Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Toy Story 3: The Video Game

Toy Story 3: The Video Game

Disney Interactive og Avalanche Software åpnet dørene til Disneys studio i London, og inviterte til en eksklusiv sniktitt på den kommende spillversjonen av Toy Story 3. Michael var på pletten for et gjensyn med Woody og gjengen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er alltid noe fascinerende ved å reise til et nytt land. Jeg blir møtt på flyplassen av Jon Warner, som er seniorprodusent for Avalanche Software, og han skal ta meg og en håndfull andre spilljournalister med til presentasjonen av det nye Toy Story 3.

Vi presenteres for historien, som viser en ny og voksen Andy. Siden forrige gang vi så han har leketøyene stått ubrukt, og han har enda ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med lekene. Ved et uhell havner alle bortsett fra Woody i den lokale barnehagen, der glupske småbarn herjer med alt de kan få klørne i. Det er opp til Woody å redde vennene, samt å finne ut om Andy er interessert i å beholde sine gamle leker i det hele tatt.

Toy Story 3: The Video Game

Jon Warner går ivrig i gang med å fortelle om arbeidet på spillet, som har vært i produksjon siden 2007. Gjennom hele arbeidsprosessen har det vært et tett samarbeid mellom Avalanche Software og Pixar.

Dette er en annonse:

Warner forteller:

- Vi spurte Pixar om de ville ha et lineært spill eller en gigantisk lekeplass. Pixar elsket begge ideene, så vi har i høy grad forsøkt å få til et spill der disse to blir kombinert. Resultatet ble to spillmoduser, nemlig Story Mode og Toy Box Mode forteller Warner, mens et hav av konsepttegninger blir vist i bakgrunnen.

- Lekene har to sider, der de i virkeligheten er små leker. Dette prøver vi å gjenspeile i Real World-siden av spillet, der våre helter må forholde seg til den store, vide verden uten evner. På den ene siden har vi de imaginære banene, der spillerne får lov til å oppleve Woody, Jesse og Buzz i deres naturlige elementer. Her utfolder bare overdrevne og fantasifulle verdener seg, forklarer Warner.

Toy Story 3: The Video Game
Dette er en annonse:

Spillets historiedel strekker seg over åtte hovedbaner, fordelt over Real World- og Imaginative-baner. Vi får se den første av de åtte imaginære banene, der Woody ier plassert i hovedrollen som den helteaktige cowboyen.

Banen har fått navnet Train Rescue, der grisen Ham blir kastet i rollen som den onde Porlchopen som skal stoppes fra å kjøre et tog fra en gigantisk klippe. Woody rir på hesten Bullseye, og må manøvrere hesten gjennom et kollapsende landskap bestående av huler og falleklare broer for å stoppe det løpske toget. Alt virker så overdrevent på en sjarmerende måte, og det imponerer meg at motoren ikke blir andpusten.

Toy Story 3: The Video Game

- Vi har forsøkt å gjøre banene så ekstreme som mulig. Hele ideen er at det skal fremstå som at en gutt som Andy faktisk har innbilt seg et slikt scenario når han har lekt med Woody og Bullseye.

Scenen skifter plutselig da Woody innhenter toget. Spillet ses fra en mer generisk tredjepersons vinkel, der Woody må forsøke å kjempe seg mot fronten av toget. Tankene trekker sine paralleller til togjakten i Uncharted 2, bare i en mer barnevennlig versjon.

Deretter åpnes det for spillets andre hoveddel, nemlig Toy Box Mode. Her får vi se en åpen og fri verden, der spillerne kan få lov til å leke fritt med Andys leker i en stor western-by.

Toy Story 3: The Video Game

- Vi har lagt stor fokus på å gjøre lekekassa så fri som mulig. En åpen verden inspirer folk til å oppdage spillets mange finesser på egen hånd, uavhengig av om man vil ta et dypdykk i de mange oppgavene eller ta det skritt for skritt.

Grisen Ham regjerer som borgermester i byen, og byr spillerne på sine første oppgaver. Spilleren belønnes med et nytt leketøy og flere redskaper å leke med. Etter hvert blir oppgaveløsingen belønnet med bygninger, som kan brukes for å videreutvikle byen.

