Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
The Witcher 2: Assassins of Kings

The Witcher 2: Assassins of Kings

Geralt fra Rivia er nok en gang klar for slagmarken, og eventyret ser ut til å bli minst like trollbindende som på PC...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

"Også skal du rekke å fullføre Mass Effect 3 før The Witcher 2 slippes."

"Jeg har det hardt."

Slik lød en Twitter-samtale jeg hadde med en venn for et par uker siden.

Det han ikke visste var at jeg var på vei hjem fra et Namco Bandai-event om nettopp dette spillet. The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition er den fulle tittelen, og etter noen timer med det er jeg overbevist om at det fengslende rollespillet fremdeles holder på interessen din når det slippes i april.

Dette er en annonse:

Til og med PC-eierne, som har tilbrakt hele 11 måneder i monsterjegeren Geralts sko, har grunn til å vende tilbake. CD Projekt vil nemlig slippe en gratis PC-oppdatering når Xbox 360-versjonen lander i butikkhyllene, som inneholder både konsollversjonens fire ekstra timer og alle andre tilføyelser.

The Witcher 2: Assassins of Kings

Utvikleren styrer unna ordet "port" og velger heller å kalle det for en tilpasning - så store er de implementerte forandringene som venter oss i Xbox 360-spillet. Spillere som er kjent med historien vil bli møtt av to nye eventyr, områder og figurer i akt tre. For Xbox 360-spillere vil ikke denne introduksjonen føles like påklistret, da man bare blir spurt om oppdragshjelp fra figurer du allerede har stiftet bekjentskap med.

Utvikleren omtaler spillet som et "hardcore og fullverdig rollespill", som vil skille dem fra de spillseriene som har tatt avstand fra de klassiske rollespillelementene til fordel for action. Det er flere muligheter for å tilpasse ens karakter, masse talentgrener, alkymi til produksjon av bomber og eliksirer, masse utstyr å lete frem, forgrenede historier og uendelige muligheter i kampsituasjoner.

Dette er en annonse:

CD Projekt har sørget for at siktesystemet og kontrolloppsettet er optimalisert for kontrollerne. Vi blir først introdusert for en arenabasert treningstime som overvelder oss fullstendig, der vi skal bruke alt vi har lært for å overvinne endeløse horder av fiender som kommer stormende i vår retning. Vanskelighetsgraden vi skal spille på bestemmes deretter av antall fiender vi klarer å nedlegge.

Hvor for seg er det ikke så overveldende. Du skifter mellom to sverd ved hjelp av styrekorset. Det ene brukes til menneskelige fiender, det andre til monstre. Det er to typer angrep - kraftig eller raskt, A- eller X-knappen. Kameraet styres med den høyre styrespaken, mens du holder LT nede for å låse fast på fiender og RT for å blokkere innkommende angrep.

The Witcher 2: Assassins of Kings

Magi? Hold Y nede for å velge mellom forskjellige tegn, som eksempelvis gir forskjellige fordeler eller muligheter til å angripe på avstand. Skulderknappene styrer de sekundære våpnene, være det seg kniver, feller eller bomber.

Etter hvert kommer den siste bølgen av fiender, og vi blir slaktet. Men det viktigste er at vi har fått en pekepinn på de mange fiendene vi vil møte på vårt eventyr - både magikere, monstre og riddere med rustning og skjold venter oss. Forbered dere på å mestre et vell av forskjellige strategier på samme tid for å klare deg.

Vår tid med spillet strekker seg over hele åpningsprologen, der et slott blir angrepet og Geralt for alvor må gjøre en innsats for å renvaske navnet sitt. Eventyret griper fatt i oss momentant. Fantasy med en bitter, moden stil, med en dialog som minner mer om Game of Thrones enn Lord of the Rings. Det finnes ikke en bifigur som ikke kunne vært hovedperson i dette eventyret.

The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings

Alvene har en grufull kjølighet over seg, og menneskenes holdning til dem grenser nesten til rasisme. I en fengselscelle overhører vi en diskusjon om politiske fordeler, og vi kan formelig høre terningene rulle og dødstallet stige mens de behendig avgjører forskjellige lands skjebne. Et annet sted snakker en fanget gruppe eventyrere om oppdrag og hemmeligheter - helter med sin egne episke historie, som du kun får et lite glimt av. Banning og seksuelle eskapader flyr veggimellom, og det hele føles fengslende og unikt fra start til slutt.

The Witcher 2: Assassins of Kings

Fra åpningsangrepet på slottet til flukten fra fengselet er det flere begivenheter å oppleve og beslutninger å fatte. I utviklerens gjennomgang av prologen dreper de adelsmannen Aryan La Vette og hans menn på toppen av et slott. I vår gjennomspilling overtaler vi Vette til å redde sine menn ved å kjempe alene mot oss, hvilket også ender i hans død. I en annen gjennomspilling ser vi ham tilsluttes til opprøret i fengselet. Her er spilleren nødt til å drepe en snill fange for å få Vette til å distrahere vaktene, slik at Geralt kan unnslippe.

Så mange historier - og vi er ikke engang to timer inne i spillet

Samtalene er vanskelige å tyde, hvilket viser hvor moden historiefortellingen er. Her minner spillet mer om Mass Effect og Deus Ex. Men innimellom oppdager vi noen merkelig konstruerte samtaler - til tider kan folk hviske onde ord om oss i en teltleir, men rett etter vi har trykket på "talk"-knappene er folk vennlige og smilende.

The Witcher 2: Assassins of Kings

CD Projekt har ikke klart å implementere alle detaljene fra PC-versjonen til konsoll, og rent visuelt er det så godt som umulig. Derfor er det vanskelig å ikke bli skuffet over formatbyttet, da fargene føles kaldere og spillet mangler gløden som får en til å ville panorere over områdene.

Men det er mer enn nok her til å holde oss klistret til skjermen. Vi avslutter vår tur i en storby, og vandrer direkte til en henging. Det tar oss tilbake til de tilsvarende opplevelsene med PC-versjonen, da vi gråt av å høre de briljant leverte replikkene fra skuespillere med aksenter fra de britiske øyene.

Etter å ha dratt på selvmordsoppdrag til fremtiden i noen uker er det godt å komme tilbake til noe mer velkjent. The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition er et spill man virkelig vil leve i.

HQ

Relaterte tekster

The Witcher 2: Assassins of KingsScore

The Witcher 2: Assassins of Kings

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

The Witcher 2: Assassins of Kings ble hyllet som et av fjorårets beste rollespill til PC. Endelig er 360-versjonen klar, og vi har satt karakter...

The Witcher 2: Assassins of KingsScore

The Witcher 2: Assassins of Kings

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

Et dypt univers hvor historien er nødt til å utforskes. The Witcher 2 tar rollespill på alvor, og Adrian er i himmelen. Vi har satt karakter på et av årets heteste rollespill...

3
Ti nye "gamle" spill annonsert til Xbox One

Ti nye "gamle" spill annonsert til Xbox One

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I en pressemelding kan Microsoft avsløre ti nye spill som skal inkluderes i listen med bakoverkompatible spill på Xbox One. Samtidig opplyser de om at det er slutt på å...

4
Tviler på remakes av The Witcher 1 og 2

Tviler på remakes av The Witcher 1 og 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Hvis du først fikk øynene opp for Geralts eventyr i The Witcher 3: Wild Hunt, skulle du kanskje sett at de to foregående spillene hadde kommet i ny drakt til Playstation...Loading next content