Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Star Wars: The Force Unleashed

Star Wars: The Force Unleashed

Gamereactor dro som eneste nordiske publikasjon til London for å kikke på LucasArts kommende spill.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mellom den tredje og fjerde delen av Star Wars-filmene (som forvirrende nok faktisk er den siste og første filmen, om man ser på produksjonsår), passerer omtrent 20 år. I løpet av denne perioden rekker Luke Skywalker og Leia Organa å vokse opp på sine respektive planeter, Yoda rekker å bygge sitt eget hjem på en ugjestmild myrplanet og Obi Wan Kenobi skaffer seg et stilig hvitt skjegg. Men hva gjør Darth Vader mens alt det her pågår? Star Wars-puritanere, vær forberedt på å heve deres øyebryn og forbered gjerne også deres hatbrev til George Lucas allerede nå.

Star Wars: The Force UnleashedStar Wars: The Force UnleashedStar Wars: The Force Unleashed

For ifølge LucasArts så skaffer Darth Vader seg en hemmelig lærergutt, og han begynner samtidig planleggingen av et fremtidig attentat mot selveste keiseren for å ta over makten. Det er denne hemmelige lærergutten som er hovedpersonen i det kommende spillet Star Wars: The Force Unleashed, og det er han vi skal spille som, når vi forsøker å fylle hullet mellom Revenge of the Sith og A New Hope. Den hemmelige gutten, hvis navn vi ennå ikke har fått rede på, er ikke bare superhemmelig. Han er dessuten den mektigste jedien noensinne. Ifølge LucasArts selv, så har det sentrale konseptet under hele utviklingen vært "kick ass with the Force". Gutten kan gjøre helt vanvittige ting med Kraften, saker som Luke og antakelig Darth Vader selv bare kan drømme om. Det er få som kan stå i hans (det vil si i din) vei, når hans mester sender ham ut på ulike oppdra rundt om i galaksen.

Star Wars: The Force Unleashed bygger på en ekstremt avansert fysikkmotor. Om du slår inn en dør med dine jedi-krefter, så bøyes den på en natulig måte, og etterlater et konstant spor etter seg når man dytter den frem. Det meste kan skades eller ødelegges, og ingenting er scriptet eller planlagt på forhånd. Det ser helt ekstremt pent ut når alt fra stålkonstruksjoner, utenomjordiske kjempesopper eller TIE-skip kastes rundt, raseres eller destrueres. Spillutviklerne har virkelig ikke holdt tilbake på noe, og alt fremstår som så storslagent som overhode mulig.

Dette er en annonse:
Star Wars: The Force UnleashedStar Wars: The Force UnleashedStar Wars: The Force Unleashed

Dette synes i tillegg på hvordan fiendene reagerer. De vil nemlig ikke bli løftet opp i luften eller slengt rundt som filledukker. Ved hjelp av fysikkmotoren forsøker de alltid desperat å holde begge føttene på bakken, hvilket ikke alltid er så enkelt. Panikkslagen forsøker de å gripe tak i de nærmeste objektene for å holde seg fast, noe som kan lede til direkte komiske situasjoner, da det eneste som er tilgjengelig å holde seg fast i, er en kompis. Det er vanskelig ikke å begynne å fnise, når man ser to stormtropper ta hverandre i hendene, for så å bli slengt rundt i luften i noe som likner en bisarr science fiction-variant av Cirkus Merano.

Versjonen vi i Gamereactor fikk se, led under en svært svak framerate, mye på grunn av alt som foregikk på skjermen. Dette er forhåpentligvis noe som vil bli fikset i god tid før spillet blir sluppet på markedet. Det ser ut til å være en fantastisk flyt i selve gameplayet, så det hadde vært direkte skammelig om ikke framraten holdt følge i samme tempo.

Jevnt over ser spillet svært pent ut. Miljøene er vakre og episke, samtidig som de føles levende, og ser svært realistisk ut. Foruten all skaden du kan forårsake, er verdenen dessuten veldig interaktiv og kommer til å gi rom for mye eksperimentering under spillets gang. Den hemmelige lærergutten har dessuten et veldig tøft repertoar med bevegelser, og hans animasjoner imponerer stort, samtidig som kreftene han anvender er mange og varierte.

Dette er en annonse:
Star Wars: The Force UnleashedStar Wars: The Force UnleashedStar Wars: The Force Unleashed

Det er selvfølgelig en risiko for at disse kreftene, som er spillets sentrale punkt, også kan bli spillets svakeste ledd. Det føles usannsynlig akkurat nå, men når et spill fokuserer så mye på at hovedpersonen skal være overdrevent mektig, er det alltid en risiko for at kreftene bare fremstår som gimmick. Heldigvis ser det ut til at Star Wars: The Force Unleashed kommer til å være tilstrekkelig variert for at dette ikke skal bli en tragisk realitet, men når vår mann skyter avgårde sin femhundreognittiandre stormtrooper på mindre enn tre minutter, blir jeg litt urolig.

Forhåpentligvis tar jeg feil. For akkurat som Star Wars: Knights of the Old Republic en gang i tiden tok en uutforsket del av Star Wars-sagaen, og gjorde sin egen greie av det, har Star Wars: The Force Unleashed en stor mulighet for å gjøre det like bra i år. Dette ligger an til å bli ren, uanfektet og imponerende storslagen action fra begynnelse til slutt. Ikke mye har blitt fortalt om spillets egentlige handling enn så lenge, men for øyeblikket ser dette ut til å bli den største Star Wars-opplevelsen på veldig mange år.

Dersom kraften holder hele veien, kan dette bli en Star Wars-opplevelse utover det vanlige.

Star Wars: The Force Unleashed
Star Wars: The Force Unleashed
Star Wars: The Force Unleashed

Relaterte teksterLoading next content