Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Det er på tide å la Shigeru Miyamotos aldrende perleklassiker sjarmere en ny generasjon med spillinteresserte.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nyversjoner på 3DS
Nintendo sitter godt og komfortabelt på tronen. De har en uslåelig katalog av gamle, elskede spillserier. Så fort de slipper ny maskinvare er det bare å gjøre små justeringer for å tilpasse de aldrende juvelene til sitt nye format. A Link to the Past ble sluppet til Gameboy Advance, Super Mario 64 til DS og i sommer lanseres Ocarina of Time til 3DS. Selvfølgelig kommer det til å fortsette med den samme strategien. Selv om både du, din kusine og onkel allerede har spilt Ocarina of Time, vil det alltid dukke opp nye spillere med interesse for klassiske titler. Det vil også finnes nostalgikere som kjøper det samme spillet på nytt uten å nykke.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Hesten som gjør livet lettere: Epona, folkens!

Hyrules nye drakt
Tre dimensjoner. Og ikke den tredje dimensjonen som Link fikk utforske i 1998 når Ocarina of Time først ble lansert. Her er det snakk om dybdeeffekt. Spørsmålet er naturligvis hvor mye denne effekten kommer til å bety for spillbarheten - et spørsmål som for øvrig gjelder de fleste av spillene til Nintendo 3DS. For noen holder det at spillene ser lekrere ut, for andre blir det fort slitsomt og noe man velger å skru av ettersom spenningen ved ny teknologi legger seg. En annen nyhet er spillmodusen Master Quest som i teorien er en ekstra vanskelighetsgrad, men med et par nye gåter innbakt i de forskjellige hulene.

Master Quest
Len deg tilbake for en historieleksjon. På slutten av nittitallet forsøkte Nintendo å lansere konsollen Nintendo 64DD, et påbygg til Nintendo 64 som forbedret maskinvaren. På denne konsollen skulle det slippes en vanskeligere versjon av Ocarina of Time. Da maskinen floppet ble derimot ikke spillet lansert, og flere år senere ble det istedet gjort tilgjengelig for Gamecube-eiere. Master Quest anses for å være en videreutvikling av det kansellerte spillet til Nintendo 64DD, med høyere vanskelighetsgrad og omarbeidede gåter.

Dette er en annonse:
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Arg: Muterte edderkopper har ikke et i overmåte godt forhold til grønnkledde og blonde guttevalper.

Har Nintendo noen ess i ermet?
The Legend of Zelda: Ocarina of Time er et fantastisk spill. Like fullt er det vanskelig å bli superivrig over et spill som har blitt sluppet flere ganger tidligere. Det er ikke en gammel, svindyr Neo Geo-perle som for første gang er mulig å kjøpe til under 15 laken. Det hadde vært velkomment med et par avgjørende nyheter i denne omgang, om så bare et forbedret og funksjonelt kart på den nederste skjermen. Jeg nekter å gå meg vill i buken på en lavoppløst fisk atter på ny. Da vi prøvde spillet forrige måned ble det heller ikke videre godt tatt imot å skulle bevege på konsollen for å sikte med spretterten. Såvisst noe nytt, men ekstremt knotete og unødvendig.

Et bærbart mesterverk
Men okei. The Legend of Zelda: Ocarina of Time er spillhistoriens mest elskede spill. Det kan anses som en kulturskatt. Nintendo gjør mange av dagens spillere en enorm tjeneste. Det skal bli moro å gi Ganondorf mer dask, utforske templer mens jeg ligger godt til rette i hengekøyen og la nostalgien ta fullstendig overhånd. Frem til nå har Nintendo-sjefen kun snakket om det forbedrede kontrolloppsettet og den oppussede grafikken, men hvem vet om Iwata har flere innovasjoner å by på. Det er ingen tvil om at Ocarina of Time ser betraktelig skarpere, klarere og mer avrundet ut på Nintendo 3DS enn Nintendo 64.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Steinstøtter: Enhver gåte med respekt for seg selv inneholder én av disse.
Dette er en annonse:
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Relaterte teksterLoading next content