- Byen vokser uavhengig av om spilleren bidrar til videreutviklingen av den. Spilleren kan velge å tilføye flere hus, frisører, banker og klesbutikker, for å nevne noen få ting som øker innbyggertallene og aktiviteten i byen. Vi har et hav av hemmelige belønninger i spillet, så det er alltid noe å gjøre, forteller en ivrig Warner.

Toy Story 3: The Video Game

Alle bygningenen kan designes etter eget ønske. Man kan blant annet legge til farge, dekorasjoner, vinduer, tak og ekstra funksjoner, så byen får det utseendet du ønsker. Den perfekte by viser seg å være rosa, og før vi vet ordet av det er det en rosa farge over hele byen. Rosa blomster og vinduskarmer gir scenen et nokså merkverdig utseende.

Alt virker så overdrevent når det kommer til spillets gradiske stil. Det er nydelig og fargerikt, og selv om jorden og dens tekstur ikke imponerer i detaljgrad ser man virkelig at stilen kommer fra filmene. Det er tydelig at samarbeidet med Pixar har høstet inn frukter.

Da jeg selv får en kontroll i hånda åpnes Toy Box Mode foran meg, og da får jeg for alvor smake på den fantastiske friheten i spillet. Jeg sklir lett og elegant forbi de få treningsoppdragene, og går straks videre til å ri på Bullseye. Få minutter og et hav av belønninger senere er jeg plutselig midt i et oppdrag der jeg skal fange en skokk med rømte kuer.

Dette oppdraget var egentlig ikke en del av spillet. Det ble klekt ut av en 11 år gammel tester, som var helt forhekset i det å kaste kuer. Han fortsatte med dette i en hel time og syntes det var utrolig kult, og lurte på hvorfor vi ikke gjorde det til en ordentlig oppgave. Det har vært fantastisk å se på de mange testerne, som alle fant sin egen yndlingsaktivitet. Vi hadde en gutt som nektet å gi slipp på Bullseye da han prøvde å ri hesten. Det var helt umulig å få han vekk fra den, forteller en lattermild Warner.

Spillet oser av barnevennlighet, noe som også er naturlig siden filmen henvender seg til et ungt publikum. Mange av spillets humoristiske innslag har imidlertid den vanlige, gode Pixar-humoren, og de eldre spillerne vil nok finne sjarm i bøtter og spann i Toy Story 3.

Warner lyser opp idet jeg spør han om spillet henvender seg til en spesiell målgruppe.

- Gjennom hele prosessen har vi prøvd å gjøre prosessen så autentisk som mulig. Vi vil jo fange interessen til den eldre Pixar-fansen også, selv om de ikke vokste opp med Toy Story. Banene er designet slik at de kan være vanskelige for voksne spillere, men barna vil få det lettere siden det går an å finne små hint overalt. Skulle en bestemt oppgave eller et oppdrag være for vanskelig vil det dynamiske hjelpesystemet senke vanskelighetsgraden automatisk.

Spillets fordel for de eldre spillerne fins nok i historiedelen, som later til å by på utfordringer i fleng. Selv må jeg bite i det sure eplet en del ganger i jakten på toget. Jeg skal ikke fortelle om det er meg eller Bullseye det er noe galt med, men Woody endte i avgrunnen en del ganger.

Det er i disse tilfellene jeg får se hjelpesystemet i praksis, da det plutselig er flere steder jeg kan få fotfeste. Hullene blir mindre idet jeg når målstripa. Et effektivt redskap som vil redde mang en eventyrer i nød.

Tiden er dessverre kort, og jeg rekker ikke engang å gjøre meg selv til rette i lekelandsbyen før tiden har rent ut.

Jeg føler at Toy Story 3 har mer å by på idet jeg går ut dørene. Mens Toy Box Mode var en personlig favoritt virker også historiedelen spennende, og ut fra den korte presentasjonen av banene ser jeg fram til å få bryne meg på den fulle versjonen når filmen og spillet har premiere i sommer.

Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
Toy Story 3: The Video Game
HQ

Relaterte tekster

Toy Story 3: The Video GameScore

Toy Story 3: The Video Game

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Guanio

Daniel har tilbrakt noen timer i grinden sammen gamle kjente lekekamerater, i en nostalgisk liten flørt med barndommen. Verdig fordums minner? Her er anmeldelsen...Loading next content