Norsk
Gamereactor
forspill
Cyberpunk 2077

Vi har endelig fått prøve Cyberpunk 2077

Etter mange års ventetid, og gigantiske forventninger, har vi endelig fått kloa i Cyberpunk 2077 - CD Projekt REDs neste rollespill.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Har du ikke lagt merke til det allerede, så er E3 offisielt underveis. Nå som pressekonferansene er over, er det tid for demonstrasjoner av noen av de største kommende spillene, og vi fikk lov til å være med på den absolutt største ved årets messe. Vi var med på CD Projekt REDs verdenspremiere på deres etterlengtede Cyberpunk 2077. Ja, vi har masse nyheter å dele med dere, og noen rykter å bekrefte.

Selve briefingen foregikk i en Blade Runner-inspireret science fiction-bar, hvor cosplayere hadde staset seg opp for å passe inn med temaet. Det var effektivt, og representanter fra utviklingslaget begynte seansen med en gigantisk takketale. De var nervøse, det var det ingen tvil om, men de hadde ingenting å være nervøse for; avdukingen av CD Projekt REDs verden var imponerende. Meget imponerende.

Cyberpunk 2077
Dette er en annonse:
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077

Hvis du ble litt lei av å kun stirre på Geralts sammenbitte ansikt i Witcher-serien, så vil nok Cyberpunk 2077 uten tvil tilfredsstille tilpasningstrangen din. Spillere får muligheten til å designe sin egen hovedfigur helt fra bunnen av, og du kan selv velge figurens bakgrunn og historie. Det er mildt sagt et overveldende antall innstillinger å tukle med. Vil du være kvinne? Det kan du. Vil du barbere bort ett av øyenbrynene dine? Gjør det. Man har jo ikke bruk for to uansett. Vil du ha hår som en puddel, som har stått opp på feil fot? Du kan tilpasse din versjon av V så hen blir helt perfekt for deg.

Det er ikke bare utseendet på figuren din du kan tilpasse. V kan oppgraderes på et utall måter, og gjennom spillet benytter du et flytende og dynamisk klassesystem, som ytterligere utbygges av implantater i figuren. Implantater som for øvrig både kan fås tak i på lovlig vis fra butikker og på ulovlig vis. Dessuten gir utstyr spesielle boosts, som også oppfordrer til en bestemt taktikk. Det er så klart hundrevis av våpen å velge mellom, og disse kan naturligvis også oppgraderes og tilpasses.

Fra overraskende fakta til bekreftede rykter; Cyberpunk 2077 spilles i førsteperson, så selv om du kommer til å bruke timevis i tilpasningsmenyen, så kommer du teknisk sett utelukkende til å se den kule frisyren din, og alle de lekre trekkene du har designet, i spillets mellomscener. Men frykt ikke, for det later til å være mange av dem, i hvert fall nok til at du ikke mister den visuelle forbindelsen til figuren din. Og når vi nå snakker om skjønnhet, så er det klart at CD Projekt RED ønsker å skape en verden som lette er på samme nivå som de andre spillene de har skapt. Night City, hvor demonstrasjonen fant sted, så fullstendig fantastisk ut med sine forskjellige distrikter. Vi fikk muligheten til å se skitne slumkvartal og neon-bekledde skyskrapere, og alt i verdenen er forbundet av åpne veier, hvor du kan kjøre i futuristiske kjøretøy. CD Projekt RED fortalte også at de har arbeidet veldig hardt med å gjøre verdenen deres interaktiv. Spillere kan interagere med mennesker, gateskilt, hologrammer og mye mer.

Dette er en annonse:

Under demonstrasjonen ble V kastet inn i hektiske situasjoner nærmest med en gang; den allerede ikoniske cyborgen, som er er en "cyberpunk" (en gruppe med problemløsere, som påtar seg de oppgavene ingen andre tør ta), fikk som oppgave å finne en forsvunnet jente. Jenta ble holdt til fange av en ondsinnet bande, men den deltagende presse var dessverre lei seg av den situasjonen, for vi fikk storslått action ut av det. Heftige, tunge våpen, cover-baserte skuddvekslinger, taktiske dueller med hjelp fra Vs sidekick Jackie (en veldig lidenskapelig drapsmaskin med en forkjærlighet for vold og damer), og litt stoffmisbruk i tillegg, som gir V en taktisk fordel. V slaktet seg gjennom et helt leilighetskompleks, hvor den forsvunne jenta befant seg. Faktisk ble hun holdt i et isbad, fordi bandittene skule stjele organene hennes.

Spillere fikk så velge om Jackie skulle hjelpe jenta og ta henne med til et profesjonelt kriseteam, eller redde henne selv. Vi så den sistnevnte muligheten. Da vi møtte kriseteamet ble det tydelig at disse legene ikke likte cyberpunks, og V ble behandlet som dritt.

Etter enda et vel utført stykke arbeid våknet V opp ved siden av en elsker med meget lite tøy på (fans av de mer modne temaene i The Witcher-serien vil ikke bli skuffet over det nye spillet, for å si det sånn), og etter å ha tatt på noe tøy, pusset tennene og kikket litt på våpnene, så bega vi oss ut for å møte Vs implantatekspert før neste oppdrag. Vi fik nemlig lov til å møte Doktor Viktor, og vi fikk lov til å ta to nye implantater, og betale for dem senere.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077

De to implantatene vi valgte gjorde følgende. Det ene oppgraderte Vs våpentekke, og ga henne (vår V var en kvinne) flere måter å skyte på. Det andre lot henne zoome kameraet helt inn, og scanne bestemte mennesker for informasjon - begge disse implantatene gjorde oppdraget hennes mye lettere. Etter et intimt møte med den ekstravagante Dex, en magnat med en gullrobotarm - fordi hvorfor ikke - bega vi oss ut for å hente en spesiell pakke, som hadde blitt stjålet av en milits kalt Militech. Oppdraget ble hakket mer interessant da vi møtte Militech-lederen Meredith Stouth, og fant en fredelig utvei i stedet.

Til sist inngikk V nemlig en avtale med lederen om å få fingrene i noe informasjon om gruppen som åpenbart hadde stjålet pakken fra Militech. Dette førte oss til et forlatt slakteri, og etter å ha kjøpt en robotedderkopp fra noen tyver (som senere skulle vise seg å bære på et virus) brøt det ut en skuddveksling, hvor vi fikk se flere brutale måter å drepe V sine fiender på. Man kan nemlig skyte lemmene av fiendene med en hagle, slik at de blir helt hjelpesløse.. Så viste de også Mantis Blades, som er et slags sverd, og ved å løpe på veggene og hugge fiendene i småbiter fremstod V plutselig som en cyber- ninja.

Cyberpunk 2077 er rendyrket blodig neon-kaos på alle de riktige måtene, og vi ser frem til å se mer fra CD Projekt REDs skift til førsteperson, såvel som denne fantastisk science fiction-verdenen. Og når blir det? Der vet vi dessverre ikke noe mer enn dere...

HQ
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Relaterte teksterLoading next content