Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Vanquish

Vanquish

Resident Evil-skaperen er endelig tilbake med et actionspill, men denne gang er vi langt ifra zombietraktene. Hils på Vanquish - eller var det Gears of War med skyhøyt tempo?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vanquish er det første spillet fra Shinji Mikami siden han forlot Capcom til fordel for sitt egenopprettede Platinum Games. Dette er ikke bare mannen bak Resident Evil-serien, men også bidragsyteren til Viewthful Joe, Devil May Cry og Ace Attorney-serien. Det sier seg selv at vi har høye forventninger. Gamereactor fikk bryne seg på spillets første kapittel, og etter alt å dømme kan Mikami holde hodet høyt i ei stund til.

Vi har tidligere omtalt Vanquish som Gears of War på speed, og den betegnelsen er det fremdeles hold i. I likhet med Epics storslagne actionepos er det snakk om et dekningsbasert tredjepersonsskytespill, men akkompagnert av en monstruøs tempoøkning er dette alt annet enn en blåkopi. Vår helt Sam, som for øvrig er utstyrt med miniraketter på beina, har ikke mange likheter med Marcus Fenix og bølingen. De nye tilskuddene sørger for mer variasjon både i kampsystem og spilloppsett. Når døden står for døren kan man blant annet stille seg på knærne og skli langs gulvet, mens spillet skifter til automatisk slow-motion. Herlig.

Til tross for Platinum Games' tydelige inspirasjonskilde er det flere japanske undertoner å spore her. Vi får servert kjemperoboter, masse mellomsekvenser, tykk melodramatikk, quick time-hendelser i bosskampene og haugevis av helsprø innfall, som for eksempel å ta seg en røyk midt i kampene. Fra første øyekast har det kanskje ingen annen funksjon enn å se kult ut, men idet han kaster sigaretten avleder han robotfiendenes oppmerksomhet umiddelbart.

Utallige japanske spill har brent seg på disse tingene i de vestligere delene av verden, men Vanquish ser ut til å ha riktig smøring i fotfestet. Det er annerledes, men ikke fremmedgjørende. Rett og slett eksotisk.

Dette er en annonse:

Vanquish foregår i en nær fremtid, der USA kriger med Russland og dets eksentriske og vanvittige diktator. Beistet har kokt vekk San Francisco fra jordens overflate med en god porsjon mikrobølger, og det er Sam og hans marinesoldater som skal innta og destruere det store romvåpenet før den gale russeren retter pekeren mot New York.

Historien er kanskje drøy, men den leveres med et glimt i øyet for å ikke ta seg selv for alvorlig. Dette er blod og dramatikk i korrekt dosering, som vitner om at Mikamis folk har funnet balansen. Det lekre romvåpenet/romkolonien gir også grunnlag for en spesiell og stilig visuell stil. Vi er milevis unna de rustbrune industrimiljøene og de grå krigsruinene vi kjenner fra de vante skytespillene. I stedet får vi se skinnende hvite og blanke overflater, som står fjellstøtt ved siden av hverandre. Testversjonen fungerer som en drøm, uten antydning til innlastingsskjermer.

Vanquish fanget vår oppmerksomhet med sine knallsterke videoer under E3, og etter prøveturen i Mikamis univers er vår nysgjerrighet strukket til himmels. Om du vil ha et skytespill litt utenom det vanlige bør du virkelig holde et øye med Vanquish. Dette lover godt.

Relaterte tekster

VanquishScore

Vanquish

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki - Gamereactor SE

Resident Evil-skaperen disker opp med lynkjapp skyteaction. Vi har ihjelspilt Platinum Games brennhete actionspill...

1
Vanquish-remaster kommer i februar

Vanquish-remaster kommer i februar

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Det har gått to over siden Platium Games plutselig begynte å slippe oppussede utgaver av flere spill på PC og vi hørte rykter om at både Bayonetta-spillene og Vanquish...

0
Vanquish er nå på Xbox One

Vanquish er nå på Xbox One

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Nå har det gått over et halvt år siden Vanquish endelig kom til PC etter lang tid med rykter. Uheldigvis virker det ikke som om ryktene rundt en ny utgave til PS4 og Xbox...

4
Vanquish offentliggjort til PC

Vanquish offentliggjort til PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Det tok sannelig ikke lang tid. Tidligere i dag kunne vi skrive om at Sega fortsatte hintingen til at Vanquish skal komme til PC, og nå kan de endelig bekrefte det. Den...

0
Sega hinter til mer Vanquish

Sega hinter til mer Vanquish

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

I april bestemte Sega og Platinum Games seg for å slippe en oppdatering til PC-utgaven av Bayonetta som kun inneholdt en Vanquish-avatar. Da kunne man raskt tro at de...Loading next content