Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill

Splinter Cell 3 - Chaos Theroy

Året er 2008 og igjen inntar man rollen som den aldrende men akk så kompetente agenten Sam Fisher.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I løpet av få år har UbiSoft gått fra å være en temmlig liten og nærmest uinteressant spillprodusent/ -utvikler, til å befeste seg som en av bransjens absolutte sjefer. Ikke minst skal deres ufattelig dyktige Montreal studio ha mye av æren for dette. Det første Splinter Cell spillet tok verdens gamere med storm. Alt fra grafikk til gameplay satt en helt ny standard innen stealth-genren som egentlig bare Solid Snake hadde regjert tidligere. Tiden var inne for et troneskifte og Sam Fisher var utvilsomt rett mann å sette in "for the kill".

Oppfølgeren SC: Pandora Tomorrow gav gamerne mer av det de elsket, men egentlig var det ikke så mye nytt å hente i tittelen, bortsett fra litt fetere grafikk og en drøss nye oppdrag. Overraskelsen var vel ikke akkurat stor da UbiSoft annonserte treeren like før årets E3 messe, for massive suksesser følger man jo selvfølgelig opp i denne bransjen. Det som overrasket var derimot det faktum at UbiSoft Montreal allerede har jobbet lenge med denne tittelen og at den bare slippes til PC.(Splinter Cell 3: Chaos Theory slippes også til Xbox, men da denne artikkelen ble skrevet like etter E3 messen, hadde spillet spillet fortsatt status som eksklusivt for PC.) Som kjent går fortsatt PC teknologien fremover med stormskritt og potensialet for visuelle fremskritt er mye større her enn på konsollene. Allivevel var ikke undertegnede forberedt på det som ble servert. Glem Doom 3, glem Half-Life 2 - Splinter Cell 3 kan vise til den absolutt feteste grafikken jeg noensinne har sett - vi snakker fotorealistisk her! Og best av alt; spillet slippes allerede i slutten av 2004.

Året er 2008 og igjen inntar man rollen som den aldrende men akk så kompetente agenten Sam Fisher. Denne gangen er Sam utstyrt med en rekke nye og virkelig fete setalthy draps metoder. Dessverre fikk vi ikke lov til å stille spørsmål under presentasjonen, men vi ble vist ett av spillets brett og en del enkelte sekvenser som ble stemt frem av publikum. Først og fremst har AI’en fått en skikkelig overhaling og er denne gangen meget observante, hvilket selvfølgelig har resultert in en rekke nye taktikker til Sam’s disposisjon. Noe av det første vi fikk se var et natt-brett. Sam sniker seg mot en fjellvegg og skyter ut ett lys, og en vakt over ham blir mistenksom. Vakten tenner ett nødbluss og går mot kanten av knausen for å etterforske. Sam stiller seg tett opp mot fjellveggen og vakten kaster nødblusset ned for å lyse opp bedre. I ly av fjellknausen sniker Sam seg videre og klatrer opp bak vakten. I stedet for å gjøre kort prosess sniker Sam seg mot bygningen og hopper opp henger seg i en bjelke i taket. Vakten går tilbake mot bygningen, hvorpå Sam elegant senker seg ned over ham, hengende etter beina, tar et fast grep rundt vaktens hode og knekker nakken hans. Nydelig!

Vær-effektene var også meget imponerende og vi fikk også se et utendørsbrett, hvor regnet begynte å hølje ned. Fjellveggene ble sakte men sikkert fuktige, mens vannet sildret ned og samlet seg i de vakreste digitale pyttene jeg har sett. Sam’s svarte drakt glinser også om kapp med vannpyttene mens han sniker seg mot en vakt i næreheten. Regnet blir stadig tyngre og til slutt søker vakten ly i et lite mørkt rom - han slapp aldri ut derfra igjen. En annen perfekt nyhet er Sam’s etterlengtede kniv - et meget brukbart våpen. Vi fikk se en sekvens der Sam sniker seg i et hus som renoveres. Bak en vegg trukket i plastikk står en fiendtlig soldat ved en PC. Sam trekker kniven, kutter lydløst opp plasten og *snikt* - soldaten får strupen skåret over.

Dette er en annonse:

Joda, singleplayer delen imponerer stort, men UbiSoft har da heller ikke glemt multiplayer i treeren. Denne gangen bys det også på en co-op del, hvor to agenter kan samarbeide om oppdrag. Samarbeidet mellom spillerne er essensielt og det brettet vi fikk se demonstrerte dette i praksis. Vi kan knapt vente med å sjekke ut dette selv. Fans kan trygt legge seg i hardtrening før jul for dette blir utvilsomt en av årets største PC-titler! Som sagt er planen å lansere spillet før jul, men du kan forvente å lese mer om Splinter Cell 3 både i bladet og på nettsidene våre rett over sommeren.

Splinter Cell 3 - Chaos Theroy
Splinter Cell 3 - Chaos Theroy
Dette er en annonse:


Loading next content