Norsk
Gamereactor
forspill
The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge

The Nightmare Before Christmas

Tim Burton-fans kan glede seg til en spillmatisering som ikke faller i de mest åpenlyse lisensfellene.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det var uvisst hvilken skjebne som ventet Tim Burton da han for ti år siden slapp kinofilmen A Nightmare Before Christmas. Dukkefilmen hadde ikke tidligere hatt et budsjett i denne størrelsesorden og de nådde aldri det internasjonale kinopublikummet. Men alt var tilsyneladende annerledes, når det var en av USA’s mest originale regissører som sto ved roret, for filmen høstet flotte anmeldelser og respekt over hele verden.

HQ

Det er denne dype respekten som Capcom nå prøver å gjenopplive i spillmatiseringen av A Nightmare Before Christmas. Det ble første gang annonsert på Tokyo Game Show 2003 og er det den spillmessige fortsettelsen til historien om Jack Skellingtons brennende ønske om å ikke måtte være skremmende og ondskapsfull. Selv om man kanskje kunne tro at spillet ikke er annet enn en lisens fra et knippe trøtte programmerere fra Capcom, så forholder det seg i virkeligheten helt annerledes. A Nightmare Before Christmas er nærmest blitt et hjertebarn for både Buena Vista og Capcom, som har utnyttet hverandres ekspertise fullt ut for å skape et spill som oser av samme underfundige stemning som filmen. Dette befestes ikke minst gjennom samarbeidet med Deane Taylor som var Art Director på den originale filmen.

Det er først og fremst på den grafiske siden at dette skinner igjennom. Teamet som er under ledelse av Tatsuya Minami, har byttet ut den visuelle stilen opptil flere ganger underveis og det er først nå, ett år senere, at de har funnet det endelige uttrykket. En grafisk atmosfære som passer bra til den opprinnelige filmen og som helst skal få fans av nettopp filmen til å ville sjekke ut spillet. I tillegg til dette har de valgt å ikke kopiere filmen plotmessig, hvilket betyr at spillversjonen ikke baserer seg på det opprinnelige manuset, men i stedet fortsetter der Tim Burtons epos slapp.

Vi befinner oss i Halloween Town, nøyaktig ett år etter filmen slutter. Oogie Boogie har kommet tilbake til byen med en hær av skjeletter. Dette liker Jack Skellington heller dårlig og utstyrt med noe som mest av alt ligner på et lommetørkle, begir han seg ut for å bekjempe invasjonen. Underveis lover Capcom rikelig med både action og gåter, som skal gi oss et dypere innblikk i hva som egentlig foregår.

Det faktiske gameplayet har foreløpig nærmest vært umulig å oppdrive, så vi lener oss utelukkende til et par videoer og en enkel demo vi har spilt tidligere når vi skriver dette. Det hindrer allikevel ikke GameReactor i å påstå at A Nightmare Before Christmas foreløpig ser temmelig spennende ut.

Dette er en annonse:

Relaterte teksterLoading next content