Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited

Det potensielt perfekte racerliv er innenfor rekkevidde. Vi har testet Ataris ambisiøse bilspill på en tur til den franske byen Lyon.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De overraskende små høyttalerne nærmest eksploderer i et brøl så voldsomt at ensemblet av fremmøtte journalister nervøst tar et lite skritt tilbake. Et par minutter tidligere har Eden Studios lydtekniker besluttet å gi en demonstrasjon av utviklerens bud på den soniske fremtid. "Dette er hvordan en Ford GT40 høres ut i Gran Turismo", sier han mens Ployphonys simulator vises på skjermen, og den akkompagnerende svake hviningen siver ut av høyttalerne, "- og dette er hvordan en Ford GT40 høres ut i vårt spill" sier han med et lite smil som fort blir til et svært glis. Det tidligere nevnte brølet tordner ut i rommet og nærmest paralyserer undertegnede et par sekunder, før kroppen starter opp igjen.

Hvis Eden Studios’ spill er et bud på fremtiden er det allerede et aspekt hvor det i aller høyeste grad ligger langt foran den nåværende generasjonen - og det er lyden. Hvis du lurer på hvordan motorlyden kan bety så mye for et spill, er det sikkert fordi du er en av de mange som har blitt vant med biler som i spillene høres mest ut som tunede støvsugere. Nei, Gran Turismo, Need for Speed og Forzas lydsider har ikke mye mer med virkeligheten å gjøre enn det som loves på esken - og det er Test Drive: Unlimited allerede et sikkert bevis på.

Men selv om lydsiden synes å treffe midt i solar pleksus er dette dog langt i fra det eneste aspektet med spillet som befinner seg langt forbi neste generasjon. I stedet for å satse på å være den mest nøyaktige simulatoren, arbeider den franske utvikleren med å lage det mest komplette bilspill noensinne. Eden Studios omtaler selv spillet som et slags bil-MMO, der man utenom å race gatene vil kunne benytte seg av hele den omliggende verdenen. Dette avspeiles i at det er mulig å kjøpe hus, forbedre sitt utseende ved å kjøpe kule klær i butikker fra bl.a. Adidas, Nike og Hugo Boss, samt lytte til reelle radiostasjoner mens man cruiser, som alle streames direkte fra internett via Xboxens trådløse nettverk.

Via det trådløse nettverket vil spillet, om mulig, alltid være online og brukeren vil aldri måtte logge inn ved bruk av forskjellige menyer osv. Den konstante onlineverdenen betyr også at andre folks races hele tiden vil bli tilføyd ditt kart, så du hele tiden vet hvor du kan finne det neste multiplayerspillet. For å delta i slike løp følger man kartet til nærmeste spill, og illusjonen av en levende verden forblir derfor alltid intakt.

Dette er en annonse:

Multiplayer-løpene arrangeres også med lekende letthet., og vi fikk grundig demonstrert hvordan man med et par enkle klikk kunne bestemme hvilke veier som skulle utgjøre en bane, samt hvilke parametere som skulle gjelde for løpene. Alt kan stilles inn, og at det er mulig å gjøre det hele på et par sekunder viste virkelig utviklerens kamp for å holde det hele så håndgripelig som mulig. Hvert løp vil kunne inneholde opptil 16 spillere, og Eden hadde allerede planer om å dele spillet opp i regionale mesterskap, slik at de beste europeiske spillerne vil kunne gå til dyst mot de beste amerikanske og/eller japanske. I tillegg har man også allerede begynt å spekulere i om bruken av virkelige radiokanaler vil kunne benyttes til å arrangere spesielle sponsorkonkurranser i samarbeid med lokale radiostasjoner.

Spillets verden er ca. 1500 kvadratkilometer av Hawaii som er ordnet helt ned til de minste stier og småveier, og landskapets nydelige farger passer perfekt til spillets ønske om å gjengi det perfekte racerliv. Med et omfang på 125 forskjellige biler og motorsykler er spillet allerede overgått i kvantitet, men forskjellen ligger i arbeidet som er lagt ned i hvert kjøretøy i Test Drive. Hver bil og motorsykkel er gjengitt nøyaktig med alle detaljene i behold, og alle sider og kanter har blitt teksturert med virkelighetstro teksturer. I bilene vil man således kunne studere selv de minste detaljer inne fra førersetet, mens alle instrumentene virker som i virkeligheten, helt ned til stereoanlegget. Realismen strekker seg dog lengre, for alt etter hvor man befinner seg i byen vil lyden også endre seg, og det er nesten unødvendig å fortelle hvor imponerende den nevnte GT40 høres ut fra inne i bilen.

Hvis det for alvor var et aspekt som skinte gjennom under besøket hos den franske utvikleren, var det entusiasmen rundt hvilke nye muligheter den nye Xbox 360 virkeliggjorde. Selv om det kun sjeldent ble snakk om den egentlige hardwaren, var det ganske tydelig at de nye mulighetene hadde vært en befrielse for en utvikler med så mange ideer. Forfriskende var det også at Test Drive: Unlimited var alt annet enn gjentagelsen av den typen bilspill vi har spilt så mange ganger før.

Med så mange originale ideer og potensielt banebrytende gameplay var det dog lyden som slo beina under meg. Mens speedometeret kjempet en hard kamp for å nå noe lignende lysets hastighet, nærmere bestemt 260 km/t, var det lyden som fortalte meg hvor hurtig jeg egenlig beveget meg. Min Ford GT40 fortærte raskt de siste dråpene med bensin, til tross for at jeg nettopp hadde vridd om nøkkelen, og selv om lyden er menneskeskapt er den det nærmeste enhver bilentusiast kommer til det guddommelige. Test Drive: Unlimited har alle muligheter til å bli et blendende bekjentskap.

Dette er en annonse:
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited
Test Drive Unlimited

Relaterte tekster

Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Eden Studios racingspill slår nå ned på PC og Bernt har kjørt omkring med en Ford GT og gjort den eksotiske stillehavsøya Oahu veldig usikkert!

9
Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet av Aslak Borgersrud

Aslak har kjørt og kjørt på den meget eksotiske Stillehavsøya Oahu og her har han kjempet med nebb og klør med motstandere fra alle verdens hjørner. Han er veldig godt fornøyd med spillet og nedenfor kan du lese hvorfor.Loading next content