSonic & All-Stars Racing Transformed

Jeg ender til slutt opp med en Wii U i hånda. Den er stor, og litt uhåndterlig. De forklarer at på den lille skjermen har jeg et kart over banen, oversikt over alle de andre spillerne og den kan brukes til å følge prosjektilene jeg skyter ut. Hvis jeg holder den opp foran meg kan jeg også se hva som foregår bak meg. "Kult," tenker jeg og synes at det er et interessant konsept. Etter en runde innser jeg at konseptet er bra, men utførelsen heller tvilsom. Sonic-spillet greier ikke å utnytte Wii U-funksjonaliteten for det den er verdt - det er i alle fall min tanke. Jeg greier ikke følge med på banekartet, for da krasjer jeg. Jeg får ikke fulgt med på hvordan det går med missilene jeg sender i mine konkurrenters generelle retning, for da krasjer jeg. Og prøver jeg å se hva som foregår bak meg, ja du gjettet riktig, krasjer jeg. Det som hadde vært kult var om man faktisk fikk brukt skjermen når man for eksempel skulle rygge. Men rygging er noe man gjør svært lite av i Sonic and All-Stars Racing Transformed.

Dette er en annonse:
Sonic & All-Stars Racing Transformed

Spillet scorer mange poeng på konkurranseelementet. Flerspiller er alltid gøy, og jo flere du kan vinne over, jo bedre! I Sonic and All-Stars Racing Transformed kan du knuse tre av dine nærmeste venner og fiender, eller ni helt ukjente spillere som befinner seg hvor som helst i verden. Det kommer bare an på hva du synes er mest gøy. Personlig liker jeg å vinne over de jeg kjenner, for da kan de se dansen som akkompagnerer "Lol, du kjører som ei gammal kjerring!". Jeg synes også at alle valgmulighetene er et stort pluss. Det er masse forskjellige baner og verdener, mange forskjellige karakterer og kjøretøy, et imponerende utvalg med våpen og flere spillmodi å velge mellom. De interaktive banene og formskiftende kjøretøyene gjør alt mer utfordrende. Men det er ingenting som føles spesielt nytt eller banebrytende. Jeg sitter hele tiden igjen med en følelse av deja vu. Det er lite som skiller dette spillet fra andre racingspill av denne typen. Den største forskjellen er de transformerende kjøretøyene og at det er Sonic og venner, istedenfor en litt tjukk rørlegger med bart og kompisene hans. Har jeg glemt å nevne at musikken er fryktelig ensformig og lastetidene er uendelig lange? Vel, det er de.

Et hederlig forsøk på å fornye en sjanger som desperat trenger det, men jeg er ikke overbevist, og jeg blir trolig ikke den som løper til butikken for å kjøpe det når det lanseres i november.

Sonic & All-Stars Racing Transformed
Sonic & All-Stars Racing Transformed
Sonic & All-Stars Racing Transformed

Relaterte tekster

0
Tre nygamle spill sluppet til Xbox One

Tre nygamle spill sluppet til Xbox One

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Xbox-ambassadøren Major Nelson pleier å komme med nyheter et par ganger i måneden vedrørende Xbox 360-spill som blir tilgjengelige på Xbox One via bakoverkompatibiliteten...

4
Company of Heroes + Sonic = Sant?

Company of Heroes + Sonic = Sant?

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Denne så vi ikke komme. Alle som har racingspillet Sonic & All-Stars Racing Transformed på Steam-kontoen sin har nemlig mottatt en fersk oppdatering i forbindelse med...Loading next content