Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Watch Dogs: Legion

Vi har prøvd Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion er uhyre ambisiøst, og derfor var vi ganske glade for å få lov til å prøve spillet på årets E3-messe.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

E3 er offisielt i gang, og mange av dere har uten tvil fulgt med på samtlige pressekonferanser, som fungerer som en introduksjon til hvert års messe, og Ubisofts presentasjon var blant dem. Her var Watch Dogs Legion hovednummeret, men som du kanskje vet så ble spillet lekket på forhånd, og derfor snakket vi faktisk med utviklerne bak spillet før selve konferansen, siden katta uansett var ute av sekken.

Watch Dogs har tydeligvis utviklet seg igjennom årene siden den første lanseringen i 2014, men det kommende Legion ser ut til å ha langt mer betydelige forandringer implementert i formelen. Den største av disse endringene er det faktum at spilleren ikke kontrollerer én protagonist, eller et bestemt team av DeadSec-medlemmer. I stedet gir Legion deg muligheten til å rekruttere samtlige av de karakterene du finner rundt i Londons gater, og deretter er det mulig å spille som disse karakterene. Det betyr at din hovedperson, eller snarere dine hovedpersoner, kan være hvilken som helst karakter du møter på gaten, og hver av disse har sine egne styrker og svakheter, interesser, og sin egen visuelle stil. Det er opp til deg å sette sammen ditt eget team, det er du som er DeadSec.

Watch Dogs: Legion
Dette er en annonse:

20 karakterer kan være en del av din motstandsbevegelse på ethvert tidspunkt, og hver av dem kan først rekrutteres etter du har gjort deg fortjent til deres tillit, eller snarere skal gjensidig tillit oppbygges. Dette gjøres ved å få tak i deres informasjon ved å trykke på L2 (på PlayStation), lagre den i databasen, og så ta for deg et oppdrag som gir deg den gitte karakterens tillit og lojalitet. Når karakteren er lojal nok får du muligheten til å rekruttere, og heretter velger du en rolle til dem, og så kan du spille som dem.

Spillet byr på tre distinkte karakterklasser eller roller, og hver av dem byr på bestemte fordeler i kamp. Enforcer, spillets første rolle, er våpenfokusert og har en liten Sticky Mine som spesiell evnde. Infiltrator er den andre rollen og er stealth-baser, og kan skjule seg selv via teknologisk kamuflasje som vist i gameplay-demonstrasjonen. Den tredje og siste er en hybrid-hacker, som gir deg muligheten til å infiltrere ved å hacke deg igjennom fiendenes forsvarsverk. Utover disse tre rollene vil hver karakters medfødte evner direkte påvirke spillets balanse. Eksempelvist støtte vi på en agent med en kronisk sykdom, som hadde mange kule evner, dog med den ulempen at han kunne synke sammen død når som helst. Det er dessuten en avgjørende faktor i Legion, at mister du en karakter, så er han eller hun død for alltid, så derfor tenker man seg mer om før man går inn i kamp, og før hver infiltrering.

Watch Dogs: Legion

I Watch Dogs Legion har Ubisoft bestemt at nærkamp er en mer realistisk mulighet for DeadSec-medlemmer, og derfor er det økt fokus på dette som en løsning, snarere enn å ty til skytevåpen øyeblikkelig. Det er dessuten også mulighet for å nøytralisere en en fiende på ikke-dødelig vis, da man kan være interessert i å rekruttere dem til teamet sitt. Dette gir deg utrolig mye frihet og valgmuligheter i oppdragene.

Dette er en annonse:

Og nå som vi snakker om oppdragene, så fikk vi ikke mulighet for å se spesielt mange, men vi kan si at oppdragene ser ut til å være inndelt i fem forskjellige seksjoner, som hver har sin egen "arc". Den ene av de fem er rekrutteringene, som vi har nevnt. Legion tilbyr også kooperativt spill for fire personer, og her kan du ta i bruk samme DeadSec-team. Nøyaktig hva du skal gjøre vites dog ikke ennå.

La oss gå tilbake til karakterene, for i løpet av vår tid med spillet fikk vi muligheten til å oppleve nøyaktig hvor omfattende rekrutteringsprosessen egentlig er, og selv om vi klarte å hyre en rekke smarte unger med sans for teknologi, så rekrutterte vi også noen gamle damer til vår motstandsbevegelse. Som demonstrasjonen også viste er det ganske fantastisk hvordan en karakter som en av disse gamle damene beveger seg og oppfører seg så drastisk annerledes enn andre i spillet, og det ser ut til at Ubisoft har designet spesifikke animasjoner utelukkende til bestemte aldersnivåer. Når de skal løpe over noe faller de nesten, og i en intens kampsituasjon skjelver de og hadde ikke helt kontroll over kroppen. Dette gir innlevelse og ikke minst variasjon. Din strategi endres drastisk alt etter hvilken karakter du velger. Og når vi snakker om variasjon så har alle karakterer i Watch Dogs Legion sine helt egne stemmer, og de byr alle på sin egen dialog, aksent og distinkte lydmessige karaktertrekk for å sikre at de føles som deres helt egne. Dette gjør seg spesielt gjeldende i mellomscener, hvor man virkelig kan merke at de er helt forskjellige.

Watch Dogs: Legion

I forhold til selve verdenen så er London ganske nydelig, og den er spesielt interessant på grunn av den nesten apokalyptiske tilstanden den er i. Den mest overvåkte storbyen noen sinne er mer teknologisk og mer farlig enn noen sinne før, og nå er droner, roboter og ekstra overvåkning en enda større del av borgernes hverdag enn normalt. Dessuten har regjeringen blitt helt sprø, og sender tilfeldige patruljer ut i gatene. Det er opp til deg og din motstandsbevegelse å stoppe utnyttelsen av folket enten ved hjelp av hacking, skjule deg i skyggene eller gå bananas med skytevåpen.

Vi vet ikke med deg, men vi kan simpelthen ikke vente med å få kloa i det endelige spillet, som kommer ut den 6. mars 2020.

HQ

Relaterte tekster

1
Watch Dogs: LegionScore

Watch Dogs: Legion

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Eirik synes serien startet denne generasjonen på en helt grei måte, og den avslutter generasjonen på samme vis. På godt og vondt...

0
Watch Dogs: Legion legges død

Watch Dogs: Legion legges død

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Selv om Watch Dogs: Legion slet en god del allerede da det ble lansert i oktober 2020 ble ting verre etter de første oppdateringene. Med både lagringsproblemer, kræsjer...Loading next content