Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Elo 7.1 Air

Et rimelig trådløst 7.1 surround-headset fra Roccat? Det måtte vi jo teste ut.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Som jeg var inne på i anmeldelsen av Roccat Magma har vi fått et par produkter fra Roccat som ikke akkurat er dagsaktuelle, men som er greit å ta en titt på både for de som ikke er på utkikk etter det nyeste eller om man kanskje skal kjøpe brukt headset, og lurer på hva det kan være verdt.

HQ
Roccat ELO 7.1 Air
Det er lite å utsette på designet til Roccat, som vanlig.

Roccat Elo 7.1 Air ser først og fremst meget stilig ut. De fleste Roccat-produkter treffer godt på designet så dette kommer ikke som en stor overraskelse i det jeg åpner esken, men det er greit å få bekreftelsen. Dessverre ser det bedre ut enn det føles på hodet.

Selv om det ikke er ubehagelig å ha det på hodet hender det flere ganger i løpet av min testperiode at headsetet rett og slett faller av, og det er svært lite ideelt spesielt midt i en runde i Gulagen i Warzone for eksempel. Her sliter jeg mer enn nok med å vinne fra før så da trenger jeg ikke ekstra vanskelighetsgrad i form av at jeg må ty til superreflekser for å hindre at headsetet går i gulvet. Selve øreklokkene er behagelig myke, men det hjelper da altså lite om de ikke sitter som de skal på hodet, selv med finjustering av stroppen over hodet.

Den største utfordringen med headsetet kommer om du skal bruke det på PC, og den tilhørende programvaren. Her støter jeg på en rekke problemer som gjør at lyden i headsetet endrer seg fra hver gang jeg kobler det til, og dette er mildt sagt frustrerende. Heldigvis er opplevelsen på konsoll, i mitt tilfelle PlayStation 5, langt bedre. Selv om det ikke går an å styre hovedvolumet med bryteren på headsetet kan jeg enkelt justere balansen mellom lyd fra spillet og lyd fra partychaten. Dette er en funksjon jeg savner på mange av de dyrere headsetene. I mangelen på «flip-to-mute» på mikrofonen er det også kjekt at det er en dempeknapp på headsetet som ikke lager en ubehagelig tikkelyd ved aktivering.

Dette er en annonse:
Roccat ELO 7.1 Air
Øreklokkene er behagelig, men sitter ikke veldig godt på plass.

Lydkvaliteten i ørene er først og fremst veldig god i forhold til pris, og kan også konkurrere med en rekke dyrere headset. Jeg kan ikke skylde på headsetet for at jeg ikke hører motstanderen, men jeg kan fint skylde på headsetet for at lagkameratene mine ikke hører mine veiledninger. Mikrofonen er nemlig ikke av den beste sorten. Den stenger ute bakgrunnslyd fint, men det går dessverre på bekostning av kvaliteten på det som slippes gjennom.

Kort oppsummert er Roccat Elo 7.1 Air et headset som jeg lett kan anbefale til konsollbruk selv om du her går glipp av noen av funksjonalitetene. Standardinnstillingene funker i de fleste spill jeg prøvde på min PS5 i form av både bilkjøring og skyting, og om du ikke skal bruke mikrofonen nevneverdig fungerer headsetet helt fint. Dessverre gjør disse manglene som er nevnt at sluttkarakteren trekkes ned.

Roccat ELO 7.1 Air
Dette er en annonse:

Tekniske detaljer
- 2.4GHz USB mottaker
- Oppladbart batteri med 15-18 timers bruk*
- Avtagbar mikrofon
- Hodebånd av kunstskinn med minneskum
- Vekt: 345g
- Lengde på ladekabel: 2 meter
- Størrelse høyttalere: 50mm
- Frekvens: 20 - 20000Hz
- Neodymium magnet

* Produsenten oppgir 24 timers batteritid, men jeg erfarte under testen at det ikke stemmer helt. Rundt 15-18 timer er nok mer korrekt.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Ser bra ut. Fungerer bra på konsoll.
-
En rekke problemer med programvare på PC. Sitter veldig løst på hodet. Dårlig mikrofon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content