Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Starcraft II: Wings of Liberty

Starcraft 2

Blizzard har gjort det mange håpet, men ikke våget å drømme om. Perlen Starcraft er tilbake, og Frode inntok Blizzard-standen på Games Convention i Leipzig for et gjensyn med gamle favoritter.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nå høres det sikkert rart ut at vi allerede utpeker Starcraft 2 til en perle. Det er utelukkende basert på førsteinntrykkene vi fikk med spillet i Leipzig, samt at alt Blizzard tar i blir til gull. Og ikke bare tradisjonelle greenbacks, men også spill som skaper hysteriske fanbaser over hele verden, og som samtidig tar anmeldere med storm. Vi stoler rett og slett på Blizzard.

Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har brukt på å kontrollere Zergs, Terrans og Protoss både alene og mot andre. Starcraft har for mange av de som har blitt oppslukt av universet, blitt en religiøs opplevelse, og spillet lever den dag i dag på nett, hele ni år etter lansering.

Starcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of Liberty

Under Games Convention i Leipzig fikk vi endelig muligheten til å legge våre lett skjelvende hender på den første Starcraft 2-koden som ble vist frem på et messegulv. Ingen hemmeligheter og spillbart fra første stund. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, og lett svimmel og overveldet gikk meg i gang med min spillsession som skulle vise seg å bli nøyaktig så lovende som jeg hadde håpet, og nøyaktig like irriterende for alle som stod bak meg i køen. Når det er snakk om Starcraft 2 får tyskerne bare finne seg i å vente til vi i Gamereactor har gjort unna det vi må for å tilfredstille og pleie gjensynsgleden.
Handlingen i Starcraft 2 finner sted fire år etter at som skjedde i tilleggspakken Brood War, og fans vil glede seg over at kjente og kjære karakterer og steder vender tilbake. Man vil treffe på flere av hovedpersonene fra Starcraft og Brood War, og man vil få gjensyn med en rekke steder man har utspilt romslag tidligere.

Dette er en annonse:
Starcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of Liberty

Fra første tastetrykk så er det åpenlyst at Blizzard har valgt å holde seg tro mot det som gjorde forgjengeren til et av de beste spillene gjennom tidene. Kontrollene er omtrent like, jeg får flashback mens jeg scroller rundt på skjermen, og for alle som har spilt tidligere, er dette akkurat som å sykle. Du vet nøyaktig hva du skal gjøre. Dette var også den eneste gangen jeg begynte å ane uråd. Er det rett og slett bare en grafisk oppdatering av forrige spill, med ny historie og et par små nyvinninger? Ingen grunn til panikk. Med en gang man begynner å se nærmere på de to rasene, oppdager man umiddelbart at her har det vært tett mellom de gode ideene.

Blizzard har sagt at insektrasen Zerg også skal være med i Starcraft 2, men i den versjonen vi fikk prøve var det kun Protoss og Terrans som var klare. Greit nok for meg, etter Starship Troopers-filmen har jeg hatt en mild angst for alle aliens som ser ut som bugs. Det er en morsom og utfordrende rase å benytte i spillet, men jeg sliter litt med kløe over hele meg når jeg ser insektene velte over skjermen.

Starcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of Liberty
Dette er en annonse:

Protoss har alltid vært min favorittrase. Det er noe med de stolte krigerne som appellerer, og derfor var det selvsagt den første rasen jeg kastet meg over. Starcraft handler i stor grad om å lære seg de mest effektive måtene å bygge hæren stor og mektig på, samtidig som man vet hvordan alle trekk har et mottrekk. Derfor er utviklingstreet essensielt i enhver kamp. Hvordan skal du gå frem for å få bygget deg flest mulig av de rumpesparkende Colossus på kortest mulig tid. Vi rakk aldri å komme til slutten av teknologitreet hos noen av rasene, men det er mye nytt og endel som vil være velkjent. Terrans mangler denne gangen den elskverdige Firebat, men ellers er stort sett de kjente enhetene erstattet med tilsvarende nye, dog med en rekke mindre variasjoner.

Starcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of LibertyStarcraft II: Wings of Liberty

Starcraft 2 ser lekkert ut. Det slår deg ikke i bakken på noen måte, men det er umiskjennelig Starcraft i 3D. Blizzard har sagt at de kommer til å jobbe for å holde systemkravene nede, både for å øke markedet sitt, men også for å sikre internettspilling uten et snev av lag. For mange er det nettopp det det handler om. Storme venner og kjente og bombe dem tilbake til steinalderen. Blizzard er definitivt på rett spor, og jeg lukter gull igjen.

Starcraft II: Wings of Liberty

Relaterte tekster

Starcraft II: Wings of LibertyScore

Starcraft II: Wings of Liberty

ANMELDELSE. Skrevet av Michael Kamp Jensen

Blizzard gjør opp for 12 års ventetid idet Zerg, Protoss og Terran for tredje gang er forente, i det som virkelig kan betegnes som en storvekter i strategisjangeren. Her er anmeldelsen...Loading next content