Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Tales of Monkey Island

Tales of Monkey Island

Hurra! Barndomshelten er tilbake! Guybrush Threepwood er en av spilluniversets mest anerkjente protagonister, og nå vender han tilbake i episodebasert form.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Monkey Island begynte først i 1990 med Tim Schafer, Dave Grossman og Ron Gilbert bak roret. Mange husker sikkert den vittige humoren og det lystige designet. Monkey Island ble en storsuksess blandt spillere verden over, og etter dette har trioen sluppet flere oppfølgere.

Tales of Monkey Island er det nyeste prosjektet til Telltale Games og det femte spillet i serien. Vi møter igjen Guybrush Threepwood, en halvsprø pirat som skal forsøke å redde sin kjære fra erkefienden LeChuck. I tillegg til dette må han stoppe en gammel voodoo-forbannelse som prøver å ta over Karibien. Klassisk Monkey Island, ser det ut til.

Det nye med denne installasjonen er ikke bare at Wii nå skal til pers men også at spillet skal slippes i episoder, slik Telltale Games blant annet gjorde med Sam & Max. Ifølge Telltale Games fører episodene til at det blir mer behagelig å spille siden det ikke er like stort med like mye å forholde seg til. Dette er selvfølgelig ikke alle enige i, og mange fans er nervøse og hevder at Monkey Island ikke blir det samme uten et digert kart å utforske og områder som må besøkes på nytt med nyefunne gjenstander.

Telltale Games tar også sine forholdsregler for ikke å tråkke den verste blodfansen på foten (eller trebeinet), og sier at de ikke ønsker å lage Monkey Island 5, men heller en spillserie som kommer mellom den fjerde og femte utgivelsen. Og til tross for at det nå er Telltale Games og ikke LucasArts som nå fungerer som utvikler er Dave Grossman, en av de orginale skaperne, også med på produksjonen.

Dette er en annonse:

Spillet følger tro Monkey Island-oppskrift med lystig design og like koselig historie som tidligere. Forandringene de har gjort er å fjerne noen av kommandomenyene i de forige spillene, og planen er å gjøre spillet stilfullt og oversiktlig. Det det legges mest vekt på er historien, som alltid er like vittig og lystig, og gåtene som skal være vanskelige og nyskapende.

Hver av episodene er lagt opp til at de skal ta rundt to til fire timer å fullføre, avhengig av spillerens evne til å løse gåtene. Det er også lagt inn et hintsystem som gir relativt vage hint hvis det skulle være nødvendig.

Tales of Monkey Island ser ut til å bli et flott tilskudd i den fargerike serien og med noen utviklere med fra det orginale teamet satser vi på at spillet treffer blink. Selv om vi er litt skeptiske til konseptet med episoder, gleder vi oss til å ta på pirattøyet og drikke grog i Karibien igjen.

Tales of Monkey Island
Dette er en annonse:
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island
Tales of Monkey Island

Relaterte tekster

9
Tales of Monkey IslandScore

Tales of Monkey Island

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Tellefsen

Guybrush er tilbake i et flunkende nytt eventyr. Magnus har testet første del av det nye Monkey Island-spillet. Er magien fortsatt til stede?

6
En prat med Mike Stemmle

En prat med Mike Stemmle

ARTIKKEL. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Hvordan er det å lage et morsomt spill, og er dette egentlig en ekte oppfølger til Monkey Island? Manusforfatter og designer på Tales of Monkey Island, Mike Stemmle, svarer innenfor!

Tales of Monkey Island

Tales of Monkey Island

FORSPILL. Skrevet av Kristina Wiik

Telltale Games fortsetter den klassiske Monkey Island-serien i sommer. Kristina Wiik har sett nærmere på det episodebaserte spillet som starter midt i fellesferien.Loading next content