Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
The Darkness II

The Darkness II

Gamereactor hoppet på morgenflyet til New York for å teste ihjel oppfølgeren til The Darkness. Men klarer Digital Extremes å leve opp til Starbreezes storspill?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

"Gi meg Darkness-kraften", skriker en arrete, grønn mann. I mellomtiden sørger hans håndlangere for å slå massive trespikre gjennom hendene mine, som gjør min første korsfestelse til en grufull affære. Hovedfigur Jackie rykker til av den smerte, men får bare mer tyn av sine fiender. Lilla energi flyter ut av kroppen hans, og voldsmennene samler det i en urne. Det er et makabert syn, men det er ikke voldsspetakkelet som fanger min oppmerksomhet. Det er det grafiske.

Starbreezes arv blir fovaltet av Digital Extremes, som har forkastet den realistiske grafikken for å understreke at The Darkness egentlig er basert på en tegneserie. Store deler av spillet er derfor håndtegnet, som fører tankene til Borderlands og Ubisoft-klassikeren XIII. Utvikleren ble inspirert av noir-stilen, og jeg kan definitivt si at The Darkness i bevegelse er det mest tegneserieaktige jeg har sett i spillverdenen til nå. Det ser ut som at rutene lever, og av den grunn får det nye designvalget bare lovord fra meg.

The Darkness II

The Darkness II utspiller seg to år etter forgjengeren, og Jackie har fremdeles ikke kommet over mordet på kjæresten Jenny. I Darkness II får vi vite enda mer om henne, og utvikleren lover at hun vil ha en rolle i eventyret. Men jeg vil ikke ødelegge de som ikke har lest tegneserien eller spilt spillet, siden absolutt alle bør kunne ta del av Jackies eventyr. Men den svorne fansen har ingen grunn til å bekymre seg - serieskaperne har nemlig vært involvert i historien for å sørge for at gjengivelsen er autentisk.

Dette er en annonse:

Men tilbake til presentasjonen. Vi ser Jackie gå gjennom en snobbete restaurant, der en servitør fnyser av ham mens to blonde sexbomber prøver å fange vår oppmerksomhet. Detaljrikdommen er makeløs, og den tegnede stilen gjør at figurene blir fulle av liv. Her er det ingen livløse ansiktsuttrykk å spore.

Historien tar mye plass i The Darkness II, der flere mellomsekvenser drar historien fremover. En av dem viser en bil som treffer et vindu, mens en voldsom kamp bryter ut. Ild, glassplinter og massiv ødeleggelse legger stemningen, mens Jackie bytter ut avtrykkerfingrene med et par ormtentakler.

Digital Extremes har også sørget for at tenktaklene er enklere å bruke. Du trykker på L-triggeren for å plukke opp ting, mens R aktiverer et angrep. Alt fra lyktestolper til fiender kan plukkes opp for å vie mer oppmerksomhet til skytingen. Tentakkelarmene vil for eksempel skjerme Jackie ved å holde en bildør foran ham, mens motstanderne slenges mot andre fiender i mellomtiden. Om ikke det fungerer kan du alltids bruke tentaklene til å slite stakkarene i stykker, mens restene kan slenges vekk senere.

The Darkness II
Dette er en annonse:

Nyheter er det også å hente i kampene, som har en raskere oppbygning enn tidligere. Idet Jackie kaster seg fremover brukes nemlig tentaklene lynraskt for å røve til seg våpen. Tentaklene er på vakt hele tiden, og siden du bestandig kan plukke opp nye ting er det ingen som hindrer deg i å improvisere.

Utvikleren har også sørget for å endre litt på lysmengden. Til tider var forgjengerens design i overkant mørkt, og det ødela for spillbarheten i enkelte partier. Mørket er som kjent det eneste stedet Jackie virkelig kan bruke kreftene sine, og derfor har Digital Extremes sørget for å gjøre det knivskarpt og tydelig. Lyselementene er derimot kraftig overarbeidet, som gjør det direkte ubehagelig for øynene. Det gir deg ikke bare flere superkrefter å knuse lyspærer, det gjør også at du ser bedre. Det er først da man føler seg som en spiller, også - en som trives i mørket.

The Darkness II

En annen stor forandring ligger i bruken av Darklings. Digital Extremes var ikke helt fornøyde med hvordan de ble brukt i originalen, og av den grunn har de laget et smidigere system for de små beistene. De er både morsommere og mer relevante, og fremstår som en naturlig forlengelse av serien. Dessuten lever de sitt eget liv, noe vi får se idet en fallen fiende får en real dose urin i fjeset.

Etter hvert får Jackie slitt seg løs fra korsfestelsen, og en jakt på den arrete mannen begynner. Skurken løper for harde livet, mens han beordrer sine undersåtter om å stanse Jackie. Det er startskuddet på et eventyr som lover godt, og vi håper på en verdig oppfølger som lever opp til tegneseriens navn.

Relaterte tekster

The Darkness IIScore

The Darkness II

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Steinholtz

I Digital Extremes oppfølger til The Darkness, får vi fortsette Jackie Estecados ultravoldelige kamp mot New Yorks underverden. Daniel har testet og satt karakter...

3
Få The Darkness II gratis til PC

Få The Darkness II gratis til PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Nå kan man vel si at vi har fått mange gode spill som helt klart vil underholde oss i påskeferien den siste tiden, men hvem takker vel nei til enda et helt...

6
The Darkness II: Mørkets menn

The Darkness II: Mørkets menn

ARTIKKEL. Skrevet av Daniel Steinholtz - GR SE

Den tegneserieinspirerte voldsfesten fra Digital Extremes nærmer seg med stormskritt. Vi dro til England for å diskutere lyssetting og historie med gjengen bak Jackies tilbakekomst...Loading next content