Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Pyro

Daniel har testet ut Roccats nye Pyro-tastatur, og her kan du lese hva han har å si om det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Roccat har en rekke forskjellige tastatur i sortimentet sitt. Spørsmålet er om det da virkelig er nødvendig med enda ett i form av Pyro? Det har jeg prøvd å finne ut av.

For en liten tid tilbake anmeldte jeg Roccat Vulcan TKL Pro her på Gamereactor, og selv om det var et knakende godt tastatur var det uansett godt å få tilbake talltastaturet da jeg begynte å bruke Roccat Pyro. I den daglige jobben min går det i perioder en del i tallinntastinger, og enkelheten et talltastatur gir er sterkt undervurdert før man ikke har det lenger. Med talltastatur kommer ikke bare positivitet selvsagt. Det gjelder jo også å ha plass til et vesentlig bredere tastatur på skrivebordet. Heldigvis er ikke det en utfordring for undertegnede.

Roccat Pyro

Med en gang jeg plugger inn Pyro i USB-porten på datamaskinen min lyser hele tastaturet opp som et juletre i likhet med de fleste gamingtastatur i dag. Fargene ser bra ut, og som alle andre Roccat-tastatur kan de enkelt justeres til personlige preferanser i Swarm-programvaren.

Selve byggekvaliteten i tastaturet er en mellomting mellom lillebror Roccat Magma og tidligere nevnte Vulcan TKL Pro, og det samme er prisen. Det er ikke av de billigste tastaturene, men langt fra dyrest i klassen med en utsalgspris på 1099,-. Dette kan nok virke avskrekkende for noen, men Pyro forsvarer absolutt prislappen sin selv om det kanskje kan se litt billig ut ved første øyekast.

Dette er en annonse:
Roccat Pyro

Følelsen tastene gir, som i bunn og grunn er det viktigste med et tastatur, er nemlig veldig god. Som alle mekaniske tastatur setter det ikke rekord i å være lydstille, men er heller ikke unormalt høylytt. Øverst i høyre hjørne sitter et logisk plassert volumhjul som for min del brukes flittig, men jeg savner litt flere mediefunksjoner med et enkelt tastetrykk, og da spesielt muligheten til å dempe lyden helt. Tastaturet har riktignok fem mediaknapper, men dette innebærer å holde inn FN-tasten for så å trykke F8-F12.

Funksjonsmessig har Pyro i likhet med de andre Roccat-tastaturene den hendige Easy-Shift-funksjonen som kommer godt med i spillsituasjoner. Ved å sette tastaturet i spillmodus endres nemlig caps lock-knappen til en funksjonsknapp som i kombinasjon med knapper i WASD-området åpner nye valgmuligheter samtidig som du slipper å bekymre deg for å rope med store bokstaver i spillchatten.

Roccat Pyro
Dette er en annonse:

Pyro leveres med en enkel håndleddstøtte, men for mitt bruk både ved spilling og kontorbruk er denne mer til pynt enn den er praktisk, og i tillegg bidrar den til å gjøre tastaturet enda større.

På generell basis er Roccat Pyro et spilltastatur som mangler noen egenskaper. Der mange konkurrenter har litt annen vinkel på WASD-knappene, som ofte brukes i spilling, er knappene her like flate som resten av tastaturet. Dette er ikke noe som bør avgjøre om du går til anskaffelse av tastaturet eller ikke selvsagt, men det er allikevel verdt å nevne på et tastatur som er siktet inn mot gamere. Det er liten tvil om at Vulkan TKL Pro er et bedre og mer solid tastatur enn Pyro, men det er også en liten femhundrelapp dyrere, og det kan være nok til at dette er valget for noen. Jeg har enda ikke klart å bestemme meg helt for om jeg verdsetter robustheten, ekstra plass og mute-knappen til Vulcan fremfor tilgang til talltastaturet. Jeg tror jeg faller på førstnevnte selv om Pyro er et godt tastatur.

Spesifikasjoner:

Høyde: 3.60cm
Bredde: 44.70cm
Lengde: 15.20cm
Vekt: 1100g

Lineære røde mekaniske knapper fra TTC
Volumhjul
50 millioner tastetrykksgaranti
1.8m USB kabel
Spillprofil / Easy-Shift

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Behagelige taster. Flott RGB-lys. Responsivt. Talltastatur.
-
Stor bruksflate. Manglende dedikerte mediataster. Noe mindre robust enn konkurrentene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Pyro

Test: Roccat Pyro

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Daniel har testet ut Roccats nye Pyro-tastatur, og her kan du lese hva han har å si om det.Loading next content