Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Spider-Man

Vi har svingt oss gjennom E3 sammen med Spider-Man

Peter Parker har gitt oss en forsmak på hans kommende supereventyr.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Insomniacs Spider-Man har generert masse hype i det siste, mye fordi det ser ut som om dette faktisk kan bli et bra spill om den vennlige nabolagshelten. Insomniac vet hva de driver med, tross alt. På E3 fikk vi endelig muligheten til å ta en nærmere titt på New York City og alt byen har å by på.

Det første vi gjorde før det var tid for å gyve løs på spillets skurker, var å gå gjennom en gradvis tutorial, som sakte men sikkert introduserte flere knapper og funksjoner, som R2 for å svinge fra punkt til punkt, X for å kaste seg fremover og R2 og L2 for å sitte på avsatser og kanter. Det tok ikke lang tid før vi hadde kontroll på det meste og kunne svinge oss mellom bygningene som en pro.

Du trenger ikke være Doctor Octopus for å skjønne at du kommer til å bruke edderkoppkreftene dine til mer enn bare å svinge fra bygning til bygning; Spidey kan også nemlig dra ting mot seg, dra seg selv mot ting, kaste ting og klistre ting sammen, og så klart kaste seg ut i kamper, og ta i bruk alle de taktiske mulighetene han har til rådighet, surre fiender fast og stikke kjepper i hjulene på de fæle planene deres.

Dette er en annonse:

Faktisk så er kamp i bunn og grunn nesten like enkelt som å svinge seg gjennom byen; du har firkant for angrep, sirkel for å hoppe unna og trekant for å fyre av litt spindelsvev. Med bare disse tre knappene kan du bekjempe en ganske stor mengde fiender, men vil du gjøre noe mer spektakulært må du ta i bruk gadgets som miner ved å trykke på R1, og fylle opp fokusmeteret ditt så du kan utføre en "cinematic finisher" på en motstander.

Alt dette virker nok litt kjent for fans av Batman Arkham-spillene, men med en del subtile forskjeller som gjør dette til et helt eget spill. Detter er ikke Spidey-versjonen av et annet spill, dette er et spill som er skreddersydd for Spider-Man, og er bygget opp rundt hans spesifikke ferdigheter og styrker.

Spider-Man

Etter at vi ble vant med kontrollene, ble vi sendt ut for å stoppe Shocker som var i ferd med å rane en bank, hvilket førte til vår aller første bosskamp. Hvis du forventer revolusjonerende bosskamper fra dette spillet, må du se vekk nå. Til tross for at kampene føltes veldig 'video gamey', i og med at man må utføre de samme tre stegene før man angriper, var kampen gøy og spektakulær nok til å veie opp for det enkle designet.

Dette er en annonse:

Men livet til Spider-Man består jo ikke bare av glamorøse bosskamper, og det er mer enn nok av andre aktiviteter å ta seg til, som å finne samleobjekter og ta på seg sideoppdrag. Et av disse oppdragene gikk ut på finne ut innholdet i en giftig gass ved å løse noen puzzles rundt omkring i byen. Vi ble forsikret om at i det ferdige spillet kommer NPCer til å gi oss oppgaver. Disse kommer mest sannsynlig til å dreie seg rundt det å redde eller hjelpe dem på noe vis. Dagligdagse heltegreier, med andre ord.

Den visuelle siden ved spillet fortjener også en del ros, ikke bare er det fargerikt og lekkert (som forventet fra studioet som ga oss Ratchet and Clank), men det har også blitt lagt ned en masse arbeid i å lage et veldig gjenkjennelig New York. Det er kult å kunne svinge seg mellom skyskrapere for så å støte på et kjent landemerke som Chrysler-bygningen.

Hvis det ikke er helt klart ennå, så ble vi veldig imponert over det Spider-Man hadde å by på, fra de gjennomtenkte og vel utførte mekanikkene, til den heftige actionen, til den lekre presentasjonen det hele er pakket inn i. Om denne åpne verdenen greier å holde på oppmerksomheten vår i time etter time gjenstår å se, men det er ikke så altfor lenge til vi finner ut av det. Med september i anmarsj er dette et definitivt et spill fans av Marvel og Spider-Man burde holde øye med, men det er også et spill folk som er ute etter et digg action-eventyr satt til en åpen verden burde ha på radaren sin.

HQ
Spider-ManSpider-ManSpider-Man

Relaterte tekster

0
Spider-Man: Silver LiningScore

Spider-Man: Silver Lining

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

De to foregående utvidelsene bydde på helt grei underholdning, men det viser seg at Insomniac bare sparte på mesteparten av kruttet til slutten.

1
Spider-Man: Turf WarsScore

Spider-Man: Turf Wars

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Andre kapittel i en trilogi har ofte en tendens til å bare føles som et lite pusterom mellom den nysgjerrighetspirrende starten og intense slutten. Turf Wars faller dessverre i den fellen.Loading next content