Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Vi har prøvd Hearthstone: The League of Explorers

Glem troll og gnomer et øyeblikk. I dag slippes det nye League of Explorers-eventyret til Hearthstone: Heroes of Warcraft, og vi fikk en smakebit allerede under Blizzcon...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hearthstone er uten tvil det største og mest vellykkede digitale kortspillet for øyeblikket, kanskje noen sinne. Med godt over 20 millioner spillere har det tatt knekken på nærmest all konkurranse, selv om det finnes kapable utfordrere som Magic the Gathering, og det kommende The Elder Scrolls-kortspillet samt Runescape Legends.

En av grunnene til den massive suksessen har vært en jevn strøm av nytt innhold, i form av utvidelser og PvE-eventyr (Player v. Environtment). Vi har så langt fått to av hver type, annenhver gang, og nå er det igjen på tide å hoppe inn i et eventyr som utfordrer spillerne til å slå den store, slemme sjefen i enden. Alt sammen for å utvide den digitale kortstokken.

Som mange forventet avslørte Blizzard det nye eventyret på Blizzcon 2015, men i motsetning til hva mange hadde sett for seg på forhånd, hadde Blizzard valgt en mer overdrevet men samtidig avslappet retning denne gangen. Det nye tillegget heter The League of Explorers, og det vil føre spillerne ut på en vill jakt etter en kraftig, mytisk gjenstand kalt The Staff of Origination, altså en slags stav. Se traileren under for å komme rett stemning.

HQ
Dette er en annonse:

Eventyret følger fire nye og festlige personligheter, som alle er medlemmer av "The League". Elise "The Cartographer" Starseeker, en Night Elf, er er lederen av lauget. Hun tar med seg Sir Finley Mrrgglton, en gentleman og en verdensvant eventyrer som også er en murloc, avgårde for å finne fragmenter av den mektige staven. De må lete over hele Azeroth, og får dessuten selskap av Brann Bronzebeard, den yngste broren til kong Magni og Muradin Bronzebeard, samt Reno Jackson, en arkeolog og heller samvittighetsløs skattejeger. Alle fire har sine egne legendariske kort.

The League of Explorers (LoE) vil inkludere en masse nytt innhold. Selv om eventyret bare har fire "wings" mot fem i de tidligere eventyrene, har LoE virkelig mye på gang. Pakken har 45 nye kort (de foregående hadde 30 og 31), to spillebrett og et nytt "keyword" kalt Discover. Sistnevnte mekanikk er spesielt interessant fordi den gir spillerne sårt trengte taktiske valg. Et discover-kort tilbyr spilleren tre kort å velge blant. Det kan være alt fra et "1 mana minion"-kort til et "3 mana beast"-kort, avhengig av hva som dukker opp. Blizzard avslørte alle de 45 nye kortene på Blizzcon, og det finnes ni discover-kort som i hovedsak er nøytrale (brukbare for alle klasser).

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Dette er en annonse:

Den største overraskelsen til LoE var likevel utgivelsesdatoen, da eventyret faktisk ankommer allerede i dag, fredag den 13. november! På Blizzcon fikk jeg en smakbit av LoE, inkludert en måte å spille på utover de vanlige bosskampene. I Temple Escape måtte jeg overleve ti runder, mens stadig mer vriene hindringer dukket opp hver gang det var fiendens tur. Disse inkluderte en rekke forskjellige undersåtter, eller minnions, samt farer som at taket kunne kollapse og ta med seg alt på spillebrettet. Man kan også velge mellom flere forskjellige fremgangsmåter i begynnelsen av hver runde. I ett tilfelle kom Reno Jackson, som var hovedpersonen for anledningen, over et gulv dekket av pigger. Jeg fikk da valget mellom å godta "5 damage", eller å ta en 50/50-sjanse på 0 i skade eller 10.

Flukten fra tempelet var en forfriskende vri på formelen. Det var moro å spille selv om det var veldig lett på normal vanskelighetsgrad. Jeg fikk anledning til å spille med en Shaman-kortstokk full av murloc-kort, og en Rogue-kortstokk med mange forskjellige nye og gamle kort. Dette demonstrerte de nye mulighetene godt, og særlig discover-mekanikken falt i smak. Det viste også at murloc-kort kan være på vei tilbake, takket være noen fine "all rounder"-kort og noen dyre men heftige "murloc spells".

I likhet med de andre Heartstone-eventyrene kan The League of Explorers kjøpes for både gull in-game, eller ekte penger. Den ene vingen koster 700 gull eller ca 65 kroner, mens hele settet med fire vinger (Temple of Orsis, Uldaman, Stranglethorn Jungle og Hall of Explorers) har en prislapp på ca. 185 kroner. Personlig kan jeg nesten ikke vente. Jeg tror ikke de nye kortene vil revolusjonere noe, men de legger definitivt grunnlaget for noen interessante nye kortstokker og ideer.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
HQ
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterte teksterLoading next content