Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Doom

Vi har prøvespilt Doom

Gamereactor besøkte hovedkontoret deres i Dallas for å se om Id Software er i rute med Doom. Vi kan trygt si at utviklingsmarerittet ser ut til å være over...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I 2013 hadde Id Software jobbet med Doom 4 i mange år. Ifølge produsent Marty Stratton var spillets retning helt feil på dette tidspunktet. Ved å spørre fansen har utvikleren i stedet forsøkt å utvikle et nostalgisk skytespill som skal minne om serien fortid. Spillet er en slags blanding av en remake og en reboot, og nå heter det ganske enkelt bare Doom. Her skal vi finne det beste fra orginialspillene, altså en intens enspiller, rask flerspilleraction og verktøy spillerne kan bruke til å skape nytt innhold.

HQ

Vi fikk ikke vite stor om historien ennå, men Stratton forklarer vagt at helvetesporten er åpen, og det er opp til spilleren å lukke denne før alt brenner opp og forsvinner. Han forteller også at Doom aldri har vært en historiefokusert serie, men at de alltid har brydd seg mest om våpnene og fiendene. Her ser det heldigvis ut til at de treffer spikeren på hodet.

Under besøket hos Id Software får jeg teste to ulike oppdrag fra historiedelen, og det eneste som virkelig skilte opplevelsene var våpentilgangen. I det første, som også var satt til begynnelsen av spillet, fikk jeg en pistol og en hagle til å hanskes monstrene - i tillegg til den ikoniske motorsagen, selvfølgelig. I det andre oppdraget blir jeg i stedet kastet ut i en senere del av spillet, og der oppdager jeg at våpenhjulet mitt er fullt av godbiter som rakettkastere og laservåpen. I dette andre oppdraget møter jeg dessuten flere fiendetyper, men jeg drar likevel kjensel på gamle rakkere som Cacodemon, Hell Knight og Lost Soul. Felles for begge brettene er at jeg har det gøy når spiller. Våpene kan tilpasses med ulike unike egenskaper, som et ekstra løp eller salver med tre kuler av gangen, og det er vanskelig å skjule smilet der jeg som gammel Doom-fan herjer rundt.

Dette er en annonse:
Doom

Mens vi spiller har designer Hugo Martin litt å fortelle om hva som skal til for å lykkes i Doom. Nøkkelen til seier ligger tydeligvis i konstant bevegelse. Marty Stratton demonstrerer hva de mener i det brettet jeg spilte først, men denne gangen er våpenhjulet hans fylt til bristepunktet - som betyr at han hadde tilgang til mange våpen. Veldig mange. Stratton løper, hopper, bruker lynrask fart eller teleporterer seg rundt i det virtuelle rommet mens monstrene faller rundt ham. Bevegelse.

Neste post på programmet er flerspilleren. Det er klassisk 6v6 på to forskjellige kart som står på programmet, og i det første er det snakk om å ta kontroll over og beskytte bestemte områder. Dette brettet har en kul overraskelse i form av en indre demon som vekkes til liv når du finner en bestemt gjenstand. Fire ganger så stor som de andre soldatene river jeg dem i filler, og kulene deres er som lett duskregn. Dette er imidlertid en uvanlig gjenstand å finne, så de fleste kranglene avgjøres med skytevåpen. Her i flerspilleren kan du naturlig nok bare bære med deg to våpen og et spesialverktøy. En spesiell ting med flerspillermodusen vi tester, er at man kun har ett liv. Mens jeg sitter og venter på at de andre skal gjøre opp seg i mellom, rekker jeg å tenke at dette minner litt om min erfaring med Quake - intense kamper med hurtig tempo, mye hopping og lagånd.

HQ
Dette er en annonse:

Deretter møter vi spillets banebygger, kalt SnapMap. Dagens vert, Tom Mustaine, er grunnleggeren av Escalation Studios, og de har samarbeidet med Id Software om å skape nettopp SnapMap. Det første jeg biter meg merke i er at banene som lages kan deles med hvem som helst - uavhengig av hvilken plattform de foretrekker. Det er et verktøy som gjør det enkelt å være kreativ, og med en ryddig opplæringsdel finner vi raskt ut hvordan vi kan plassere ut gjenstander, gjøre dem interaktive og møte monstre til kamp for å teste produktet vårt. SnapMap inneholder også dype programmeringsverktøy som lar deg knytte sammen handlinger og gjenstander. Dette åpner for muligheten til å lage ganske komplekse sykluser i brettet, alt avhengig av hva spilleren gjør med de ulike gjenstandene. Et eksempel på dette er et såkalt «shop»-brett. Her skal vi hindre fiendene å nå en bestemt utgang, og jo flere vi skyter, desto mer penger får vi til å oppgradere våpnene. Hvis vi oppgraderer vil monstrene blir sterkere og flere i tallet, så det er ikke utelukkende positivt å gå for større og bedre våpen.

Doom
DoomDoom

Grafikken i Doom ser absolutt pen ut, men i løpet av min tid med den tidlige spillkoden blir jeg aldri blåst av banen. Tech 6-motoren fokuserer på å levere et så pent bilde som mulig, men det skal jo skje 60 ganger i sekundet. Det er som kjent utfordrende å kombinere høy detaljgrad og høy bildeoppdatering, men likevel imponerer spillet med å flyte jevnt mens skjermen er full av monsterkroppsdeler og blodsprut. Utvikleren sikter bestemt mot å levere det peneste skytespillet til dagens konsoller, men vi vet ikke helt ennå. Det ferdige spillet vil være det endelige beviset, i så fall.

Doom

Doom er en modernisert nostalgitripp, og det er designet for å få deg til å smile. De mørke korridorene fra Doom 3 er borte, og erstatningen er mer lys og mindre uhygge. Det er overdreven vold og kjente monstre, men det er designet og poleringen som imponerer. Mellom Call of Duty og Battlefield finner vi Dooms fantasipregede, raske gameplay, og det skiller seg ut fra mengden. Det er på tide å minne spillerne på hvor det hele stammer fra, og inntil videre ser det ut til at Id Software kan lykkes med oppgaven. Jeg hadde det så gøy at det var først når dagen var over at jeg innså at notatblokken min var tom.

HQ

Relaterte tekster

4
Doom til SwitchScore

Doom til Switch

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Doom vil vise oss at selv en hendig liten konsoll som Switch ikke nødvendigvis betyr at man går glipp av voksne og brutale opplevelser. La oss se om det lar seg gjøre!

6
DoomScore

Doom

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Id Software er endelig ferdige med deres nyeste kapittel i den helvetes populære skytespillserien, og vi har testet...

0
Universal jobber med ny Doom-film

Universal jobber med ny Doom-film

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Universal Pictures jobber med en ny film basert på Doom. Universal bekreftet dette til Variety etter at skuespilleren og sangeren Nina Bergman skrev på Twitter at hun...Loading next content